Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞKA BAHARA KALDI...

GÜNDEM 25.11.2022 - 17:46, Güncelleme: 25.11.2022 - 18:10
 

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞKA BAHARA KALDI...

Bizi deprem değil, siz siyasilerin duyarsızlığı öldürecek.
Bakırköylü yurttaşlarımızın yıllardır beklediği, 7 mahalleyi kapsayan 1/5000’lik nazım imar planı İBB’de nihayet kabul edildi. Duruuuunn… hemen sevinmeyin Osmaniye, Kartaltepe, Cevizlik, Zuhuratbaba, Yenimahalle, Sakızağacı ve Zeytinlik mahallelerinde yaşayanlar… çünkü dün İBB’de dağ yalnızca fare doğurdu. NASIL MI? İBB’de onaylanan nazım imar planlarına göre, sadece site ve kooperatif eliyle yapılmış alanlar ile, en az 4 parsel veya 2000 metrekare olan alanlar için +1 kat verilecek. Yani viraneye dönmüş, ilk depremde yıkılması muhtemel binaları ‘Kentsel Dönüşüme’ girsin diye bekleyenlerin umudu yine bir başka bahara kaldı. İşin en trajikomik tarafı ise; İBB’de yaşananlara-tartışmaların nedenlerine-açıklamalara baktığımızda, özellikle AK Partili meclis üyesi Halit Cebeci’nin Kentsel Dönüşüm konusunu çok az anladığını, CHP’nin ise Kentsel Dönüşüm konusunda uzaktan yakında alakası-ilgisi olmadığını, Kentsel Dönüşümü kendi çıkarları için kullanmaya çalıştığını görüyoruz.(detaylı haberi http://www.yurthaberajansi.com'da okuyabilirsiniz) Bakırköy Belediyesinin imardan sorumlu başkan yardımcısı oylama sırasında söz istiyor ve hepimiz, vatandaşın isteğini hiçbir şekilde karşılamayan bu güdük nazım imar planını yerden yere vuracak diye bekliyoruz ve şok oluyoruz. Aynı zamanda CHP’li Bakırköy belediye meclis üyesi olan Ganiç planla ilgili yaptığı konuşmada, halkın acil isteklerini gözardı ederek sadece Zeytinlik Halk Pazarı için kat artışı ile, CHP’li Bakırköy Belediye Meclis Üyesi M. T. S.’in babası CHP’li eski meclis üyesi T. S.’e ait benzin istasyonunun olduğu alanın ticaret-konut alanına dönüştürülmesini istiyor. Elbette şimdi AK Partililer, ‘hiçbir şey yapmamaktansa bizler en azından Bakırköy için birşeyler yapmaya gayret ettik’ diyecekler. Peki, CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve meclis üyeleri halka ne diyecekler-ne cevap verecekler?   Üç DHKP-C militanı …….. ilçesi yakınlarında jandarma tarafından yakalandıklarında içlerinden biri itirafçı olmayı kabul ederek başlıyor terörle mücadele şubesinde ifade vermeye… Öyle şeyler anlatıyor ki itirafçı, duysanız tüyleriniz diken diken olur. Peki, itirafçı neler mi anlatıyor? İstanbul’daki hangi ilçe belediyelerinden ne kadar yardım aldıklarını mı itiraf ediyor? Hepsi ve daha fazlası Salı günü…
Bizi deprem değil, siz siyasilerin duyarsızlığı öldürecek.

Bakırköylü yurttaşlarımızın yıllardır beklediği, 7 mahalleyi kapsayan 1/5000’lik nazım imar planı İBB’de nihayet kabul edildi.

Duruuuunn… hemen sevinmeyin Osmaniye, Kartaltepe, Cevizlik, Zuhuratbaba, Yenimahalle, Sakızağacı ve Zeytinlik mahallelerinde yaşayanlar… çünkü dün İBB’de dağ yalnızca fare doğurdu.

NASIL MI?

İBB’de onaylanan nazım imar planlarına göre, sadece site ve kooperatif eliyle yapılmış alanlar ile, en az 4 parsel veya 2000 metrekare olan alanlar için +1 kat verilecek. Yani viraneye dönmüş, ilk depremde yıkılması muhtemel binaları ‘Kentsel Dönüşüme’ girsin diye bekleyenlerin umudu yine bir başka bahara kaldı.

İşin en trajikomik tarafı ise; İBB’de yaşananlara-tartışmaların nedenlerine-açıklamalara baktığımızda, özellikle AK Partili meclis üyesi Halit Cebeci’nin Kentsel Dönüşüm konusunu çok az anladığını, CHP’nin ise Kentsel Dönüşüm konusunda uzaktan yakında alakası-ilgisi olmadığını, Kentsel Dönüşümü kendi çıkarları için kullanmaya çalıştığını görüyoruz.(detaylı haberi http://www.yurthaberajansi.com'da okuyabilirsiniz)

Bakırköy Belediyesinin imardan sorumlu başkan yardımcısı oylama sırasında söz istiyor ve hepimiz, vatandaşın isteğini hiçbir şekilde karşılamayan bu güdük nazım imar planını yerden yere vuracak diye bekliyoruz ve şok oluyoruz. Aynı zamanda CHP’li Bakırköy belediye meclis üyesi olan Ganiç planla ilgili yaptığı konuşmada, halkın acil isteklerini gözardı ederek sadece Zeytinlik Halk Pazarı için kat artışı ile, CHP’li Bakırköy Belediye Meclis Üyesi M. T. S.’in babası CHP’li eski meclis üyesi T. S.’e ait benzin istasyonunun olduğu alanın ticaret-konut alanına dönüştürülmesini istiyor.

Elbette şimdi AK Partililer, ‘hiçbir şey yapmamaktansa bizler en azından Bakırköy için birşeyler yapmaya gayret ettik’ diyecekler.

Peki, CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve meclis üyeleri halka ne diyecekler-ne cevap verecekler?

 

Üç DHKP-C militanı …….. ilçesi yakınlarında jandarma tarafından yakalandıklarında içlerinden biri itirafçı olmayı kabul ederek başlıyor terörle mücadele şubesinde ifade vermeye… Öyle şeyler anlatıyor ki itirafçı, duysanız tüyleriniz diken diken olur.

Peki, itirafçı neler mi anlatıyor? İstanbul’daki hangi ilçe belediyelerinden ne kadar yardım aldıklarını mı itiraf ediyor? Hepsi ve daha fazlası Salı günü…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.