Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Tahıl koridoru için imzalar atıldı... Tahıl krizine İstanbul imzası

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.07.2022 - 18:00, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

Tahıl koridoru için imzalar atıldı... Tahıl krizine İstanbul imzası

Ukrayna ve Rusya İstanbulda Tahıl Sevkiyatı Anlaşmasına imza attı. Ukraynadan tahılın tahliyesi için denetim merkezi İstanbulda olacak.İSTANBUL (İGFA) - Tahıl ve Gıda Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Güvenli Taşınması Girişimi imza töreni İstanbul Dolmabahçede yapıldı. Hem Ukrayna, hem de Rusya tarafından Türkiyenin arabuluculuğu ile tahıl sevkiyatı için imzalar atıldı. GUTERRES: BU ORTAM ERDOĞANIN ISRARIYLA OLUŞTU Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, anlaşmanın Cumhurbaşkanı Erdoğanın ısrarıyla olduğunu belirtti. Guterres, bu anlaşmanın küresel gıda arzındaki açığı kapatacağını söyleyerek, Erdoğana teşekkür etti. Guterresin konuşması ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gıda enflasyonunun çöüzmüne yardımcı olduklarını belirtti. KARADENİZDEN YENİ NEFES BORUSU AÇILACAK... DENETİM MERKEZİ İSTANBULDA "Önümüzdeki günlerde başlayacak gemi trafiğiyle Karadenizden dünyanın birçok ülkesine yeni bir nefes borusu açmış olacağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Gemilerin çıkışından güvenli bir şekilde intikaline ve varacağı limana ulaşmasına kadar tüm süreçler üzerinde mutabakat tesis edildi. Bu son derece önemli planın icrası ve denetimi, İstanbulda kurulacak müşterek koordinasyon merkezi tarafından gerçekleştirilecektir" dedi. "SAVAŞ MÜZAKERE MASASINDA SONUÇLANACAKTIR" Savaşın kimseye yaramadığını ifade eden Erdoğan, "Rusya ve Ukrayna tarafıyla İstanbulda atmakta olduğumuz bu müşterek adımın barışa yönelik umutları canlandıracak yeni bir dönüm noktası olmasını diliyorum. Savaş nihayetinde müzakere masasında sonuçlanacaktır" diye konuştu. https://youtu.be/ZCv5KcP2FoI

Ukrayna ve Rusya İstanbulda Tahıl Sevkiyatı Anlaşmasına imza attı. Ukraynadan tahılın tahliyesi için denetim merkezi İstanbulda olacak.

İSTANBUL (İGFA) - Tahıl ve Gıda Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Güvenli Taşınması Girişimi imza töreni İstanbul Dolmabahçede yapıldı.

Hem Ukrayna, hem de Rusya tarafından Türkiyenin arabuluculuğu ile tahıl sevkiyatı için imzalar atıldı.

GUTERRES: BU ORTAM ERDOĞANIN ISRARIYLA OLUŞTU

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, anlaşmanın Cumhurbaşkanı Erdoğanın ısrarıyla olduğunu belirtti.

Guterres, bu anlaşmanın küresel gıda arzındaki açığı kapatacağını söyleyerek, Erdoğana teşekkür etti.

Guterresin konuşması ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gıda enflasyonunun çöüzmüne yardımcı olduklarını belirtti.

KARADENİZDEN YENİ NEFES BORUSU AÇILACAK... DENETİM MERKEZİ İSTANBULDA

"Önümüzdeki günlerde başlayacak gemi trafiğiyle Karadenizden dünyanın birçok ülkesine yeni bir nefes borusu açmış olacağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Gemilerin çıkışından güvenli bir şekilde intikaline ve varacağı limana ulaşmasına kadar tüm süreçler üzerinde mutabakat tesis edildi. Bu son derece önemli planın icrası ve denetimi, İstanbulda kurulacak müşterek koordinasyon merkezi tarafından gerçekleştirilecektir" dedi.

"SAVAŞ MÜZAKERE MASASINDA SONUÇLANACAKTIR"

Savaşın kimseye yaramadığını ifade eden Erdoğan, "Rusya ve Ukrayna tarafıyla İstanbulda atmakta olduğumuz bu müşterek adımın barışa yönelik umutları canlandıracak yeni bir dönüm noktası olmasını diliyorum. Savaş nihayetinde müzakere masasında sonuçlanacaktır" diye konuştu.

https://youtu.be/ZCv5KcP2FoI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.