Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Bakan Çavuşoğlu: Fildişi Sahili bir istikrar ülkesi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.03.2022 - 14:30, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

Bakan Çavuşoğlu: Fildişi Sahili bir istikrar ülkesi

Türkiye için Fildişi sahilinin Afrikada çok önemli bir ortak olduğunu aktaran Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrikanın kuzeyinde terör olmasına ve Fildişi Sahilinin ara sıra etkilenmesine rağmen bir istikrar ülkesi olduğunu söyledi.ANKARA (İGFA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fildişi Sahili Devlet, Dışişleri, Afrika Entegrasyonu ve Diyaspora Bakanı Kandia Camara ile Bakanlıkta ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu, mevkidaşı Camarayı Antalya Diplomasi Forumunda (ADF) misafir ettiğini, Ankarada da ikili görüşmeyi gerçekleştirdiğini kaydetti. Mevkidaşıyla eğitim konusunu özellikle ele aldıklarını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, Maarif Vakfının yeni eğitim binalarına taşınması ve Fildişi Sahili yetkililerin verebileceği destekleri konuştuklarını söyledi. Fildişi Sahilinin, Türkiye için Afrikada çok önemli bir ortak olduğunu aktaran Bakan Çavuşoğlu, Afrikanın kuzeyinde terör olmasına ve Fildişi Sahilinin ara sıra etkilenmesine rağmen bir istikrar ülkesi olduğunu belirterek, "Afrikanın ilk 10 ekonomisinden bir tanesi ve Sahra Altı Bölgesinde de aynı şekilde bizim en önemli ortaklarımızdan bir tanesi. Bugün, sayın bakanla ekonomi, ticaret, yatırımların arttırılması sağlık alanında iş birliği ki, Fildişi Sahili Sağlık Bakanı da kısa bir süre önce ülkemizdeydi, sağlık bakanımızla beraber iş birliğini geliştirme konusunda faydalı görüşmeler gerçekleştirdi" dedi. 15 BİNE YAKIN VATANDAŞIMIZ UKRAYNADAN TAHLİYE EDİLDİ Öte yandan Bakan Çavuşoğlu bugüne kadar Ukraynadan 14 bin 800den fazla vatandaşımızı tahliye edlidiğini açıkladı. "Mariupolda da 100den fazla vatandaşımız olduğunu görüyoruz" diyen Çavuşoğlu, "Orası ile iletişimimiz çok sağlıklı değil fakat malumunuz Kanuni Sultan Süleyman Camii dernek başkanı kendisi de aslında Mariupolda değil şu anda dışarıdan oradaki kontakları üzerinden uydu telefonunundan bize bilgileri aktardı. Bu vatandaşlarımızın Mariupoldan tahliyesi tahliyesi konusunda 10 Martta Antalyadaki görüşmede de gündeme getirmiştik. Her iki taraftan da yardımını istedik. Ukraynanın toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Diğer taraftan bu insanların sahadaki defakto durum çerçevesinde oradan sağ sağlim kurtarılması için her iki tarafla da görüşmelerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu. https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1503659590814216194

Türkiye için Fildişi sahilinin Afrikada çok önemli bir ortak olduğunu aktaran Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrikanın kuzeyinde terör olmasına ve Fildişi Sahilinin ara sıra etkilenmesine rağmen bir istikrar ülkesi olduğunu söyledi.

ANKARA (İGFA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fildişi Sahili Devlet, Dışişleri, Afrika Entegrasyonu ve Diyaspora Bakanı Kandia Camara ile Bakanlıkta ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu, mevkidaşı Camarayı Antalya Diplomasi Forumunda (ADF) misafir ettiğini, Ankarada da ikili görüşmeyi gerçekleştirdiğini kaydetti. Mevkidaşıyla eğitim konusunu özellikle ele aldıklarını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, Maarif Vakfının yeni eğitim binalarına taşınması ve Fildişi Sahili yetkililerin verebileceği destekleri konuştuklarını söyledi.

Fildişi Sahilinin, Türkiye için Afrikada çok önemli bir ortak olduğunu aktaran Bakan Çavuşoğlu, Afrikanın kuzeyinde terör olmasına ve Fildişi Sahilinin ara sıra etkilenmesine rağmen bir istikrar ülkesi olduğunu belirterek, "Afrikanın ilk 10 ekonomisinden bir tanesi ve Sahra Altı Bölgesinde de aynı şekilde bizim en önemli ortaklarımızdan bir tanesi. Bugün, sayın bakanla ekonomi, ticaret, yatırımların arttırılması sağlık alanında iş birliği ki, Fildişi Sahili Sağlık Bakanı da kısa bir süre önce ülkemizdeydi, sağlık bakanımızla beraber iş birliğini geliştirme konusunda faydalı görüşmeler gerçekleştirdi" dedi.

15 BİNE YAKIN VATANDAŞIMIZ UKRAYNADAN TAHLİYE EDİLDİ

Öte yandan Bakan Çavuşoğlu bugüne kadar Ukraynadan 14 bin 800den fazla vatandaşımızı tahliye edlidiğini açıkladı. "Mariupolda da 100den fazla vatandaşımız olduğunu görüyoruz" diyen Çavuşoğlu, "Orası ile iletişimimiz çok sağlıklı değil fakat malumunuz Kanuni Sultan Süleyman Camii dernek başkanı kendisi de aslında Mariupolda değil şu anda dışarıdan oradaki kontakları üzerinden uydu telefonunundan bize bilgileri aktardı. Bu vatandaşlarımızın Mariupoldan tahliyesi tahliyesi konusunda 10 Martta Antalyadaki görüşmede de gündeme getirmiştik. Her iki taraftan da yardımını istedik. Ukraynanın toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Diğer taraftan bu insanların sahadaki defakto durum çerçevesinde oradan sağ sağlim kurtarılması için her iki tarafla da görüşmelerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1503659590814216194
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.