Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

BELEDİYEYE ALEVİLERİ DOLDURDULAR

GÜNDEM 14.05.2024 - 17:52, Güncelleme: 14.05.2024 - 17:58
 

BELEDİYEYE ALEVİLERİ DOLDURDULAR

Elinden, belinden, dilinden kuşkusu olanların tek silahı çamur atmaktır.
Gazetemize ulaşan bir iddia beni adeta dehşete düşürdü. O nedenle bugünkü yazım o iddiayla alakalı olacak. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun,  sırf düşmanca duygularla söylenmiş olan ‘Bülent Kerimoğlu Belediyeye Alevileri Doldurdu’ söylemi utanç vericidir. Peki bu cümle ilçe binasında mı söyleyendi? Bu utanç verici söylemin sahibi bir belediye meclis üyesi mi? Elbette iddianın ve soruların cevabı çok yakında ortaya çıkacaktır.   ALEVİ OLMAK ZORDUR BU ÜLKEDE Eğer iddialar doğruysa; gündelik yaşamda, eğitimde, askerlikte, Ramazan ayı öncesi ve boyunca, kamu hizmetlerine erişimde, engellilik temelinde, inanç temelli, siyasi görüş temelli, cinsiyet kimliği temelli ve ibadethanelere ilişkin her türlü AYRIMCILIĞA maruz bırakılan Alevilerle ilgili, hele de sosyal demokrat olduğunu iddia eden kişinin söylediği çirkin sözler asla kabul edilemez. Eşit muamele hakkı aynı zamanda evrensel bir insan hakkı ve temel değer olmasına karşın, ülkemizde sadece sözde kalması, slogandan öteye geçememesi bu ülkenin kanayan yarasıdır. Bu çirkin söylemin sahibi ve bizler çok iyi biliyoruz ki; eski belediye başkanı Bülent Kerimoğlu’nu başka konularda suçlayabilir-eleştirebiliriz ama bugüne kadar mezhep üzerinden asla siyaset yapmadığına da defalarca şahit olduk. Değerli okurlar; bu yazıyı yazarken gerçekten çok hicap duyuyorum ama Kerimoğlu döneminde hangi önemli belediye başkan yardımcıları, kaç müdür Aleviydi? Yine onun döneminde kaç Alevi işe alındı da belediye Alevilerle dolduruldu? (Ben bizzat, Kerimoğlu döneminde en az 30 Alevi yurttaşımızın işten atıldığını biliyorum) Cevabı elbette kocaman bir sıfır(0). ‘Başkan Esenyurtluları işe aldı, 65 yaşında teyzeyi işe aldı, vekillerin-il-ilçe başkanlarının bazı yakınlarını bankamatik yaptı’ deseniz anlarım ama hiçbir zaman asla şahit olmadığım mezhepçilik üzerinden bir insana haksızca saldırı, üzüntü vericidir. Kaldı ki, ülkede ki neredeyse tüm belediyeler kendi partililerini-eşini, dostunu işe alırken, eski belediye başkanı işe alımlarda tercihini ağırlıkla Alevilerden yana da kullanabilir, kime ne? Kadir Topbaş döneminde AK Partililer, Ekrem İmamoğlu’nun ilk döneminde İYİ partililer İBB’ye doldurulurken sessiz kalanların, gidenin arkasından yalan konuşmaları çirkin bir iftira değil midir? Sırf mezhepleri farklı diye onlar bu ülkenin öz evlatları, Mustafa Kemal’in askerleri, vatanın yılmaz savunucuları değiller mi?   Bu ülke insanını etnik veya dini kimlik üzerinden ayrıştırmaya kalkanlara bin lanet olsun.
Elinden, belinden, dilinden kuşkusu olanların tek silahı çamur atmaktır.

Gazetemize ulaşan bir iddia beni adeta dehşete düşürdü. O nedenle bugünkü yazım o iddiayla alakalı olacak.

Siyasi düşüncesi ne olursa olsun,  sırf düşmanca duygularla söylenmiş olan ‘Bülent Kerimoğlu Belediyeye Alevileri Doldurdu’ söylemi utanç vericidir. Peki bu cümle ilçe binasında mı söyleyendi? Bu utanç verici söylemin sahibi bir belediye meclis üyesi mi? Elbette iddianın ve soruların cevabı çok yakında ortaya çıkacaktır.

 

ALEVİ OLMAK ZORDUR BU ÜLKEDE

Eğer iddialar doğruysa; gündelik yaşamda, eğitimde, askerlikte, Ramazan ayı öncesi ve boyunca, kamu hizmetlerine erişimde, engellilik temelinde, inanç temelli, siyasi görüş temelli, cinsiyet kimliği temelli ve ibadethanelere ilişkin her türlü AYRIMCILIĞA maruz bırakılan Alevilerle ilgili, hele de sosyal demokrat olduğunu iddia eden kişinin söylediği çirkin sözler asla kabul edilemez. Eşit muamele hakkı aynı zamanda evrensel bir insan hakkı ve temel değer olmasına karşın, ülkemizde sadece sözde kalması, slogandan öteye geçememesi bu ülkenin kanayan yarasıdır.

Bu çirkin söylemin sahibi ve bizler çok iyi biliyoruz ki; eski belediye başkanı Bülent Kerimoğlu’nu başka konularda suçlayabilir-eleştirebiliriz ama bugüne kadar mezhep üzerinden asla siyaset yapmadığına da defalarca şahit olduk.

Değerli okurlar; bu yazıyı yazarken gerçekten çok hicap duyuyorum ama Kerimoğlu döneminde hangi önemli belediye başkan yardımcıları, kaç müdür Aleviydi? Yine onun döneminde kaç Alevi işe alındı da belediye Alevilerle dolduruldu? (Ben bizzat, Kerimoğlu döneminde en az 30 Alevi yurttaşımızın işten atıldığını biliyorum) Cevabı elbette kocaman bir sıfır(0).

Başkan Esenyurtluları işe aldı, 65 yaşında teyzeyi işe aldı, vekillerin-il-ilçe başkanlarının bazı yakınlarını bankamatik yaptı’ deseniz anlarım ama hiçbir zaman asla şahit olmadığım mezhepçilik üzerinden bir insana haksızca saldırı, üzüntü vericidir.

Kaldı ki, ülkede ki neredeyse tüm belediyeler kendi partililerini-eşini, dostunu işe alırken, eski belediye başkanı işe alımlarda tercihini ağırlıkla Alevilerden yana da kullanabilir, kime ne? Kadir Topbaş döneminde AK Partililer, Ekrem İmamoğlu’nun ilk döneminde İYİ partililer İBB’ye doldurulurken sessiz kalanların, gidenin arkasından yalan konuşmaları çirkin bir iftira değil midir?

Sırf mezhepleri farklı diye onlar bu ülkenin öz evlatları, Mustafa Kemal’in askerleri, vatanın yılmaz savunucuları değiller mi?

 

Bu ülke insanını etnik veya dini kimlik üzerinden ayrıştırmaya kalkanlara bin lanet olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.