Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

ADALAR’DA SİYASET İYİCE ISINIYOR

ADALAR 04.01.2024 - 18:37, Güncelleme: 04.01.2024 - 18:54
 

ADALAR’DA SİYASET İYİCE ISINIYOR

Adalar’da, bütün dengelerin değişebileceği bir yerel seçim yaşanacağı artık kaçınılmaz hale geldi.
Bugün sizlere, hiç kimsenin objektif olarak değerlendirme yapmadığı-yapamadığı Adalar’da, dengeler her an nasıl değişebilir üç farklı olasılıkla aktarmaya çalışacağım. Elbette bu olasılıkları yazarken İYİ Parti, Zafer Partisi ve DEM’in Adalar da belediye başkan adayı göstereceklerini hesaba katacağım. Ayrıca seçmen nazarında adaya oy verme kriterlerinden olan; belediye başkan adaylığına soyunan ilçe başkanlarının kendilerine güvenerek makamlarından istifa edip-etmemeleri de değerlendirmeye etki edecektir. İlk olasılık; şayet CHP, Adalar için Ercan Akpolat’ı aday gösterirse ve cumhur ittifakı da karşısına ilçe başkanı olarak başarılı olsa da Sina Şen’i aday çıkarırsa sonuç; Ercan Akpolat ezici çoğunlukla seçimi kazanır ve cumhur ittifakının belediye meclis üyesi sayısı da 2’ye(iki) düşer. İkinci olasılık; CHP, belediye başkan adayı olarak Akpolat dışında mevcut aday adaylarından birini çıkar ve cumhur ittifakı da karşı hamle olarak İsmail Hakkı Durmuş’u aday gösterirse yaklaşık 300 oy farkla seçimi İsmail Hakkı Durmuş kazanır. Cumhur İttifakının meclis üyesi sayısı ise 6 (Altı) olur. Üçüncü olasılık; CHP Ercan Akpolat’ı aday gösterir ve cumhur ittifakı ise İsmail Hakkı Durmuş’u aday gösterirse, neredeyse başabaş geçen seçimi CHP adayı Ercan Akpolat alır ama belediye meclisinde cumhur ittifakı üye sayısını 5’e(beş’e) çıkarır.   Tabi ki, tüm olasılıkları Coşkun Özden’siz yaptık. Şayet kendisi herhangi bir partiden aday olur veya bir aday için sahalara inerse seyreyleyin o zaman siz cümbüşü…   Not: Şimdi bazı okurlarımız bana gönül koyacak, olasılıkları yanlış bulacaktır ama doğrum budur.  
Adalar’da, bütün dengelerin değişebileceği bir yerel seçim yaşanacağı artık kaçınılmaz hale geldi.

Bugün sizlere, hiç kimsenin objektif olarak değerlendirme yapmadığı-yapamadığı Adalar’da, dengeler her an nasıl değişebilir üç farklı olasılıkla aktarmaya çalışacağım.

Elbette bu olasılıkları yazarken İYİ Parti, Zafer Partisi ve DEM’in Adalar da belediye başkan adayı göstereceklerini hesaba katacağım.

Ayrıca seçmen nazarında adaya oy verme kriterlerinden olan; belediye başkan adaylığına soyunan ilçe başkanlarının kendilerine güvenerek makamlarından istifa edip-etmemeleri de değerlendirmeye etki edecektir.

İlk olasılık; şayet CHP, Adalar için Ercan Akpolat’ı aday gösterirse ve cumhur ittifakı da karşısına ilçe başkanı olarak başarılı olsa da Sina Şen’i aday çıkarırsa sonuç; Ercan Akpolat ezici çoğunlukla seçimi kazanır ve cumhur ittifakının belediye meclis üyesi sayısı da 2’ye(iki) düşer.

İkinci olasılık; CHP, belediye başkan adayı olarak Akpolat dışında mevcut aday adaylarından birini çıkar ve cumhur ittifakı da karşı hamle olarak İsmail Hakkı Durmuş’u aday gösterirse yaklaşık 300 oy farkla seçimi İsmail Hakkı Durmuş kazanır. Cumhur İttifakının meclis üyesi sayısı ise 6 (Altı) olur.

Üçüncü olasılık; CHP Ercan Akpolat’ı aday gösterir ve cumhur ittifakı ise İsmail Hakkı Durmuş’u aday gösterirse, neredeyse başabaş geçen seçimi CHP adayı Ercan Akpolat alır ama belediye meclisinde cumhur ittifakı üye sayısını 5’e(beş’e) çıkarır.

 

Tabi ki, tüm olasılıkları Coşkun Özden’siz yaptık. Şayet kendisi herhangi bir partiden aday olur veya bir aday için sahalara inerse seyreyleyin o zaman siz cümbüşü…

 

Not: Şimdi bazı okurlarımız bana gönül koyacak, olasılıkları yanlış bulacaktır ama doğrum budur.

 

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Avni Kurtuldu
(07.01.2024 13:28 - #400)
Adalarda CHP kurumsal kimliği ile her şartta favoridir. Aday adayların her biri CHP kimliği ile rahatlıkla ipi göğüsler. Sevgili Başbay maalesef beyhude bir güzelleme yapmışsın.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.