Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

BAKIRKÖYLÜLERİ ENDİŞELENDİREN KORKUNÇ ŞÜPHE...

BAKIRKÖY 04.10.2023 - 14:42, Güncelleme: 04.10.2023 - 14:42
 

BAKIRKÖYLÜLERİ ENDİŞELENDİREN KORKUNÇ ŞÜPHE...

Daha önce, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) İstanbul 1 No.lu Şubesi yöneticiliği yapan ve geçtiğimiz yıllarda aynı sendikanın şube başkanlığına getirilen İbrahim Sönmez gitti ama giderken yanında neler götürdü bilmiyoruz.
Öncelikle, hakkında daha önce de davalar açılan ve 2010/926 sayılı soruşturma dosyası kapsamında, Yürüyüş dergisi bürosunda 24.12.2010 tarihinde yapılan aramada ele geçirilen 1055 Numaralı CD içeriğinde şifrelenmiş olduğu anlaşılan verilerin çözümlenmesi neticesinde örgütün Memur Hareketi yapılanması içinde yer alan İbrahim Sönmez, 2011/2360 Soruşturma sayılı dosyasında “Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C) silahlı terör örgütüne üye olma suçundan İstanbul 3 No.lu Hâkimliğinin 22/2/2013 tarihli ve 2013/20 Sorgu sayılı kararı ile silahlı terör örgütü kurma veya yönetme suçundan tutuklanmış ve İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 21/4/2014 tarihinde E.2014/164 sayılı dosya üzerinden yaptığı inceleme sonucunda tahliyesine karar verilmişti.   Gazetemize ulaşan son bilgilere göre; Bakırköy Belediyesinde de işyeri temsilciliği bulunan Tüm Bel-Sen’in Şube Başkanlığını yapan, aynı zamanda DHKP-C’nin Devrimci Memur Hareketi (DMH) üyesi olan İbrahim Sönmez 14 yıl hapis cezasına çarptırılmış. Dosya henüz istinaf aşamasındayken emekliliğini isteyerek yurtdışına kaçtığı iddia edilen İbrahim Sönmez, geçtiğimiz yıl sendika odalarında terör örgütü lehine video çekip, aynı videoyu yine terör örgütlerinin sayfalarında paylaşmıştı. CHP’li Bakırköy, Avcılar ve Küçükçekmece belediyelerinin konudan haberdar edilmelerine karşın bu belediyelerin üç maymunu oynamaları kamuoyunun büyük tepkisini çekmiş, akıllara ’belediyeler terör örgüne destek mi veriyor’ sorusunu getirmişti. Şimdi Buradan Soralım: Terör örgütü üyeliğinden 14 yıl ceza alan İbrahim Sönmez ve arkadaşları için Tüm-Bel-Sen’li memurlardan ‘dayanışma’ adı altında yardım parası toplanıyor mu? Eğer böyle bu durum söz konusuysa, para yardımı yapanlar tespit edilip,  ‘örgüte yardım’ suçundan yargı önüne çıkarılmaları gerekmez mi? Şu an Bakırköy Belediyesi başta olmak üzere, diğer belediyelerde DHKP-C’nin Devrimci Memur Hareketi (DMH) üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan memurlar var mı?  Eğer varsa, herkesin adresinin, hatta kaç metrekare evde oturduğunun dahi bilgisine sahip belediyelerde bu durum vatandaşlar için ciddi bir tehlike oluşturmaz mı? Bizlerle ilgili adres-ikametgâh bilgilerinin; çeşitli tarihlerde gözaltına alınan ve tutuklanan DHKP-C üyesi İbrahim Sönmez tarafından ele geçirilip geçirilmediği konusunda belediyeler ortak açıklama yapacaklar mı?   Not: Değerli okurlar, gerçi daha önce de Bakırköy Belediyesi, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'un ilgili hükümleri çerçevesinde adlarına tanzim olunan ödeme emirleri, bilinen adreslerinde bulunamamaları nedeniyle tebliğ edilemeyen 25 bin mükellefin isim ve adreslerini yayınlayarak suç işlemişti.  
Daha önce, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) İstanbul 1 No.lu Şubesi yöneticiliği yapan ve geçtiğimiz yıllarda aynı sendikanın şube başkanlığına getirilen İbrahim Sönmez gitti ama giderken yanında neler götürdü bilmiyoruz.

Öncelikle, hakkında daha önce de davalar açılan ve 2010/926 sayılı soruşturma dosyası kapsamında, Yürüyüş dergisi bürosunda 24.12.2010 tarihinde yapılan aramada ele geçirilen 1055 Numaralı CD içeriğinde şifrelenmiş olduğu anlaşılan verilerin çözümlenmesi neticesinde örgütün Memur Hareketi yapılanması içinde yer alan İbrahim Sönmez, 2011/2360 Soruşturma sayılı dosyasında “Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C) silahlı terör örgütüne üye olma suçundan İstanbul 3 No.lu Hâkimliğinin 22/2/2013 tarihli ve 2013/20 Sorgu sayılı kararı ile silahlı terör örgütü kurma veya yönetme suçundan tutuklanmış ve İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 21/4/2014 tarihinde E.2014/164 sayılı dosya üzerinden yaptığı inceleme sonucunda tahliyesine karar verilmişti.

 

Gazetemize ulaşan son bilgilere göre; Bakırköy Belediyesinde de işyeri temsilciliği bulunan Tüm Bel-Sen’in Şube Başkanlığını yapan, aynı zamanda DHKP-C’nin Devrimci Memur Hareketi (DMH) üyesi olan İbrahim Sönmez 14 yıl hapis cezasına çarptırılmış. Dosya henüz istinaf aşamasındayken emekliliğini isteyerek yurtdışına kaçtığı iddia edilen İbrahim Sönmez, geçtiğimiz yıl sendika odalarında terör örgütü lehine video çekip, aynı videoyu yine terör örgütlerinin sayfalarında paylaşmıştı.

CHP’li Bakırköy, Avcılar ve Küçükçekmece belediyelerinin konudan haberdar edilmelerine karşın bu belediyelerin üç maymunu oynamaları kamuoyunun büyük tepkisini çekmiş, akıllara ’belediyeler terör örgüne destek mi veriyor’ sorusunu getirmişti.

Şimdi Buradan Soralım:

Terör örgütü üyeliğinden 14 yıl ceza alan İbrahim Sönmez ve arkadaşları için Tüm-Bel-Sen’li memurlardan ‘dayanışma’ adı altında yardım parası toplanıyor mu?

Eğer böyle bu durum söz konusuysa, para yardımı yapanlar tespit edilip,  ‘örgüte yardım’ suçundan yargı önüne çıkarılmaları gerekmez mi?

Şu an Bakırköy Belediyesi başta olmak üzere, diğer belediyelerde DHKP-C’nin Devrimci Memur Hareketi (DMH) üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan memurlar var mı?  Eğer varsa, herkesin adresinin, hatta kaç metrekare evde oturduğunun dahi bilgisine sahip belediyelerde bu durum vatandaşlar için ciddi bir tehlike oluşturmaz mı?

Bizlerle ilgili adres-ikametgâh bilgilerinin; çeşitli tarihlerde gözaltına alınan ve tutuklanan DHKP-C üyesi İbrahim Sönmez tarafından ele geçirilip geçirilmediği konusunda belediyeler ortak açıklama yapacaklar mı?

 

Not: Değerli okurlar, gerçi daha önce de Bakırköy Belediyesi, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'un ilgili hükümleri çerçevesinde adlarına tanzim olunan ödeme emirleri, bilinen adreslerinde bulunamamaları nedeniyle tebliğ edilemeyen 25 bin mükellefin isim ve adreslerini yayınlayarak suç işlemişti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Makrikoylu
(04.10.2023 16:09 - #383)
Belediye bilmiyor olur mu hiç, yardım var yataklık var, savcılıkta harekete geçmeli, hepsi mahkemeye hesap vermeli..
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.