Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

SINIF DOSTLARI(!) HAYDİ GREVE...

BAKIRKÖY 16.10.2021 - 15:37, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

SINIF DOSTLARI(!) HAYDİ GREVE...

Bakırköy Belediyesinde, Belediye İş Sendikası 2 Nolu Şube üyesi işçiler, Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için grev kararı almışlar. Sonra da, tüm sınıf dostlarını desteğe davet etmişler. Bakın bu, sınıf dostları cümlesi beni adeta mest etti. Hangi Sınıf Dostları Belediye İş? Hani şu Özgürlük Meydanında GREV ÇADIRI açıp, 55 gündür eylem yapan ama tek bir gün destek vermediğiniz, hatta eylem yapan işçilere, ‘’İstifa edip bizim sendikaya geçin’’ dediğiniz DİSK’li sınıf dostları mı? Geçtiğimiz yıl, Özgürlük Meydanı'nda-Belediye-Halk TV. önünde haklı talepleri için eylem yapan ve sizin tek bir gün dahi destek vermediğiniz Tüm Bel-Sen’li sınıf dostlarınız mı? Haksız yere işten atılan, mobbing uygulanan, saldırıya uğrayan ama sizlerin o zor günlerde yanında olmadığınız sınıf dostları mı? Belediye İş Sendikası, siz çoktaaannnn sınıfta kalmışsınız ama ne acıdır ki sizin bundan haberiniz yok.   EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET   Yıllardır sorup dururum; aynı birimde aynı görevi yapan iki işçiden kadrolu olanının aylık gelirinin, hizmet alımı ile çalıştırılan işçinin aylık gelirinin neredeyse 4 katı olması adil midir diye… yine aynı şekilde, Belediye de en düşük yevmiyeyle çalışan kadrolu işçinin aylık ortalama gelirinin, en düşük maaşla çalışan memurun aylık ortalama gelirinin iki katından daha fazla olmasının sebebi nedir diye! Oysaki adaletli olan, ücretlerin görev, yetki ve sorumluluklarla orantılı olması değil midir? Kurumlar neden, eşit işe eşit ücret ödemezler? Kadrolu işçiyle aynı işi yapan ama karşılığında dörtte bir ücret reva görülen garibim işçinin haklarını, sendikalar birleşip savunmayacak da kim savunacak?   Hazır konumuz işçiler ve sendika iken, Bakırköy Belediye Başkanına da bir soru sormadan edemeyeceğim. Sayın Kerimoğlu; her ne kadar maaşlar henüz yatmadıysa da, çalışanlarınızın yakacak-çocuk-bayram vs paralarını öderken, KHK’lıların hakkı olan ve 2018 yılından beri her altı ayda bir vermeniz gereken yüzde 4 zammı neden vermiyorsunuz? Konuyla alakalı, işçiler dava açtıklarında kazanacaklarını avukatlarınız size söylemediler mi?   Geçtiğimiz günler de bir yazıya rastladım. Bakırköy Belediyesi bizleri, “depreme karşı hazırlıklı ol” diye uyarmış... Yahu arkadaş, vatandaş deprem toplanma alanı mı kursun? Kentsel Dönüşümü kendi kafasına göre mi yapsın? Raylı sistem bina mı inşa etsin? Deprem anında iletişim sistemi kesilmesin diye tedbir mi alsın? İlk yardım müdahale timleri mi kursun? Vatandaş, don-gömlek dışarı kaçmaktan başka ne yapabilir AzizMüminKardeşim?....

Bakırköy Belediyesinde, Belediye İş Sendikası 2 Nolu Şube üyesi işçiler, Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için grev kararı almışlar. Sonra da, tüm sınıf dostlarını desteğe davet etmişler. Bakın bu, sınıf dostları cümlesi beni adeta mest etti.

Hangi Sınıf Dostları Belediye İş?

Hani şu Özgürlük Meydanında GREV ÇADIRI açıp, 55 gündür eylem yapan ama tek bir gün destek vermediğiniz, hatta eylem yapan işçilere, ‘’İstifa edip bizim sendikaya geçin’’ dediğiniz DİSK’li sınıf dostları mı?

Geçtiğimiz yıl, Özgürlük Meydanı'nda-Belediye-Halk TV. önünde haklı talepleri için eylem yapan ve sizin tek bir gün dahi destek vermediğiniz Tüm Bel-Sen’li sınıf dostlarınız mı?

Haksız yere işten atılan, mobbing uygulanan, saldırıya uğrayan ama sizlerin o zor günlerde yanında olmadığınız sınıf dostları mı?

Belediye İş Sendikası, siz çoktaaannnn sınıfta kalmışsınız ama ne acıdır ki sizin bundan haberiniz yok.

 

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET

 

Yıllardır sorup dururum; aynı birimde aynı görevi yapan iki işçiden kadrolu olanının aylık gelirinin, hizmet alımı ile çalıştırılan işçinin aylık gelirinin neredeyse 4 katı olması adil midir diye… yine aynı şekilde, Belediye de en düşük yevmiyeyle çalışan kadrolu işçinin aylık ortalama gelirinin, en düşük maaşla çalışan memurun aylık ortalama gelirinin iki katından daha fazla olmasının sebebi nedir diye!

Oysaki adaletli olan, ücretlerin görev, yetki ve sorumluluklarla orantılı olması değil midir?

Kurumlar neden, eşit işe eşit ücret ödemezler? Kadrolu işçiyle aynı işi yapan ama karşılığında dörtte bir ücret reva görülen garibim işçinin haklarını, sendikalar birleşip savunmayacak da kim savunacak?

 

Hazır konumuz işçiler ve sendika iken, Bakırköy Belediye Başkanına da bir soru sormadan edemeyeceğim.

Sayın Kerimoğlu; her ne kadar maaşlar henüz yatmadıysa da, çalışanlarınızın yakacak-çocuk-bayram vs paralarını öderken, KHK’lıların hakkı olan ve 2018 yılından beri her altı ayda bir vermeniz gereken yüzde 4 zammı neden vermiyorsunuz? Konuyla alakalı, işçiler dava açtıklarında kazanacaklarını avukatlarınız size söylemediler mi?

 

Geçtiğimiz günler de bir yazıya rastladım. Bakırköy Belediyesi bizleri, “depreme karşı hazırlıklı ol” diye uyarmış...

Yahu arkadaş, vatandaş deprem toplanma alanı mı kursun? Kentsel Dönüşümü kendi kafasına göre mi yapsın? Raylı sistem bina mı inşa etsin? Deprem anında iletişim sistemi kesilmesin diye tedbir mi alsın? İlk yardım müdahale timleri mi kursun? Vatandaş, don-gömlek dışarı kaçmaktan başka ne yapabilir AzizMüminKardeşim?....

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.