Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

HEYBELİADA'NIN EN ÖNEMLİ SORUNU ÇÖZÜLÜYOR(!)

ADALAR 09.12.2021 - 11:41, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

HEYBELİADA'NIN EN ÖNEMLİ SORUNU ÇÖZÜLÜYOR(!)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin bu sabah saatlerinde Heybeliada’nın en işlek yerine seyyar tuvalet kurmak istemesi gerginliğe neden oldu.
Adaların, kaçak yapılardan tutunda çöp dağlarına kadar yüzlerce sorunu çözüm beklerken, İBB’ye göre meğerse en önemli sorunumuz tuvaletmiş. İBB, insanların denizden esen meltem kokularını ciğerlerine çektiği, kıyıya vuran dalgaları izleyip sesini dinlediği Heybeliada Sahiline tuvalet yapma ısrarından vazgeçmiyor.   Artık sahilde dolaşırken, bir tarafta denizden gelen esintiyi, diğer tarafta tuvaletten gelen kokuyu aynı anda içimize çekeceğiz. Tuvaletini yapanların çıkardığı gaz sesi, tekne motorlarının sesiyle birleşecek ve kulaklarımız bambaşka bir melodi duyacak. Birdenbire Sezen Aksu’nun, ‘Ah İstanbul İstanbul olalı / Hiç görmedi böyle keder’’ şarkısı geldi aklıma. Sit ve Özel Çevre Koruma Alanı Heybeliada'da, koruma kurulu izni olmadan sahilde yapılan her işlem suçtur ve İBB bile bile suç işlemektedir. İzinsiz-plansız suç işlenerek başlatılan "Modern Tuvalet" yapımı derhal durdurulmalıdır. Heybeliadalı bir vatandaşımız: “Tur attığımız iskelenin ortasında tuvalet olamaz. Çoluk çocuk burada tur atıyor, bisiklete biniyor, zıp zıpa biniyor, biz adalılar olarak buna karşıyız” dedi. Heybeliadalı başka bir vatandaşımız: “Güzel adamıza, tam adamızın çıkışına, halkın yoğun olduğu yere tuvalet yapılmaya kalkılıyor. Büyükşehir buna karar vermiş hiç kimsenin bundan haberi yok. Biz engel olmaya çalışıyoruz. Yaptırmayacağız buraya” dedi. Tuvalet yapılması düşünülen yer can güvenliği için risk teşkil ediyor Adalarımızın tuvalet sorunu bilinen bir gerçek. Günübirlikçilerle nüfusun arttığı Adalar’da bilhassa yaz aylarında çok büyük bir sorun haline geliyor tuvalet meselesi. Ancak bu tuvaletlerin vatandaşların yoğun olduğu, oturarak denizi seyrettiği, gezerek tur attığı yerlere yapılması doğru değil. Adalıların görüşü alınarak uygun bir yer bulunması en doğrusu… İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerin tuvalet sorununu çözmek için yaptığı bu girişim doğru ancak İBB’nin yer konusunun daha akılcıl bir çözüm üreterek aşacağına Adalılar olarak inanıyoruz.    
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin bu sabah saatlerinde Heybeliada’nın en işlek yerine seyyar tuvalet kurmak istemesi gerginliğe neden oldu.

Adaların, kaçak yapılardan tutunda çöp dağlarına kadar yüzlerce sorunu çözüm beklerken, İBB’ye göre meğerse en önemli sorunumuz tuvaletmiş.

İBB, insanların denizden esen meltem kokularını ciğerlerine çektiği, kıyıya vuran dalgaları izleyip sesini dinlediği Heybeliada Sahiline tuvalet yapma ısrarından vazgeçmiyor.  

Artık sahilde dolaşırken, bir tarafta denizden gelen esintiyi, diğer tarafta tuvaletten gelen kokuyu aynı anda içimize çekeceğiz. Tuvaletini yapanların çıkardığı gaz sesi, tekne motorlarının sesiyle birleşecek ve kulaklarımız bambaşka bir melodi duyacak. Birdenbire Sezen Aksu’nun, ‘Ah İstanbul İstanbul olalı / Hiç görmedi böyle keder’’ şarkısı geldi aklıma.

Sit ve Özel Çevre Koruma Alanı Heybeliada'da, koruma kurulu izni olmadan sahilde yapılan her işlem suçtur ve İBB bile bile suç işlemektedir.

İzinsiz-plansız suç işlenerek başlatılan "Modern Tuvalet" yapımı derhal durdurulmalıdır.

Heybeliadalı bir vatandaşımız: “Tur attığımız iskelenin ortasında tuvalet olamaz. Çoluk çocuk burada tur atıyor, bisiklete biniyor, zıp zıpa biniyor, biz adalılar olarak buna karşıyız” dedi.

Heybeliadalı başka bir vatandaşımız: “Güzel adamıza, tam adamızın çıkışına, halkın yoğun olduğu yere tuvalet yapılmaya kalkılıyor. Büyükşehir buna karar vermiş hiç kimsenin bundan haberi yok. Biz engel olmaya çalışıyoruz. Yaptırmayacağız buraya” dedi.

Tuvalet yapılması düşünülen yer can güvenliği için risk teşkil ediyor

Adalarımızın tuvalet sorunu bilinen bir gerçek. Günübirlikçilerle nüfusun arttığı Adalar’da bilhassa yaz aylarında çok büyük bir sorun haline geliyor tuvalet meselesi. Ancak bu tuvaletlerin vatandaşların yoğun olduğu, oturarak denizi seyrettiği, gezerek tur attığı yerlere yapılması doğru değil. Adalıların görüşü alınarak uygun bir yer bulunması en doğrusu…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerin tuvalet sorununu çözmek için yaptığı bu girişim doğru ancak İBB’nin yer konusunun daha akılcıl bir çözüm üreterek aşacağına Adalılar olarak inanıyoruz.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.