Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

DEMEM O Kİ, BYUAŞ.............

BAKIRKÖY 07.09.2023 - 18:25, Güncelleme: 07.09.2023 - 18:37
 

DEMEM O Kİ, BYUAŞ.............

Tarlaya karga, ambara fare, fırına hırsız memlekete harami dadanınca mı aklımız başımıza gelecek…
Bugünden itibaren, belediyemizle ilgili bazı sorunları tek tek yazarak, çok ilgili yetkililere ve 2024 yılı yerel seçimleri sonucunda ilgi sahibi olacak yetkililere anlatıp çözüm bulunmasını isteyeceğiz.   VARAN 1… Kısa adı BYUAŞ olan Bakırköy Yapı İnşaat Ulaşım Sağlık Hizmetleri A.Ş. 2012 yılından itibaren Bakırköy Belediyesi’nin iştiraki olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Şirketin şu an ki faaliyet alanları gayrimenkul yönetimi, öğrenci yurdu ve kafeterya işletmeciliğidir. Sayıştay raporlarına rağmen işletmeciliğe devam eden BYUAŞ’ın topladığı paralar, bildiğim kadarıyla Vakıfbank hesabına yatırılıp değerlendiriliyor… Sayıştay’ın denetimler sonucu yaptığı olumsuz değerlendirmelerine rağmen mevcut durum bu şekilde. Benim aklıma asıl takılan şey, BYUAŞ’ın özellikle bankadaki parasının nasıl tasarruf edileceği konusunda şirket sözleşmesine konmuş maddeler var mı? Nelerdir? Yani şirket başkanı olarak atanacak kişi, şirketin parasını istediği zaman bankadan çekip kendi hesabına yatırabiliyor mu? Sosyal Demokrasinin gereği olarak, Bakırköy halkına ait BYUAŞ’ın, mali gelir ve gider tabloları şeffaf biçimde her ay düzenli olarak şirketin web sitesinde yayınlanamaz mı? Bu şekilde BYUAŞ ile ilgili beyinlerde oluşabilecek olumsuz düşüncelerin, endişelerin önüne geçilemez mi?   Kamu Yararı Gözeterek Bakırköy Belediyesine Soralım: Oldu ya…yarın BYUAŞ’ın başına; rüşvet alan, ihaleye fesat karıştıran, hırsız, ahlaksız biri geçer ve bankada duran şirketin parasını çekip menfaat temin etmek için kendi hesabına yatırarak yüksek faiz elde ederse ne olacak? Bu nahoş duruma sebebiyet vermemek için, acaba yeterli hukuki önlemler en baştan itibaren alındı mı?   Demem o ki, konuyu detaylıca anlatan bir MEKTUP yazarak avukata versem, o da mektubu götürüp başkana verse, başkan da mektubu alıp okumadan ceketinin cebine koysa, mektubun içinde neler yazıldığını benden başka kim bilecek!...
Tarlaya karga, ambara fare, fırına hırsız memlekete harami dadanınca mı aklımız başımıza gelecek…

Bugünden itibaren, belediyemizle ilgili bazı sorunları tek tek yazarak, çok ilgili yetkililere ve 2024 yılı yerel seçimleri sonucunda ilgi sahibi olacak yetkililere anlatıp çözüm bulunmasını isteyeceğiz.

 

VARAN 1…

Kısa adı BYUAŞ olan Bakırköy Yapı İnşaat Ulaşım Sağlık Hizmetleri A.Ş. 2012 yılından itibaren Bakırköy Belediyesi’nin iştiraki olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Şirketin şu an ki faaliyet alanları gayrimenkul yönetimi, öğrenci yurdu ve kafeterya işletmeciliğidir. Sayıştay raporlarına rağmen işletmeciliğe devam eden BYUAŞ’ın topladığı paralar, bildiğim kadarıyla Vakıfbank hesabına yatırılıp değerlendiriliyor…

Sayıştay’ın denetimler sonucu yaptığı olumsuz değerlendirmelerine rağmen mevcut durum bu şekilde.

Benim aklıma asıl takılan şey, BYUAŞ’ın özellikle bankadaki parasının nasıl tasarruf edileceği konusunda şirket sözleşmesine konmuş maddeler var mı? Nelerdir?

Yani şirket başkanı olarak atanacak kişi, şirketin parasını istediği zaman bankadan çekip kendi hesabına yatırabiliyor mu?

Sosyal Demokrasinin gereği olarak, Bakırköy halkına ait BYUAŞ’ın, mali gelir ve gider tabloları şeffaf biçimde her ay düzenli olarak şirketin web sitesinde yayınlanamaz mı? Bu şekilde BYUAŞ ile ilgili beyinlerde oluşabilecek olumsuz düşüncelerin, endişelerin önüne geçilemez mi?

 

Kamu Yararı Gözeterek Bakırköy Belediyesine Soralım:

Oldu ya…yarın BYUAŞ’ın başına; rüşvet alan, ihaleye fesat karıştıran, hırsız, ahlaksız biri geçer ve bankada duran şirketin parasını çekip menfaat temin etmek için kendi hesabına yatırarak yüksek faiz elde ederse ne olacak?

Bu nahoş duruma sebebiyet vermemek için, acaba yeterli hukuki önlemler en baştan itibaren alındı mı?

 

Demem o ki, konuyu detaylıca anlatan bir MEKTUP yazarak avukata versem, o da mektubu götürüp başkana verse, başkan da mektubu alıp okumadan ceketinin cebine koysa, mektubun içinde neler yazıldığını benden başka kim bilecek!...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.