Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

CHP GENEL BAŞKANI YENİDEN KEMAL KILIÇDAROĞLU

ADALAR 01.03.2025 - 16:31, Güncelleme: 02.03.2025 - 10:46
 

CHP GENEL BAŞKANI YENİDEN KEMAL KILIÇDAROĞLU

Hiçbir detaya girmeden, önümüzdeki günlerde CHP’de yaşanacak olan gelişmeleri sizlere kısaca aktaracağım. Haberin ayrıntıları çok yakın zamanda yine sizlerin bilgisine sunulacak.
Bildiğiniz üzere, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı CHP Genel başkanlığına Kemal Kılıçdaroğlu yerine Özgür Özel’in seçildiği 4-5 Kasım 2023 Büyük Kurultayında para karşılığı oy kullandırıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatmıştı. Aslında bu süreç, Ocak 2024’te Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının 2023’teki CHP Kurultayında “para karşılığında oy kullandırıldığı ihbarını, yetkisizlik kararıyla Ankara’ya havale etmesiyle başlamıştı. 13 ay önce, Ocak 2024’te açılan soruşturma dikkat çeken bir zamanlamayla tam CHP Parti Meclisinin cumhurbaşkanı seçimi stratejisini belirleyeceği 10 Şubat 2025 günü su yüzüne çıkarılmıştı. PEKİ KURULTAY İPTAL EDİLİRSE NE OLACAK Yasa gereği mahkemece kurultay iptal edilirse, aslında CHP’ye kayyum atanır ama 102 yıllık mazisi olan CHP’ye kayyum atanması bir kaos ortamına sebebiyet vereceğinden, son genel başkan kimse görev ona tebliğ edilir ve haliyle Kemal Kılıçdaroğlu yeniden CHP genel başkanlığı koltuğuna oturur. KEMAL KILIÇDAROĞLU SÜRECİ NASIL GÖTÜRÜR Sayın Kılıçdaroğlu en geç iki ay içerisinde partisini kurultaya götürür. Kendisi bu kurultayda yeniden aday olmayı kabul edip seçilirse, yeni PM ile birlikte sonbaharda yapılacak olan erken genel seçim için milletvekili adaylarını belirleyerek partisini seçime götürür ve seçim sonrası bagajı temizlenmiş olan partisini olağanüstü kurultaya götürerek, yeni seçilecek genel başkana koltuğunu teslim eder. Elbette bu süreçte sayın Kılıçdaroğlu şaibeye bulaşmış, parti ideolojisini terk ederek ekonomik rantı, makam koltuğunu tercih etmiş kişileri kesinlikle tasfiye edecektir. İDDİANEMEDE BAKIRKÖY’DEN KİMSE VAR MI Özgür Özel’in genel başkan seçildiği 4-5 Kasım 2023 tarihinde yapılan Büyük Kurultay da para karşılığı oy kullandırıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma sonrası hazırlanan iddianame de, bize ulaşan bilgilere göre şu an Bakırköy belediye meclis üyesi olan 3 ismin olduğu söylendi. Size konuyla tam alakalı olmayan ve daha sonra ayrıntılarıyla yazacağım bir başka bilgiyi soru olarak verip bugün ki yazımı sonlandıracağım. Hangi ilçe belediye başkanının babası, bir partinin genel başkan yardımcısının elini öperek oğlunun tahliyesi için yardım istedi? Halen hapiste olan o ilçe belediye başkanı itirafçı olmayı kabul ederek tahliye edilecek mi? Önemli Not; 5 Kasım 2023 tarihinde yapılması gereken CHP PM seçimleri 6 Kasım’da yapılmıştır ve aslında hukuken geçersizdir.
Hiçbir detaya girmeden, önümüzdeki günlerde CHP’de yaşanacak olan gelişmeleri sizlere kısaca aktaracağım. Haberin ayrıntıları çok yakın zamanda yine sizlerin bilgisine sunulacak.

Bildiğiniz üzere, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı CHP Genel başkanlığına Kemal Kılıçdaroğlu yerine Özgür Özel’in seçildiği 4-5 Kasım 2023 Büyük Kurultayında para karşılığı oy kullandırıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatmıştı. Aslında bu süreç, Ocak 2024’te Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının 2023’teki CHP Kurultayında “para karşılığında oy kullandırıldığı ihbarını, yetkisizlik kararıyla Ankara’ya havale etmesiyle başlamıştı.

13 ay önce, Ocak 2024’te açılan soruşturma dikkat çeken bir zamanlamayla tam CHP Parti Meclisinin cumhurbaşkanı seçimi stratejisini belirleyeceği 10 Şubat 2025 günü su yüzüne çıkarılmıştı.

PEKİ KURULTAY İPTAL EDİLİRSE NE OLACAK

Yasa gereği mahkemece kurultay iptal edilirse, aslında CHP’ye kayyum atanır ama 102 yıllık mazisi olan CHP’ye kayyum atanması bir kaos ortamına sebebiyet vereceğinden, son genel başkan kimse görev ona tebliğ edilir ve haliyle Kemal Kılıçdaroğlu yeniden CHP genel başkanlığı koltuğuna oturur.

KEMAL KILIÇDAROĞLU SÜRECİ NASIL GÖTÜRÜR

Sayın Kılıçdaroğlu en geç iki ay içerisinde partisini kurultaya götürür. Kendisi bu kurultayda yeniden aday olmayı kabul edip seçilirse, yeni PM ile birlikte sonbaharda yapılacak olan erken genel seçim için milletvekili adaylarını belirleyerek partisini seçime götürür ve seçim sonrası bagajı temizlenmiş olan partisini olağanüstü kurultaya götürerek, yeni seçilecek genel başkana koltuğunu teslim eder.

Elbette bu süreçte sayın Kılıçdaroğlu şaibeye bulaşmış, parti ideolojisini terk ederek ekonomik rantı, makam koltuğunu tercih etmiş kişileri kesinlikle tasfiye edecektir.

İDDİANEMEDE BAKIRKÖY’DEN KİMSE VAR MI

Özgür Özel’in genel başkan seçildiği 4-5 Kasım 2023 tarihinde yapılan Büyük Kurultay da para karşılığı oy kullandırıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma sonrası hazırlanan iddianame de, bize ulaşan bilgilere göre şu an Bakırköy belediye meclis üyesi olan 3 ismin olduğu söylendi.

Size konuyla tam alakalı olmayan ve daha sonra ayrıntılarıyla yazacağım bir başka bilgiyi soru olarak verip bugün ki yazımı sonlandıracağım.

Hangi ilçe belediye başkanının babası, bir partinin genel başkan yardımcısının elini öperek oğlunun tahliyesi için yardım istedi?

Halen hapiste olan o ilçe belediye başkanı itirafçı olmayı kabul ederek tahliye edilecek mi?

Önemli Not; 5 Kasım 2023 tarihinde yapılması gereken CHP PM seçimleri 6 Kasım’da yapılmıştır ve aslında hukuken geçersizdir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.