Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

SATACAK YER KALMAYINCA BABALAR GİBİ KİRAYA VERDİLER

BAKIRKÖY 10.08.2023 - 16:37, Güncelleme: 10.08.2023 - 16:44
 

SATACAK YER KALMAYINCA BABALAR GİBİ KİRAYA VERDİLER

Ne zaman belediye ile ilgili bir gayrimenkul olayı gündeme gelse hemen aklıma, CHP Meclis grup toplantısında ‘’satacağız kardeşim, babalar gibi satacağız’’ diyen meclis üyesinin höykürüşü gelir.
Bakırköy Belediyesi meclis toplantısı, Mayıs ayı ilk oturumunda başkanlık önerisi olarak gelen yetki talebi sonrası Osmaniye Mahallesi’nde bulunan İskender Iğdır Parkı içinde etüt merkezi olarak açılıp cafe olarak işletilen alan, 10 yıllığına BYUAŞ aracılığı ile özel işletmeye verilmişti. AKLIMIZLA ALAY EDİYORLAR… Mayıs ayında BYUAŞ tarafından kiraya verilmesi kabul edilen işletmeyle ilgili; bütün prosedürler yerine getirilerek ihaleyle kiraya verilebilmesi için yaklaşık 2 ay gibi bir süre geçmesi gerekirdi. Şimdi buradan aklımızla alay edenlere soralım: Eski adı Kitap Cafe olan yerin etrafı, Ocak ayında sac levhalarla çevrilerek tadilatına başlanmıştı bile... Peki, bir tarafta Mayıs ayında meclise işletmenin 10 yıllığına BYUAŞ aracılığı ile özel işletmeye verilmesi için öneri verirken, öte tarafta yeri 5 ay öncesinden gizlice mi kiraladınız? Eğer öyleyse, kiracınıza toplam 6 aylık kira kıyağı mı yaptınız? Bakırköy’de, en kötü 2+1 daire kiraları bile 15-20 bin Tl arasında iken, yaklaşık 3 dönüm arazi üzerinde kurulu olan işletme sadece 22.000 Tl gibi son derece komik bir rakama mı kiraya verildi? Bakırköy Belediyesinin 9 yılda kendi imkânlarıyla yaptığı tek yer olan, yaklaşık altı dönümlük bir alan içerisinde oyun parkları, etüt merkezi, kütüphanesi ve bir kafeteryası bulunan İskender Iğdır Parkı, sosyal belediyecilikle tamamen zıt düşülerek artık kebapçı mı oluyor? Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanına konuyla ilgili son sorum; burayı belediye sosyal tesisine dönüştürerek, Bakırköy halkına ucuz çay-kahve-tost vs hizmeti verilmesini sağlamak size ve elbette ki temsil ettiğiniz partinize yakışmaz mıydı? Atatürkçü-Halkçı-Sosyal Demokrat-Devrimci maskesi altına gizlenerek, Bakırköy’ün gayrimenkullerini yok pahasına satmanın-kiraya vermenin hesabını elbette yasalar bir gün mutlaka soracaktır. Bakırköy Halkı da bundan sonra, Bakırköy’ün değerlerine sahip çıkmayan-Bakırköy’ü yetim, öksüz bırakan, yani kısaca BAKIRKÖYLÜ olmayan bir aday gösterildiğinde bunun hesabını gidip sandıkta o partiden soracaktır.   Not: Duydum ki, çikolata işinde büyük para varmış, hemen o işe girmeye karar verdim. Bana hangi mahalleyi önerirsiniz? Yeşilköy falan olmasın oralarda kira çok yüksek… İnşallah bu fikrimi kimse çalıp da çikolata dükkânı falan açan olmaz diye düşünüyorum… inşallah beni yanıltmazsınız.
Ne zaman belediye ile ilgili bir gayrimenkul olayı gündeme gelse hemen aklıma, CHP Meclis grup toplantısında ‘’satacağız kardeşim, babalar gibi satacağız’’ diyen meclis üyesinin höykürüşü gelir.

Bakırköy Belediyesi meclis toplantısı, Mayıs ayı ilk oturumunda başkanlık önerisi olarak gelen yetki talebi sonrası Osmaniye Mahallesi’nde bulunan İskender Iğdır Parkı içinde etüt merkezi olarak açılıp cafe olarak işletilen alan, 10 yıllığına BYUAŞ aracılığı ile özel işletmeye verilmişti.

AKLIMIZLA ALAY EDİYORLAR…

Mayıs ayında BYUAŞ tarafından kiraya verilmesi kabul edilen işletmeyle ilgili; bütün prosedürler yerine getirilerek ihaleyle kiraya verilebilmesi için yaklaşık 2 ay gibi bir süre geçmesi gerekirdi.

Şimdi buradan aklımızla alay edenlere soralım:

Eski adı Kitap Cafe olan yerin etrafı, Ocak ayında sac levhalarla çevrilerek tadilatına başlanmıştı bile...

Peki, bir tarafta Mayıs ayında meclise işletmenin 10 yıllığına BYUAŞ aracılığı ile özel işletmeye verilmesi için öneri verirken, öte tarafta yeri 5 ay öncesinden gizlice mi kiraladınız?

Eğer öyleyse, kiracınıza toplam 6 aylık kira kıyağı mı yaptınız?

Bakırköy’de, en kötü 2+1 daire kiraları bile 15-20 bin Tl arasında iken, yaklaşık 3 dönüm arazi üzerinde kurulu olan işletme sadece 22.000 Tl gibi son derece komik bir rakama mı kiraya verildi?

Bakırköy Belediyesinin 9 yılda kendi imkânlarıyla yaptığı tek yer olan, yaklaşık altı dönümlük bir alan içerisinde oyun parkları, etüt merkezi, kütüphanesi ve bir kafeteryası bulunan İskender Iğdır Parkı, sosyal belediyecilikle tamamen zıt düşülerek artık kebapçı mı oluyor?

Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanına konuyla ilgili son sorum; burayı belediye sosyal tesisine dönüştürerek, Bakırköy halkına ucuz çay-kahve-tost vs hizmeti verilmesini sağlamak size ve elbette ki temsil ettiğiniz partinize yakışmaz mıydı?

Atatürkçü-Halkçı-Sosyal Demokrat-Devrimci maskesi altına gizlenerek, Bakırköy’ün gayrimenkullerini yok pahasına satmanın-kiraya vermenin hesabını elbette yasalar bir gün mutlaka soracaktır.

Bakırköy Halkı da bundan sonra, Bakırköy’ün değerlerine sahip çıkmayan-Bakırköy’ü yetim, öksüz bırakan, yani kısaca BAKIRKÖYLÜ olmayan bir aday gösterildiğinde bunun hesabını gidip sandıkta o partiden soracaktır.

 

Not: Duydum ki, çikolata işinde büyük para varmış, hemen o işe girmeye karar verdim. Bana hangi mahalleyi önerirsiniz? Yeşilköy falan olmasın oralarda kira çok yüksek…

İnşallah bu fikrimi kimse çalıp da çikolata dükkânı falan açan olmaz diye düşünüyorum… inşallah beni yanıltmazsınız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.