Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

HAK ETMİYORUZ AMA YİNE DE ADAY'IZ...

BAKIRKÖY 09.12.2023 - 15:37, Güncelleme: 09.12.2023 - 17:13
 

HAK ETMİYORUZ AMA YİNE DE ADAY'IZ...

Recaizade Mahmut Ekrem'in Araba Sevdası, AK Partinin Arab'a sevdası out, bazılarının devamlı belediye meclis üyesi olma sevdası in....
Değerli okurlar; özellikle 90 sonrası, ülke insanımızın aklında farklı çağrışımlara neden olacak bir şekilde, ÖRGÜT kelimesi CHP literatüründe başköşeye oturdu. 1923 yılından beri var olan teşkilat kelimesi rafa kaldırılarak, örgüt kelimesi kullanılmaya başlandı. Buraya kadar benim için sorun yok. Örgüt ’ortak bir amacı ya da eylemi gerçekleştirmek ereğiyle bir araya gelmiş kurumların ya da kişilerin oluşturduğu birlik’ demek. GELELİM ASIL MESELEYE… Belediye başkanları il ve ilçelerde örgütün meclis üyesi adaylarıyla birlikte göreve seçilirler ve 5 yıl boyunca; ya o il veya ilçelerin anasını ağlatırlar, ya da güldürürler. Biz kötü bir 5+5  yıl yaşadık ve maalesef anamızın ağladığı ilçe olduk. Hatta bir ara, (Cumartesi Anneleri-Diyarbakır Anneleri) benzeri Bakırköy Anneleri isimli bir oluşuma gidilerek, ilçemizde kaybedilen parklarımızın, sahillerimizin, huzurevlerimizin falan bulunması için Özgürlük Meydanında oturma eylemi başlatılacaktı. Neyse, sizlerin de bildiğiniz üzere, 2024 yerel seçimlerinde sayın belediye başkanı artık kesinlikle aday değil. Peki, belediye başkanının ekibinde yer alan ve başkanın her yanlış kararına alkış tutup onay veren ekipteki belediye meclis üyeleri neden yeniden adaylar? Madem örgüt diyoruz, o zaman ilçemizde belediye tarafından vicdanları yaralayan birçok suç işlendiği iddiası var. Hatta işlenen bu suçlardan dolayı bir belediye görevlisi tedbirsizlik sonucu yaşamını yitirdi. Başkanın örgütünde yer alan belediye meclis üyeleri de işlenen bu ÖRGÜTLÜ SUÇLARA ortak değiller mi? Hem partilerinin, hem de vatandaşın vicdanında yargılanıp aklanmadan nasıl yeniden meclis üyesi adaylığına başvurabiliyorlar? Evet, size söylüyorum; aynı sofrada yemek yiyip, şimdi sayın Kerimoğlu karşıtıymış gibi görünmeye çabalayarak yeniden belediye meclis üyesi aday adaylığına başvuran Emel Tığlı, Gökmen Yıldırım, Arzu Gezent, Lale Bakistanlı, Ali Türkoğlu, Aret Şirin Tatlıdil, Hasan Çalış, Mehmet Tunçer Süner, Özden Yerlikaya, Tarkan Ellergezen, Recai Delibaşıoğlu,……. Sahi, siz Bakırköy için bugüne kadar ne yaptınız? Bakırköylüler size sormayacak mı zannediyorsunuz, ‘bugüne kadar belediye başkanının yaptığı yanlışlara mecliste yandaş olup, şimdi yeniden nasıl aday oluyorsunuz’ diye...   Belediye başkanını seversiniz veya sevmezsiniz, doğru ya da yanlış bulursunuz ama kendisi inandığı bir yola çıkarak dik duruş sergiledi. Daha düne kadar bir makam kapmak, eşini dostunu işe yerleştirmek vs. için belediye başkanının peşinde gölge gibi dolaşırken, bugün siyasi menfaat hevesiyle onu yalnız bırakan rüzgârgüllerini gördükçe, ‘iyi ki siyasetin bizzat içinde değilim’ diye seviniyorum.
Recaizade Mahmut Ekrem'in Araba Sevdası, AK Partinin Arab'a sevdası out, bazılarının devamlı belediye meclis üyesi olma sevdası in....

Değerli okurlar; özellikle 90 sonrası, ülke insanımızın aklında farklı çağrışımlara neden olacak bir şekilde, ÖRGÜT kelimesi CHP literatüründe başköşeye oturdu. 1923 yılından beri var olan teşkilat kelimesi rafa kaldırılarak, örgüt kelimesi kullanılmaya başlandı. Buraya kadar benim için sorun yok.

Örgüt ortak bir amacı ya da eylemi gerçekleştirmek ereğiyle bir araya gelmiş kurumların ya da kişilerin oluşturduğu birlik’ demek.

GELELİM ASIL MESELEYE…

Belediye başkanları il ve ilçelerde örgütün meclis üyesi adaylarıyla birlikte göreve seçilirler ve 5 yıl boyunca; ya o il veya ilçelerin anasını ağlatırlar, ya da güldürürler. Biz kötü bir 5+5  yıl yaşadık ve maalesef anamızın ağladığı ilçe olduk. Hatta bir ara, (Cumartesi Anneleri-Diyarbakır Anneleri) benzeri Bakırköy Anneleri isimli bir oluşuma gidilerek, ilçemizde kaybedilen parklarımızın, sahillerimizin, huzurevlerimizin falan bulunması için Özgürlük Meydanında oturma eylemi başlatılacaktı.

Neyse, sizlerin de bildiğiniz üzere, 2024 yerel seçimlerinde sayın belediye başkanı artık kesinlikle aday değil. Peki, belediye başkanının ekibinde yer alan ve başkanın her yanlış kararına alkış tutup onay veren ekipteki belediye meclis üyeleri neden yeniden adaylar? Madem örgüt diyoruz, o zaman ilçemizde belediye tarafından vicdanları yaralayan birçok suç işlendiği iddiası var. Hatta işlenen bu suçlardan dolayı bir belediye görevlisi tedbirsizlik sonucu yaşamını yitirdi. Başkanın örgütünde yer alan belediye meclis üyeleri de işlenen bu ÖRGÜTLÜ SUÇLARA ortak değiller mi? Hem partilerinin, hem de vatandaşın vicdanında yargılanıp aklanmadan nasıl yeniden meclis üyesi adaylığına başvurabiliyorlar?

Evet, size söylüyorum; aynı sofrada yemek yiyip, şimdi sayın Kerimoğlu karşıtıymış gibi görünmeye çabalayarak yeniden belediye meclis üyesi aday adaylığına başvuran Emel Tığlı, Gökmen Yıldırım, Arzu Gezent, Lale Bakistanlı, Ali Türkoğlu, Aret Şirin Tatlıdil, Hasan Çalış, Mehmet Tunçer Süner, Özden Yerlikaya, Tarkan Ellergezen, Recai Delibaşıoğlu,…….

Sahi, siz Bakırköy için bugüne kadar ne yaptınız? Bakırköylüler size sormayacak mı zannediyorsunuz, ‘bugüne kadar belediye başkanının yaptığı yanlışlara mecliste yandaş olup, şimdi yeniden nasıl aday oluyorsunuz’ diye...

 

Belediye başkanını seversiniz veya sevmezsiniz, doğru ya da yanlış bulursunuz ama kendisi inandığı bir yola çıkarak dik duruş sergiledi. Daha düne kadar bir makam kapmak, eşini dostunu işe yerleştirmek vs. için belediye başkanının peşinde gölge gibi dolaşırken, bugün siyasi menfaat hevesiyle onu yalnız bırakan rüzgârgüllerini gördükçe, ‘iyi ki siyasetin bizzat içinde değilim’ diye seviniyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.