Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

YANDAŞLIK BİLE BİR YERE KADARMIŞ...

BAKIRKÖY 28.12.2022 - 15:03, Güncelleme: 28.12.2022 - 15:39
 

YANDAŞLIK BİLE BİR YERE KADARMIŞ...

Bakırköy'de ilginç gelişmeler oluyor... Kent Konseyinden zehir zemberek Bakırköy Raporu...
Kent Konseyinin hazırladığı rapora geçmeden önce, gazetemize ulaşan bazı iddia ve şikayetlerden bahsedeceğim. Bakırköy Belediyesi kendi bünyesinde Türk Halk Müziği Korosu kurmuşlar. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı koroyu uzun yıllardır belediyenin sözleşmeli personeli Belkıs Akkale yönetmekte… Buraya kadar her şey gayet normal. Gazetemize ulaşan şikâyet ve iddialara göre, farklı ilçelerden gelen koro üyelerinden her ay 50 TL. ücret alınarak, toplanan para Pazar günleri 2 saat bağlama çalan sanatçıya veriliyormuş. Aynı şekilde diğer kurslardan da ücret aldığı iddia edilen Bakırköy Belediyesinin akçeli uygulamalara derhal son vererek, kültür-sanatın başkenti dedikleri Bakırköy’de zaten yok denecek kadar az sanatseveri yanlış uygulamalarla bezdirip küstürmemeleri gerekir. Yine gazetemize ulaşan diğer iddia da ise, Bakırköy Belediyesine ait İspirtohane Kültür Merkezi çatısı altında faaliyet gösteren BASAD ve diğer özel koroların belediyeyi kullanarak ciddi rant elde ettikleriyle ilgili… Eskiden, köklü bir kurum olan ve Bakırköy’e artı değer katan İTÜ tarafından kullanılan İspirtohane, müziğin, tarihin, kültürün ve huzurun adresiydi. Belediyenin tamamen duygusal(!) istekleri nedeniyle İTÜ burayı terk etti. Sonrasında ise, BASAD isimli Bakırköy’e hiçbir yararlı katkısı olmayan derneğe canhıraş bir şekilde yer arayan sayın başkan Kerimoğlu tarafından burası adeta peşkeş çekildi. (Bakırköy Belediyesinin; hani yandaş olmayan tüm STK’lar kiralarını kendileri kendi imkânlarıyla öderken,  önce Leyla Gencer’i sonra gelen baskılar üzerine İspirtohane Kültür Merkezini peşkeş çektikleri BASAD ile ilgili daha önce de haberler yapmıştık.) Hem BASAD, hemde diğer özel kurs verenlerin bugün kursiyerlerden ciddi aidatlar aldıklarıyla ilgili iddialar arş’a uzandı ama maalesef bir türlü bizim belediyeye ulaşamadı. Diğer bir iddia ise İspirtohane’nin kantiniyle ilgili. Oranın kantinini kim işletiyor, elde edilen kar kime gidiyor, işletme sahibi belediyeye kira veriyor mu, kantin denetleniyor mu… bu konular yıllardır tam muamma. İddialar, şikayetler doğruysa yazık, gerçekten çok yazık. Kültür-Sanat’ın başkenti diye yıllardır övündüğümüz Bakırköy adına utanç verici bir durum.   İstanbul Kent Konseyi 07.11.2022 tarihinde Yeşilyurt Spor Kompleksinde Bakırköy Kent Konseyi ile bir toplantı düzenlemiş ve bu toplantının sonunda, yandaşlıkta bir yere kadar denilerek zehir-zemberek kararlar almışlar. Yaklaşık iki saat süren toplantıda ele alınan konuları ve önerileri noktasına-virgülüne dokunmadan resimler halinde sizlerle paylaşacağım. Tuz bile koktu dedirten raporla ilgili detaylı yazıyı Bakırköy Kent Konseyi üyesi Mehmet Deniz’in kaleminden çok yakında okuyacaksınız.
Bakırköy'de ilginç gelişmeler oluyor... Kent Konseyinden zehir zemberek Bakırköy Raporu...

Kent Konseyinin hazırladığı rapora geçmeden önce, gazetemize ulaşan bazı iddia ve şikayetlerden bahsedeceğim. Bakırköy Belediyesi kendi bünyesinde Türk Halk Müziği Korosu kurmuşlar. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı koroyu uzun yıllardır belediyenin sözleşmeli personeli Belkıs Akkale yönetmekte…

Buraya kadar her şey gayet normal.

Gazetemize ulaşan şikâyet ve iddialara göre, farklı ilçelerden gelen koro üyelerinden her ay 50 TL. ücret alınarak, toplanan para Pazar günleri 2 saat bağlama çalan sanatçıya veriliyormuş.

Aynı şekilde diğer kurslardan da ücret aldığı iddia edilen Bakırköy Belediyesinin akçeli uygulamalara derhal son vererek, kültür-sanatın başkenti dedikleri Bakırköy’de zaten yok denecek kadar az sanatseveri yanlış uygulamalarla bezdirip küstürmemeleri gerekir.

Yine gazetemize ulaşan diğer iddia da ise, Bakırköy Belediyesine ait İspirtohane Kültür Merkezi çatısı altında faaliyet gösteren BASAD ve diğer özel koroların belediyeyi kullanarak ciddi rant elde ettikleriyle ilgili…

Eskiden, köklü bir kurum olan ve Bakırköy’e artı değer katan İTÜ tarafından kullanılan İspirtohane, müziğin, tarihin, kültürün ve huzurun adresiydi. Belediyenin tamamen duygusal(!) istekleri nedeniyle İTÜ burayı terk etti. Sonrasında ise, BASAD isimli Bakırköy’e hiçbir yararlı katkısı olmayan derneğe canhıraş bir şekilde yer arayan sayın başkan Kerimoğlu tarafından burası adeta peşkeş çekildi. (Bakırköy Belediyesinin; hani yandaş olmayan tüm STK’lar kiralarını kendileri kendi imkânlarıyla öderken,  önce Leyla Gencer’i sonra gelen baskılar üzerine İspirtohane Kültür Merkezini peşkeş çektikleri BASAD ile ilgili daha önce de haberler yapmıştık.)

Hem BASAD, hemde diğer özel kurs verenlerin bugün kursiyerlerden ciddi aidatlar aldıklarıyla ilgili iddialar arş’a uzandı ama maalesef bir türlü bizim belediyeye ulaşamadı.

Diğer bir iddia ise İspirtohane’nin kantiniyle ilgili. Oranın kantinini kim işletiyor, elde edilen kar kime gidiyor, işletme sahibi belediyeye kira veriyor mu, kantin denetleniyor mu… bu konular yıllardır tam muamma.

İddialar, şikayetler doğruysa yazık, gerçekten çok yazık. Kültür-Sanat’ın başkenti diye yıllardır övündüğümüz Bakırköy adına utanç verici bir durum.

 

İstanbul Kent Konseyi 07.11.2022 tarihinde Yeşilyurt Spor Kompleksinde Bakırköy Kent Konseyi ile bir toplantı düzenlemiş ve bu toplantının sonunda, yandaşlıkta bir yere kadar denilerek zehir-zemberek kararlar almışlar.

Yaklaşık iki saat süren toplantıda ele alınan konuları ve önerileri noktasına-virgülüne dokunmadan resimler halinde sizlerle paylaşacağım. Tuz bile koktu dedirten raporla ilgili detaylı yazıyı Bakırköy Kent Konseyi üyesi Mehmet Deniz’in kaleminden çok yakında okuyacaksınız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.