Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

HALK PANİK HALİNDE İSTANBUL’U TERK EDİYOR

BAKIRKÖY 02.12.2023 - 13:07, Güncelleme: 02.12.2023 - 13:07
 

HALK PANİK HALİNDE İSTANBUL’U TERK EDİYOR

Dün akşamdan beri korkunç haberi alan yaklaşık 3 milyon İstanbullu şehri terk etti.
İstanbullular, olası büyük İstanbul depremini beklerken çok daha büyük bir felaketle karşı karşıya kaldılar. Dün akşam Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun İBB Başkanlığına adaylığını açıklaması, şehirde büyük kargaşaya neden oldu. Bakırköy’de dokuz yıllık belediye başkanlığı döneminde ilçeyi adeta enkaza çeviren Bülent Kerimoğlu’nun, şimdi de gözünü İstanbul’a dikmesi üzerine korku ve paniğe kapılan halk, özel araçlarla, uçaklarla, trenlerle, otobüs ve vapurlarla şehri terk etmeye başladılar. İşin en akılalmaz yanı ise, Suriyeli Afgan ve Pakistanlı mültecilerin İstanbul havalimanı dış hatlar terminalinde uzun kuyruklar oluşturarak ülkelerine dönmek istemeleriydi. Gece yarısı gazetemize ulaşan bilgilere diğer bilgiye göre; İstanbul’da konsoloslukları bulunan ülkeler can güvenliğini bahane ederek, ikinci bir emre kadar kapılarına kilit vurdular. Bülent Kerimoğlu’nun adaylığını açıklayacağını öğrenen Borsa İstanbul’da dün endeks yerlerde sürünürken, emlak fiyatlarında ise yaklaşık yüzde seksen düşüş yaşandı. Bu sabah bakanlar kurulu cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında olağanüstü toplanarak, İstanbul’da sıkıyönetim ilan edilmesi kararı aldılar. Erdoğan toplantı sonrası yaptığı açıklamada, ‘hemen şimdi cumhurbaşkanlığı görevimi sayın Özgür Özel’e bırakmaya hazırım. Yeter ki Kerimoğlu’nu aday gösterip İstanbul’a kıymasın’ dedi. Almanya, İngiltere, Fransa, ABD, Rusya, Çin gibi ülkeler ise, Bülent Kerimoğlu’nun aday gösterilmesi durumunda harabeye dönecek olan İstanbul’un sakinleri için, insani yardım tırlarını hazır tutuyorlar. Tüm Türkiye adeta nefes bile almadan, Kerimoğlu’nun adaylığıyla ilgili CHP Genel Başkanının vereceği nihai kararın ne olacağını merak ediyor.   Elbette haber baştan sona latifeydi. Öncelikle sayın Kerimoğlu’nun İBB aday adaylığı İstanbul’a hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Bülent Kerimoğlu,3 Aralık Pazar günü saat:10.00'da Bakırköy WOW Otelde partililerle bir araya gelerek, geniş kapsamlı açıklamalar da bulunacak. Bakırköy’de yaşadıklarımızı İstanbulluların da yaşaması dileğiyle Nazım Hikmet’in şu dörtlüğünü aşağıya bırakıyoruz.   Ben yandım Sen yandın Biz yandık Varsın biraz da İstanbul YANSIN…
Dün akşamdan beri korkunç haberi alan yaklaşık 3 milyon İstanbullu şehri terk etti.

İstanbullular, olası büyük İstanbul depremini beklerken çok daha büyük bir felaketle karşı karşıya kaldılar. Dün akşam Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun İBB Başkanlığına adaylığını açıklaması, şehirde büyük kargaşaya neden oldu. Bakırköy’de dokuz yıllık belediye başkanlığı döneminde ilçeyi adeta enkaza çeviren Bülent Kerimoğlu’nun, şimdi de gözünü İstanbul’a dikmesi üzerine korku ve paniğe kapılan halk, özel araçlarla, uçaklarla, trenlerle, otobüs ve vapurlarla şehri terk etmeye başladılar.
İşin en akılalmaz yanı ise, Suriyeli Afgan ve Pakistanlı mültecilerin İstanbul havalimanı dış hatlar terminalinde uzun kuyruklar oluşturarak ülkelerine dönmek istemeleriydi.
Gece yarısı gazetemize ulaşan bilgilere diğer bilgiye göre; İstanbul’da konsoloslukları bulunan ülkeler can güvenliğini bahane ederek, ikinci bir emre kadar kapılarına kilit vurdular.
Bülent Kerimoğlu’nun adaylığını açıklayacağını öğrenen Borsa İstanbul’da dün endeks yerlerde sürünürken, emlak fiyatlarında ise yaklaşık yüzde seksen düşüş yaşandı.
Bu sabah bakanlar kurulu cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında olağanüstü toplanarak, İstanbul’da sıkıyönetim ilan edilmesi kararı aldılar. Erdoğan toplantı sonrası yaptığı açıklamada, ‘hemen şimdi cumhurbaşkanlığı görevimi sayın Özgür Özel’e bırakmaya hazırım. Yeter ki Kerimoğlu’nu aday gösterip İstanbul’a kıymasın’ dedi.
Almanya, İngiltere, Fransa, ABD, Rusya, Çin gibi ülkeler ise, Bülent Kerimoğlu’nun aday gösterilmesi durumunda harabeye dönecek olan İstanbul’un sakinleri için, insani yardım tırlarını hazır tutuyorlar.


Tüm Türkiye adeta nefes bile almadan, Kerimoğlu’nun adaylığıyla ilgili CHP Genel Başkanının vereceği nihai kararın ne olacağını merak ediyor.

 

Elbette haber baştan sona latifeydi. Öncelikle sayın Kerimoğlu’nun İBB aday adaylığı İstanbul’a hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Bülent Kerimoğlu,3 Aralık Pazar günü saat:10.00'da Bakırköy WOW Otelde partililerle bir araya gelerek, geniş kapsamlı açıklamalar da bulunacak.

Bakırköy’de yaşadıklarımızı İstanbulluların da yaşaması dileğiyle Nazım Hikmet’in şu dörtlüğünü aşağıya bırakıyoruz.

 

Ben yandım

Sen yandın

Biz yandık

Varsın biraz da İstanbul YANSIN…

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.