Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

SIRA GELDİ TEHDİTLERE...

BAKIRKÖY 06.12.2021 - 21:57, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

SIRA GELDİ TEHDİTLERE...

Bakırköy Belediyesinin DİSK'e açtığı ve yerel mahkemede kazandığı, 'sendika yetkisinin tesbiti davası' bölge istinaf mahkemesince DİSK lehine bozuldu. Hani sayın başkan her konuşmasında, ''Greve rağmen belediyenin işlerinde en ufak bir aksama yaşanmıyor'' diyor ya, hah, işte bu karar sonrasında DİSK grev kararı alırsa artık o cümleyi kuramayacak.   Grev nedeniyle belki de siyasi kariyeri bitecek olan, ülkede herkesin 'sanki zammı cebinden mi vereceksin'' diye söylemlerine-sitemlerine-baskılarına maruz kalan ama buna rağmen direnen Bakırköy Belediye Başkanı bugün mecliste yaptığı konuşmada, çok dikkat çekici bir konuya değindi ama kimse nedense üzerinde durmadı, ya da işlerine gelmedi. Kerimoğlu; ''Belediye İş Sendikası’na üye olan işçilerin yıllardır aidat ödediğini, bu nedenle grevde oldukları sürece de sendikadan 4/1 oranında maaş aldıkları bilgisini paylaşan Kerimoğlu, maaşlarının tamamını ödeyemese de üyelerine sahip çıkan sendikacılık hizmetinden dolayı Belediye-İş Sendikası’na teşekkür etti.'' Peki grevdeki işçiler açısından gerçekte durum nedir? 20 yıllık belediye çalışanı kadrolu işçi 280 TL. yevmiye alıyor ve Belediye İş Sendikasına her ay 280 TL. net aidat ödüyor. Bu durumda sendikanın grevdeki işçiye günlük 280 Tl para ödemesi gerekirken, maalesef sadece ama sadece 100 Tl. ödüyor. Yani işçi her anlamda mağdur ediliyor. Yine dikkat çekici diğer bir durum ise, Kadrolu işçilerin grevden dolayı bir aylık zararları yüzde 8. Bu ayın 15'i itibarıyla bu zararları yüzde 16 olacak. Yani belediye maaşlara yüzde 16 zam bile yapsa, gerçekte işçi (0) sıfır zam almış olacak. Son sözüm; güya Belediye İş Sendikasının grevine destek veriyorlarmış gibi yapıp ama gerçekte kendi örgüt propagandalarını yapan, legal görünümlü illegal örgütlere... Belediye İş 2 Nolu Şubenin Bakırköy Belediyesindeki Fen İşleri İşyeri Temsilcisi Ahmet Kuruçay gerçek bir vatansever-Atatürk Milliyetçisidir. Ahmet Kuruçay'ın kılına dahi herhangi bir sebepten dolayı zarar gelirse, bunun sorumlusu bu saaten sonra sizsiniz. Sakın ha sakın, onu yalnız sanma gafletine düşmeyin. O asla yanlız değildir ve yanlız olmayacaktır.  

Bakırköy Belediyesinin DİSK'e açtığı ve yerel mahkemede kazandığı, 'sendika yetkisinin tesbiti davası' bölge istinaf mahkemesince DİSK lehine bozuldu. Hani sayın başkan her konuşmasında, ''Greve rağmen belediyenin işlerinde en ufak bir aksama yaşanmıyor'' diyor ya, hah, işte bu karar sonrasında DİSK grev kararı alırsa artık o cümleyi kuramayacak.

 
Grev nedeniyle belki de siyasi kariyeri bitecek olan, ülkede herkesin 'sanki zammı cebinden mi vereceksin'' diye söylemlerine-sitemlerine-baskılarına maruz kalan ama buna rağmen direnen Bakırköy Belediye Başkanı bugün mecliste yaptığı konuşmada, çok dikkat çekici bir konuya değindi ama kimse nedense üzerinde durmadı, ya da işlerine gelmedi. Kerimoğlu; ''Belediye İş Sendikası’na üye olan işçilerin yıllardır aidat ödediğini, bu nedenle grevde oldukları sürece de sendikadan 4/1 oranında maaş aldıkları bilgisini paylaşan Kerimoğlu, maaşlarının tamamını ödeyemese de üyelerine sahip çıkan sendikacılık hizmetinden dolayı Belediye-İş Sendikası’na teşekkür etti.''
Peki grevdeki işçiler açısından gerçekte durum nedir?
20 yıllık belediye çalışanı kadrolu işçi 280 TL. yevmiye alıyor ve Belediye İş Sendikasına her ay 280 TL. net aidat ödüyor. Bu durumda sendikanın grevdeki işçiye günlük 280 Tl para ödemesi gerekirken, maalesef sadece ama sadece 100 Tl. ödüyor. Yani işçi her anlamda mağdur ediliyor.
Yine dikkat çekici diğer bir durum ise, Kadrolu işçilerin grevden dolayı bir aylık zararları yüzde 8. Bu ayın 15'i itibarıyla bu zararları yüzde 16 olacak. Yani belediye maaşlara yüzde 16 zam bile yapsa, gerçekte işçi (0) sıfır zam almış olacak.


Son sözüm; güya Belediye İş Sendikasının grevine destek veriyorlarmış gibi yapıp ama gerçekte kendi örgüt propagandalarını yapan, legal görünümlü illegal örgütlere... Belediye İş 2 Nolu Şubenin Bakırköy Belediyesindeki Fen İşleri İşyeri Temsilcisi Ahmet Kuruçay gerçek bir vatansever-Atatürk Milliyetçisidir. Ahmet Kuruçay'ın kılına dahi herhangi bir sebepten dolayı zarar gelirse, bunun sorumlusu bu saaten sonra sizsiniz. Sakın ha sakın, onu yalnız sanma gafletine düşmeyin. O asla yanlız değildir ve yanlız olmayacaktır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.