Seferihisar Belediyesi'nden denize iyilik: Bokashi topları Akarca'da denizle buluşuyor
Seferihisar Belediyesi'nden denize iyilik: Bokashi topları Akarca'da denizle buluşuyor
Seferihisar Belediyesi, Dünya Bokashi Günü kapsamında doğayı koruyan ve deniz ekosistemine dikkat çeken anlamlı bir çevre etkinliğine imza atıyor. Yararlı mikroorganizmalarla hazırlanan Bokashi Topları, 12 Ağustos Çarşamba günü Akarca Sahili’nde denize bırakılıyor.
Doğayla uyumlu ve sürdürülebilir çevre çalışmalarını kentin farklı noktalarında sürdüren Seferihisar Belediyesi, bu kez Akarca kıyılarında denizin doğal yaşamına dikkat çekiyor. Doğal malzemeler ve yararlı mikroorganizmalarla hazırlanan Bokashi Topları, hazırlık ve kuruma sürecinin ardından denizle buluşuyor.
Etkinlikle yalnızca Bokashi uygulamasını tanıtmak değil, denizlerin ve kıyıların korunmasına ilişkin farkındalığı büyütmek de hedefleniyor. Seferihisarlıları doğanın yalnızca izleyicisi değil, koruyucusu olmaya çağıran buluşma; çevreye karşı ortak sorumluluğu güçlendirmeyi amaçlıyor.
Seferihisar Belediye Başkan Vekili Fuat Gümüş, tüm Seferihisarlıları Akarca Sahili’ne davet ederek şunları söyledi:
“Denizimiz, kıyılarımız ve doğamız Seferihisar’ın en büyük zenginliği. Bu değerleri korumak için yalnızca konuşmak değil, birlikte harekete geçmek zorundayız. Attığımız her küçük adımın doğada bir karşılığı olduğuna inanıyoruz. Bokashi Toplarını denizle buluştururken aslında çok daha güçlü bir mesaj veriyoruz: Bu kent doğasına sahip çıkıyor. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin bu bilincin bir parçası olmasını çok önemsiyorum. 12 Ağustos Çarşamba günü saat 14.00’te Akarca Sahili’nde buluşalım, denizimize hep birlikte bir iyilik bırakalım. Tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz.”
Seferihisar Belediyesi’nin “Birlikte daha temiz, daha sağlıklı kıyılar için” çağrısıyla düzenlediği Dünya Bokashi Günü etkinliği, 12 Ağustos Çarşamba günü saat 14.00’te Akarca Sahili’nde gerçekleştirilecek.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

