Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Bakan Çavuşoğlu NATOdan değerlendirdi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.03.2022 - 17:00, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

Bakan Çavuşoğlu NATOdan değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukraynadan tahliyesi gerçekleştirilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sayısının 9 bin 653 olduğunu açıkladı.ANKARA (İGFA) - NATOda düzenlenen Ukrayna toplantısı kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuştu. Bakan Çavuşoğlu, Rus ve Ukraynalı mevkidaşlarını, Antalya Diplomasi Forumunda yüz yüze görüştürmek istediklerini de belirtti. Türkiyenin kararlığı ve savaşın durdurulması konusunda sarf edilen çabaların ortada olduğuna vurgu yapan Bakan Çavuşoğolu, "Ortada. Türkiye iki ülke ile de diyalog kurabiliyor. Savaşın başlamasından önce her iki dışişleri bakanını da Antalyada bir araya getirmeyi planlıyorduk. Ukraynalılar bu savaş ortamında gelebilirler mi bilmiyorum. Rus Dışişleri Bakanı Lavrov da Antalyaya geleceğini teyit etti. İki tarafı da bakanlar düzeyinde bir araya getirmeyi temenni ederiz" diye konuştu. Dün itibariyle Ukraynadan 9 bin 653 vatandaşın tahliyesinin gerçekleştiğini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Birkaç gün önce Odessadaki vatandaşlarımıza Oradan ayrılın çağrısında bulunduk, her gün oradan da tahliyeler gerçekleşiyor. Önümüzdeki süreçte çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. İki tarafla da iletişimimiz devam ediyor. Kuşatılmış bölgelerdeki vatandaşlarımızı Rusya üzerinden tahliye etmek için çalışmalarımız sürüyor. Umarım en kısa planımız işler, gayretlerimizi devam ettireceğiz. Dönmek isteyen her vatandaşımızı tahliye etmek için yoğun çalışmalarımız sürüyor. Rus tarafıyla da askerler düzeyinde temasımız devam ediyor" dedi. Öte yandan Bakan Çavuşoğlu, Wendy Shermanın ziyaretine ilişkin; ABD ile gündemimizde ikili konuların da varlığına dikkati çekti. Hava sahasını açık tuttuklarını belirten Çavuşoğlu, "Sadece Türkiye açısında değil yaptırımı uygulayan ülkelerin vatandaşları açısından da hava sahasını açık tutuyoruz" dedi. https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1499723348473151495

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukraynadan tahliyesi gerçekleştirilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sayısının 9 bin 653 olduğunu açıkladı.

ANKARA (İGFA) - NATOda düzenlenen Ukrayna toplantısı kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Rus ve Ukraynalı mevkidaşlarını, Antalya Diplomasi Forumunda yüz yüze görüştürmek istediklerini de belirtti. Türkiyenin kararlığı ve savaşın durdurulması konusunda sarf edilen çabaların ortada olduğuna vurgu yapan Bakan Çavuşoğolu, "Ortada. Türkiye iki ülke ile de diyalog kurabiliyor. Savaşın başlamasından önce her iki dışişleri bakanını da Antalyada bir araya getirmeyi planlıyorduk. Ukraynalılar bu savaş ortamında gelebilirler mi bilmiyorum. Rus Dışişleri Bakanı Lavrov da Antalyaya geleceğini teyit etti. İki tarafı da bakanlar düzeyinde bir araya getirmeyi temenni ederiz" diye konuştu.

Dün itibariyle Ukraynadan 9 bin 653 vatandaşın tahliyesinin gerçekleştiğini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Birkaç gün önce Odessadaki vatandaşlarımıza Oradan ayrılın çağrısında bulunduk, her gün oradan da tahliyeler gerçekleşiyor. Önümüzdeki süreçte çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. İki tarafla da iletişimimiz devam ediyor. Kuşatılmış bölgelerdeki vatandaşlarımızı Rusya üzerinden tahliye etmek için çalışmalarımız sürüyor. Umarım en kısa planımız işler, gayretlerimizi devam ettireceğiz. Dönmek isteyen her vatandaşımızı tahliye etmek için yoğun çalışmalarımız sürüyor. Rus tarafıyla da askerler düzeyinde temasımız devam ediyor" dedi.

Öte yandan Bakan Çavuşoğlu, Wendy Shermanın ziyaretine ilişkin; ABD ile gündemimizde ikili konuların da varlığına dikkati çekti. Hava sahasını açık tuttuklarını belirten Çavuşoğlu, "Sadece Türkiye açısında değil yaptırımı uygulayan ülkelerin vatandaşları açısından da hava sahasını açık tutuyoruz" dedi.

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1499723348473151495
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.