Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

SİYASET HIRKASI NÂR-I BEYZÂ GİBİDİR...

ADALAR 18.07.2022 - 10:54, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

SİYASET HIRKASI NÂR-I BEYZÂ GİBİDİR...

Eğer siyasetçiysen, artık attığın adım bile haberdir. (Asansöre ters binmen gibi) Gazetecinin yazdıklarına yön vermeye çalışmak, kendi yönünü dahi bulmaktan aciz kişilerin işi değildir.
Özellikle son 17 yılı baz alarak Adalar’da mevcut partileri incelediğimizde, siyasetin ‘iki adım ileri, bir adım geri’ şekilde seyrettiğini rahatlıkla görebiliriz. Bu durumun en büyük müsebbibi, siyaseti farklı nedenler için kartvizit olarak kullanmak isteyen ve bu yüzden de bile bile yanlış adımlar atan yöneticilerdir. Dikensiz gül bahçesi isteyen bazı siyasi parti ilçe başkanları, sırf sağda-solda kendisine muhalefet etmesin diye, cahilliğine-saygısızlığına-kibrine ve ukalalığına bakmaksızın bazı muhalifleri yönetimlerine alarak absorbe ettiklerini sanırlar. Bu son derece ucuz ve kadim siyasi yöntemi tercih etmeleri, aslında o ilçe başkanlarının vizyonsuzluğunun ve gerçek niyetlerinin göstergesidir(elbette görmesini bilene). Oysa, çok konuşan, boş konuşan, kem konuşan bu tarz kişilerin partilerinde yaratacakları tahribatı tahayyül bile edemeyen ilçe başkanlarının göremedikleri diğer önemli sorun; ‘aman bize muhalefet etmesin’ diyerek yönetimlerine aldıkları, usul bilmez, adap bilmez, sınır bilmez bu kişilerin bir süre sonra kerameti kendilerinde görmeye başlamalarıdır. Kendilerini devletin bile üzerinde güç-kuvvet olarak görmeye başlayan ilim bilmez, irfan bilmez, söz bilmez yöneticiler yüzünden seçimlerde büyük mağlubiyetler alınmasına rağmen, istifa edeceğine kolaya kaçıp vatandaşı suçlu ilan eden ilçe başkanlarına neden katlanılır, neden hala o koltuklarda oturmalarına müsaade edilir, o da il başkanlıkları ve genel merkezlerin sorunu…   Peki, son 17 yılda gönüllerde ve akıllarda yer edinmeyi başarabilen ilçe başkanları var mıdır? Bilgi-birikimiyle gerektiğinde masaya yumruğunu vurabilen, yönetimine tamamen hakim, seçmenle rahat diyalog kuran, sevilen, saygı duyulan, çevresine güven veren Avni Kurtuldu, Mahmut Çelik, İsmail Hakkı Durmuş ilk akla gelen ilçe başkanlarıdır. Yine, kendinden beklenen başarıyı tam olarak yakalayamasa da, temsil ettiği partinin amaçlarını ve hedeflerini, misyon-vizyonunu, stratejilerini, tarihçesini, ilkelerini çok iyi bilen, özveriyle çalışan Özlem Öztekin Vural, Mehmet Dündar Tıraş, Erdoğan Yılmaz, Engin Dayı, Mehmet Galip Ataş’ı da atlamamak gerekir.   Adalı seçmen, ilçesindeki siyasi partilerin fotoğrafını bir bütün olarak çeker ve sandığa gittiğinde o fotoğrafa göre oyunu kullanır. Örneğin; son yerel seçimlerde siyasi şımarıklıkları yüzünden İBB seçimlerinde okkalı tokat yiyenler halen ders çıkarmamışlardır ve 2023 seçimlerinde öbür yanaklarına da aynı tokadın inmesi için şımarıklıklarına devam etmekteler.   Not: Adalar’da hiçbir yerden maddi yardım almadan, ailelerinin nafakalarından keserek partilerine aktaran, büyük özverilerle bayrak mücadelesi verdiğine bizzat kendim yıllardır şahit olduğum MHP’nin ilçe başkanları, Yahya Bayrak, Ersin Öztürk, Suat Vural ve yönetimlerini unutmak ihanettir. Unutmayacağım’’
Eğer siyasetçiysen, artık attığın adım bile haberdir. (Asansöre ters binmen gibi) Gazetecinin yazdıklarına yön vermeye çalışmak, kendi yönünü dahi bulmaktan aciz kişilerin işi değildir.

Özellikle son 17 yılı baz alarak Adalar’da mevcut partileri incelediğimizde, siyasetin ‘iki adım ileri, bir adım geri’ şekilde seyrettiğini rahatlıkla görebiliriz. Bu durumun en büyük müsebbibi, siyaseti farklı nedenler için kartvizit olarak kullanmak isteyen ve bu yüzden de bile bile yanlış adımlar atan yöneticilerdir. Dikensiz gül bahçesi isteyen bazı siyasi parti ilçe başkanları, sırf sağda-solda kendisine muhalefet etmesin diye, cahilliğine-saygısızlığına-kibrine ve ukalalığına bakmaksızın bazı muhalifleri yönetimlerine alarak absorbe ettiklerini sanırlar. Bu son derece ucuz ve kadim siyasi yöntemi tercih etmeleri, aslında o ilçe başkanlarının vizyonsuzluğunun ve gerçek niyetlerinin göstergesidir(elbette görmesini bilene).

Oysa, çok konuşan, boş konuşan, kem konuşan bu tarz kişilerin partilerinde yaratacakları tahribatı tahayyül bile edemeyen ilçe başkanlarının göremedikleri diğer önemli sorun; ‘aman bize muhalefet etmesin’ diyerek yönetimlerine aldıkları, usul bilmez, adap bilmez, sınır bilmez bu kişilerin bir süre sonra kerameti kendilerinde görmeye başlamalarıdır. Kendilerini devletin bile üzerinde güç-kuvvet olarak görmeye başlayan ilim bilmez, irfan bilmez, söz bilmez yöneticiler yüzünden seçimlerde büyük mağlubiyetler alınmasına rağmen, istifa edeceğine kolaya kaçıp vatandaşı suçlu ilan eden ilçe başkanlarına neden katlanılır, neden hala o koltuklarda oturmalarına müsaade edilir, o da il başkanlıkları ve genel merkezlerin sorunu…

 

Peki, son 17 yılda gönüllerde ve akıllarda yer edinmeyi başarabilen ilçe başkanları var mıdır?

Bilgi-birikimiyle gerektiğinde masaya yumruğunu vurabilen, yönetimine tamamen hakim, seçmenle rahat diyalog kuran, sevilen, saygı duyulan, çevresine güven veren Avni Kurtuldu, Mahmut Çelik, İsmail Hakkı Durmuş ilk akla gelen ilçe başkanlarıdır.

Yine, kendinden beklenen başarıyı tam olarak yakalayamasa da, temsil ettiği partinin amaçlarını ve hedeflerini, misyon-vizyonunu, stratejilerini, tarihçesini, ilkelerini çok iyi bilen, özveriyle çalışan Özlem Öztekin Vural, Mehmet Dündar Tıraş, Erdoğan Yılmaz, Engin Dayı, Mehmet Galip Ataş’ı da atlamamak gerekir.

 

Adalı seçmen, ilçesindeki siyasi partilerin fotoğrafını bir bütün olarak çeker ve sandığa gittiğinde o fotoğrafa göre oyunu kullanır. Örneğin; son yerel seçimlerde siyasi şımarıklıkları yüzünden İBB seçimlerinde okkalı tokat yiyenler halen ders çıkarmamışlardır ve 2023 seçimlerinde öbür yanaklarına da aynı tokadın inmesi için şımarıklıklarına devam etmekteler.

 

Not: Adalar’da hiçbir yerden maddi yardım almadan, ailelerinin nafakalarından keserek partilerine aktaran, büyük özverilerle bayrak mücadelesi verdiğine bizzat kendim yıllardır şahit olduğum MHP’nin ilçe başkanları, Yahya Bayrak, Ersin Öztürk, Suat Vural ve yönetimlerini unutmak ihanettir. Unutmayacağım’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.