Evimiz Bakırköy’ün Mahalleleri Bölüm: 1
Evimiz Bakırköy’ün Mahalleleri Bölüm: 1
Yaşanan dalgaların bir gün kendisini de alıp götüreceğini umursamadan, herkes kendi dalgasına bakmaya devam ediyor. Bugünden itibaren Evimiz Bakırköy’ün hangi mahallesinde neler yaşanıyor, sizlere mahalle mahalle yazarak anlatacağım. 1, 3, 5, 7 dalga olacağını sağır sultan bile bilirken, bunca fütursuzluğu devam ettirmek niye diyerek; gerek CHP, gerekse muhalif partileri artık Bakırköy için duyarlı olmaya davet ediyorum.
Değerli okurlar, benim gördüğüm Bakırköy artık maalesef çok berbat durumda. Verilen ruhsatların, izinlerin hangisini tutsanız elinizde kalıyor.
Sözü fala uzatmadan, hangi mahallede yasal olmayan ruhsat ve izinler verildiğini, zabıta tarafından hangi işyerlerinin ruhsatsız olarak faaliyetlerine devam etmesine göz yumduğunu, Yeşilköy Mahallesi’yle başlayarak yazacağım.
Yeşilköy, adı gibi yeşil olan bu mahallemiz, tarihi eserlerinin birçoğu bugüne kadar korunmuş, İstanbul’un ender şirin bir yeriydi.
Oysa, bugün bu mahalleye baktığımızda gördüklerimiz bizleri ziyadesiyle üzmekte...
Yasal olarak en fazla 30 metrekare olması gereken ve parkların içerisine yapılmış, başta T. kafe olmak üzere diğer tüm kafeler 200-300 metrekarelere çıkmış durumda. Elbette aynı durum tüm mahalleler için geçerli.
Yeşilköy’ün tek sorunu bu da değil. 1.nci derece tarihi tescilli konut alanları işyerlerine çevrilerek çalıştırılmakta. (Konu ile ilgili resimler haberin sonunda yer almaktadır.)
Diğer başka bir sorunda, kış bahçeleri… iş yerlerinin uygun alanlarını kış bahçesi yapabilmek için apartmandan muvafakatname alınması gerekiyor. Daha sonra çizilen proje İBB’ye gönderilip onay alındıktan sonra, ilçe belediyesinin de onayı doğrultusunda yapılabiliyor. Özellikle Yeşilköy’de görmezden gelinen en önemli nokta ise, şayet kış bahçesi yapılacak işyerinin karşısında ve yanında tarihi tescilli eser varsa kesinlikle izin verilmediğidir. Oysa siz belediye olarak, tarihi eserin bizzat kendisinde işyeri açılmasına göz yumacak kadar gözü karasınız.
Artık bütün nezihliğini kaybetmek üzere olan Yeşilköy Yeşil Yalı Sokak veya tren istasyonu yanında açılan işyerlerine giderseniz ne demek istediğimi çok daha iyi anlarsınız.
Bakırköy ve haliyle Yeşilköy, tarihi eserlerin bu kadar çok heba edildiği bir dönem yaşamamıştır. Tarihi eserlere ihanet edilmesine göz yuman, o mahallenin meclis üyeleri başta olmak üzere, Bakırköy Belediyesidir. Fakat asıl suçlu ise, aynı zamanda yıllardır Yeşilköy’de ikamet eden belediye başkanının bizzat kendisidir.
Hazır belediye başkanından söz açılmışken, bana ulaşan bir iddiayı buradan sormak istiyorum:
Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Özdemir’in babası Mustafa Özdemir, 2014-2024 tarihleri arasında Beylikdüzü’nde encümen kararıyla satılan yerlerden arsa alıp, İmamoğlu İnşaat veya İmamoğlu ailesinin herhangi bireyiyle ortak inşaat yaptı mı?
Şayet cevap gönderilirse, buradan onu da yayınlayacağım.
Not: Kahin falan değilim ama Bakırköy, (benden size promosyon olsun) Sarıyer(Gökhan Zeybek şimdi üzülecek) ve Eyüp için güzel günler göremiyorum.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.