Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

CEMEVİNDE SİYASET UTANMAZLIĞI...

ADALAR 08.07.2023 - 12:10, Güncelleme: 08.07.2023 - 12:26
 

CEMEVİNDE SİYASET UTANMAZLIĞI...

Bulunduğun her mecrada, dinin siyasete alet edilmesine karşı çıkacaksın, cemevi cami statüsüne alınsın diyeceksin, sonra da utanmadan-sıkılmadan cemevine ait salonda siyaset yapacaksın…
Bu ülkede yıllardır; camide siyaset yapılması ne kadar yanlışsa, cemevinde siyaset yapılması da o kadar yanlıştır deyip durduk. Sözümüzü sağır sultan duydu ama siyasi ikbal peşinde koşanlar dördüncü maymunu oynamayı tercih etti-etmeye devam ediyorlar. Bunun en son örneğini maalesef 6 Temmuz’da Burgazada Cemevi’nde yaşadık. Aynı zamanda köy derneği de olarak da faaliyet gösteren CHP Adalar İlçe Başkanlığının, ilçe kongresi için partilileri cemevine ait salonda toplayarak siyasi bilgilendirme ve propaganda yapmakta hiçbir beis görmemesi tam bir aymazlıktı. Bunda ne var denebilir. Bu, siyasetin ibadethaneye taşınmasıdır. Ulu Önder Atatürk’ün LAİKLİK ilkesinin ayaklar altına alınarak çiğnenmesidir. CHP'nin altı oyularak dinamit koyulup patlatılmaya çalışılmasıdır. Burgazada Cemevinde siyaset yapanlar ve üstelik bunu fütursuzca sosyal medyalarında paylaşmaktan çekinmeyenler; şimdilerde alttan alta kaynatılan, ‘CHP Alevi partisi oldu, her kademede Alevilere öncelik veriliyor’ şaiyasının, sağcı ve mezhepçi olmayanlar arasında dahi kabul görmeye başlamasını haklı çıkarmışlardır. Cemevleri, ibadet meydanıdır. Kırklar Meclisi’nde olduğu gibi er bacı meydanıdır. Bacıların katılıp görev aldığı ve can birliğinin sağlandığı sevgi ve birlik meydanıdır. Aleviler, yolun ilim ve irfanını cemevinde alır. Aleviliğin aslı doğruluk, kemali dostluk, cevheri marifet, görüşü eşitlik, hazinesi bilgi, meyvesi sevgi, inancı insan sevgisidir. Her şeyi insanın mutluluğu, güvenliği ve güzelliği içindir. Cemevleri; Iyiliğin, güzelliğin, arınmışlığın, temiz kalp ve iyi niyetli yüreklerin yeridir. Cemevine Kimler Giremez? Kötü niyetli insanların girmemesi ve arınması için; Kul hakkı yiyenler, dedi kodu edenler, yalancı şahitlik yapanlar, nefsi için eşini boşayanlar, insan canına kast edenler, insanı incitenler, haram kazanç sağlayıp kul hakkı yiyenler, ana baba hakkı bilmeyenler, komşu hakkı bilmeyenler, verdikleri ikrardan dönenler, gönlünde ikilik taşıyanlar, özet olarak; Eline diline beline sahip olmayanlar, vs. ceme alınmazlar. Kalbinizde merhamet, iman diye bir şey varsa lütfen Allah’ın peygamberini, O’nun kitabını ve Ehli Beyt’ini menfaatiniz uğruna pazarlamaktan hemen vaz geçiniz.  İslam dininin amacı; Barış, sevgi ve hoşgörüdür. Bunun aksi İslam’ı bağlamadığı gibi, din sömürüsünden öteye değildir. Dini çıkar, koltuk, baskı, korku ve egemenlik aracı yapan, hayatı cehenneme çevirmeye kalkan cehaletin yoz ve yobazlarına karşı el ele, omuz omuza mücadele edelim. Din sömürüsü yaparak siyasette var olmak isteyenleri şiddetle kınıyoruz.
Bulunduğun her mecrada, dinin siyasete alet edilmesine karşı çıkacaksın, cemevi cami statüsüne alınsın diyeceksin, sonra da utanmadan-sıkılmadan cemevine ait salonda siyaset yapacaksın…

Bu ülkede yıllardır; camide siyaset yapılması ne kadar yanlışsa, cemevinde siyaset yapılması da o kadar yanlıştır deyip durduk. Sözümüzü sağır sultan duydu ama siyasi ikbal peşinde koşanlar dördüncü maymunu oynamayı tercih etti-etmeye devam ediyorlar.

Bunun en son örneğini maalesef 6 Temmuz’da Burgazada Cemevi’nde yaşadık.

Aynı zamanda köy derneği de olarak da faaliyet gösteren CHP Adalar İlçe Başkanlığının, ilçe kongresi için partilileri cemevine ait salonda toplayarak siyasi bilgilendirme ve propaganda yapmakta hiçbir beis görmemesi tam bir aymazlıktı.

Bunda ne var denebilir. Bu, siyasetin ibadethaneye taşınmasıdır. Ulu Önder Atatürk’ün LAİKLİK ilkesinin ayaklar altına alınarak çiğnenmesidir. CHP'nin altı oyularak dinamit koyulup patlatılmaya çalışılmasıdır.

Burgazada Cemevinde siyaset yapanlar ve üstelik bunu fütursuzca sosyal medyalarında paylaşmaktan çekinmeyenler; şimdilerde alttan alta kaynatılan, ‘CHP Alevi partisi oldu, her kademede Alevilere öncelik veriliyor’ şaiyasının, sağcı ve mezhepçi olmayanlar arasında dahi kabul görmeye başlamasını haklı çıkarmışlardır.

Cemevleri, ibadet meydanıdır. Kırklar Meclisi’nde olduğu gibi er bacı meydanıdır. Bacıların katılıp görev aldığı ve can birliğinin sağlandığı sevgi ve birlik meydanıdır.

Aleviler, yolun ilim ve irfanını cemevinde alır. Aleviliğin aslı doğruluk, kemali dostluk, cevheri marifet, görüşü eşitlik, hazinesi bilgi, meyvesi sevgi, inancı insan sevgisidir. Her şeyi insanın mutluluğu, güvenliği ve güzelliği içindir. Cemevleri; Iyiliğin, güzelliğin, arınmışlığın, temiz kalp ve iyi niyetli yüreklerin yeridir.
Cemevine Kimler Giremez?
Kötü niyetli insanların girmemesi ve arınması için; Kul hakkı yiyenler, dedi kodu edenler, yalancı şahitlik yapanlar, nefsi için eşini boşayanlar, insan canına kast edenler, insanı incitenler, haram kazanç sağlayıp kul hakkı yiyenler, ana baba hakkı bilmeyenler, komşu hakkı bilmeyenler, verdikleri ikrardan dönenler, gönlünde ikilik taşıyanlar, özet olarak; Eline diline beline sahip olmayanlar, vs. ceme alınmazlar.

Kalbinizde merhamet, iman diye bir şey varsa lütfen Allah’ın peygamberini, O’nun kitabını ve Ehli Beyt’ini menfaatiniz uğruna pazarlamaktan hemen vaz geçiniz. 

İslam dininin amacı; Barış, sevgi ve hoşgörüdür. Bunun aksi İslam’ı bağlamadığı gibi, din sömürüsünden öteye değildir. Dini çıkar, koltuk, baskı, korku ve egemenlik aracı yapan, hayatı cehenneme çevirmeye kalkan cehaletin yoz ve yobazlarına karşı el ele, omuz omuza mücadele edelim.

Din sömürüsü yaparak siyasette var olmak isteyenleri şiddetle kınıyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.