Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

BAKIRKÖY'DE KADINLARA ÇİRKİN SÖZLER...

BAKIRKÖY 12.05.2022 - 12:29, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

BAKIRKÖY'DE KADINLARA ÇİRKİN SÖZLER...

Bakırköy Belediyesinin Çarşamba günkü belediye meclis oturumu iğrenç ifadelere sahne oldu.
İddialara göre Çarşamba günü Belediye meclis oturumunu izlemeye gelen AK Partili bayanlar, oturumun sonunda meclis salonunu terkederlerken mikrofonun açık olduğunu unutan birinin, ‘’Bu AK Partililer Adam Değiller’’ sözünü duyunca haklı tepki gösterdiler. Partili kadınlara yapılan sözlü sataşmaya derhal müdahale eden AK Parti meclis gurup sözcüsü Halit Cebeci ise o iğrenç sözün kim tarafından söylendiğinin ortaya çıkması için meclisten oturum kayıtlarını istedi. Tartışmanın kavgaya dönüşmemesi için CHP’li meclis başkanı Mahir Çelik ve belediye başkan yardımcısı Taşkın Toprak büyük gayret gösterdiler. Tek Haber Gazetesi olarak olayın hemen ertesinde yaptığımız araştırmada, kadınlara yapılan hakareti, CHP’li bir belediye meclis üyesinin söylediği bilgisine ulaştık. Meclis salonunda bulunan ses-görüntü kayıtlarının incelenmesi sonucunda haklılığımız ispatlanacaktır. Başta İstanbul Sözleşmesinin yaşatılması olmak üzere, kadın hakları konusunda büyük mücadeleler veren CHP’nin bir üyesinin farklı siyasi görüşteki kadınlara haddini aşarak son derece çirkin ithamda bulunması affedilir bir olay değildir. İl başkanı da kadın olan CHP’nin ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun, bu meclis üyesi için gerekli soruşturmayı bir an önce tamamlayarak gerekeni yapacaklarından hiç kuşkum yok.   Yer; Bakırköy Belediyesine ait İspirtohane Kültür ve Sanat Merkezi. Belediyeye ait olan bu sanat merkezinin kafeteryasını 2014 yılından bu güne kadar belediyeye tek kuruş kira ödemeden biri mi, kim işletiyor. Burasını çalıştıran işletmecinin vergi kaydı var mı? Su, Doğalgaz, Elektrik faturaları belediye tarafından mı karşılanıyor? Kültür merkezindeki kafenin hiçbir kira ödemeden bedava kullanıldığı yetmezmiş gibi, çay-kahve fahiş fiyatlarla satılarak gelir elde ediliyor mu? İşletmeci bütün mekanı adeta kendi çiftliği gibi mi kullanıyor. Hatta bazı akşamlar kafeteryada mı sabahlıyor? İşletmeci Esenyurt’lu eski belediye meclis üyesi mi? İşletmecinin çok yakını da belediye ana binada, muhasebede mi çalışıyor? İnşallah bu sorularımıza belediyeden cevap alır ve yayınlarız.
Bakırköy Belediyesinin Çarşamba günkü belediye meclis oturumu iğrenç ifadelere sahne oldu.

İddialara göre Çarşamba günü Belediye meclis oturumunu izlemeye gelen AK Partili bayanlar, oturumun sonunda meclis salonunu terkederlerken mikrofonun açık olduğunu unutan birinin, ‘’Bu AK Partililer Adam Değiller’’ sözünü duyunca haklı tepki gösterdiler. Partili kadınlara yapılan sözlü sataşmaya derhal müdahale eden AK Parti meclis gurup sözcüsü Halit Cebeci ise o iğrenç sözün kim tarafından söylendiğinin ortaya çıkması için meclisten oturum kayıtlarını istedi. Tartışmanın kavgaya dönüşmemesi için CHP’li meclis başkanı Mahir Çelik ve belediye başkan yardımcısı Taşkın Toprak büyük gayret gösterdiler.

Tek Haber Gazetesi olarak olayın hemen ertesinde yaptığımız araştırmada, kadınlara yapılan hakareti, CHP’li bir belediye meclis üyesinin söylediği bilgisine ulaştık. Meclis salonunda bulunan ses-görüntü kayıtlarının incelenmesi sonucunda haklılığımız ispatlanacaktır.

Başta İstanbul Sözleşmesinin yaşatılması olmak üzere, kadın hakları konusunda büyük mücadeleler veren CHP’nin bir üyesinin farklı siyasi görüşteki kadınlara haddini aşarak son derece çirkin ithamda bulunması affedilir bir olay değildir. İl başkanı da kadın olan CHP’nin ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun, bu meclis üyesi için gerekli soruşturmayı bir an önce tamamlayarak gerekeni yapacaklarından hiç kuşkum yok.

 

Yer; Bakırköy Belediyesine ait İspirtohane Kültür ve Sanat Merkezi.

Belediyeye ait olan bu sanat merkezinin kafeteryasını 2014 yılından bu güne kadar belediyeye tek kuruş kira ödemeden biri mi, kim işletiyor. Burasını çalıştıran işletmecinin vergi kaydı var mı? Su, Doğalgaz, Elektrik faturaları belediye tarafından mı karşılanıyor? Kültür merkezindeki kafenin hiçbir kira ödemeden bedava kullanıldığı yetmezmiş gibi, çay-kahve fahiş fiyatlarla satılarak gelir elde ediliyor mu? İşletmeci bütün mekanı adeta kendi çiftliği gibi mi kullanıyor. Hatta bazı akşamlar kafeteryada mı sabahlıyor? İşletmeci Esenyurt’lu eski belediye meclis üyesi mi? İşletmecinin çok yakını da belediye ana binada, muhasebede mi çalışıyor? İnşallah bu sorularımıza belediyeden cevap alır ve yayınlarız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.