Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Adıyaman’da sit alanında kaçak kazı yapan üç şüpheli suçüstü yakalandı

(DHA) - Demirören Haber Ajansı | 12.03.2025 - 14:13, Güncelleme: 12.03.2025 - 14:13
 

Adıyaman’da sit alanında kaçak kazı yapan üç şüpheli suçüstü yakalandı

ADIYAMAN (PHA) - Mustafa TEKİN - Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında G.B., A.T. ve İ.T. isimli üç şüphelinin sit alanında kaçak kazı yaptığı tespit edildi. 12 Mart 2025 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda şüpheliler suçüstü yakalandı.
Operasyonda kaçak kazıda kullanılan malzemelere el konuldu. Ele geçirilen malzemeler şunlardır: Bir adet dedektör Bir adet dedektör ekranı Bir adet batarya Bir adet kazma Bir adet kürek Bir adet dedektör taşıma yeleği Bir adet sekiz metrelik kablo Sekiz adet kablo taşıyıcı plastik boru Yakalanan şüpheliler hakkında yasal işlem başlatılırken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı, kültürel mirasın korunması ve kaçak kazı faaliyetlerinin engellenmesi konusunda çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı. Vatandaşlardan, tarihi alanlara zarar veren veya şüpheli faaliyetlerde bulunan kişileri güvenlik güçlerine bildirmeleri konusunda duyarlılık göstermeleri istendi. Kaynak : PHA
ADIYAMAN (PHA) - Mustafa TEKİN - Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında G.B., A.T. ve İ.T. isimli üç şüphelinin sit alanında kaçak kazı yaptığı tespit edildi. 12 Mart 2025 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda şüpheliler suçüstü yakalandı.

Operasyonda kaçak kazıda kullanılan malzemelere el konuldu. Ele geçirilen malzemeler şunlardır:

Bir adet dedektör

Bir adet dedektör ekranı

Bir adet batarya

Bir adet kazma

Bir adet kürek

Bir adet dedektör taşıma yeleği

Bir adet sekiz metrelik kablo

Sekiz adet kablo taşıyıcı plastik boru

Yakalanan şüpheliler hakkında yasal işlem başlatılırken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı, kültürel mirasın korunması ve kaçak kazı faaliyetlerinin engellenmesi konusunda çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı. Vatandaşlardan, tarihi alanlara zarar veren veya şüpheli faaliyetlerde bulunan kişileri güvenlik güçlerine bildirmeleri konusunda duyarlılık göstermeleri istendi.

Kaynak : PHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.