Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Tech22 uzman isimleri ağırladı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.05.2022 - 20:30, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

Tech22 uzman isimleri ağırladı

Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Üsküdar Üniversitesi Teknoloji Kulübü desteğiyle düzenlenen “Bi Başka Mühendislik Zirvesi TECH’22” alanında uzman isimleri ağırladı.İSTANBUL (İGFA) - Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda düzenlenen “Bi Başka Mühendislik Zirvesi TECH’22” açılış töreninde açılış konuşmalarını Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kaçır ve Üsküdar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka yaptı.   Yapılan işlerin iyi olmasının yeterli olmadığını belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Yaygın etkinin de çok olması gerekiyor. Hatta sosyal etkinin de çok olması gerektiğini söylemeliyiz. Üniversitelerin sosyal etki güçleri yapılan araştırmalarda üzerine çalışılan bir konu. Topluma etkilerine ve bilgilendirme düzeylerine bakılıyor. Genç arkadaşlarımız bu açıdan şanslılar. Sosyal etki, yenilikçilik, girişimcilik ve yeni şeyler yapabilmek yönünden önlerinde çok daha fazla fırsatlar var.” dedi.   Prof. Dr. Nevzat Tarhan, üniversite olarak gençlere ihtimal iklimi oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Günümüzde daha çok kuantum konuşulduğunu anımsatan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, popüler kültürün etkisi ile insanların artık aynı şeye güldüğünü ve aynı şey ile eğleniyorlar, aynı şeyi hissettiğini söyldi. Tarhan "Harari’nin dediği gibi dünya dijital diktatörlüğe doğru gidiyor. Biz özgür son nesiliz demişti. Bunu ciddiye almak gerekiyor” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, katıldığı zirvede Milli Teknoloji Hamlesi Politikaları’nı hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi ve teknoloji girişimlerinin 2022’de ilk 3 ayda 1.2 milyar doların üzerinde yatırım aldığına, 2002’de 414 adet olan patent başvurularının ise 2020’de 21 kat artarak 8 bin 400’lere ulaştığına vurgu yaptı. ZİRVE İKİ GÜN SÜRECEK   İki gün sürecek zirvenin ikinci gününde ise Bay İfade Eğitim Tasarımcısı Volkan Akay, “Ne Zaman Hayatının Kahramanı Olacaksın?”, Albaraka Tech Global Genel Müdür Yardımcısı Hasan Laçin “Finansal Ekosistemlerde Kariyer Yolculuğu “, Ericsson Türkiye Ağ Sistemleri Direktörü Taner Duman, “Yeni Nesil Ağ, 5G”, Bilişim Vadisi Genel Müdür Danışmanı, Octopus Kurucusu Emre Yıldız, “Girişimcilik”, Huawei Türkiye Ar-GE Departman Direktörü Emre Günaydın, “5G ve Huawei Cloud Ekosistemi”, Cezeri Yapay Zeka Robotik Teknolojileri İd. Sorumlusu Ertuğrul Akhan, “Savunma Sanayi”, SanLab Kurucusu Salih Kükrek, “Teknoloji Girişimciliği Tecrübe Paylaşımı” başlıklı sunumlarıyla katılacak.   Zirve, Queeme Kurucu Ortak Ersoy Soyer, Lodestar Business Solutions Kurucusu Dr. Naci Adalılar ve Uygur Danışmanlık Kurucusu Serkan Uygur’un katılımlarıyla gerçekleşecek Girişimcilik ve İnovasyon Paneli ile sona erecek.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Üsküdar Üniversitesi Teknoloji Kulübü desteğiyle düzenlenen “Bi Başka Mühendislik Zirvesi TECH’22” alanında uzman isimleri ağırladı.

İSTANBUL (İGFA) - Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda düzenlenen “Bi Başka Mühendislik Zirvesi TECH’22” açılış töreninde açılış konuşmalarını Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kaçır ve Üsküdar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka yaptı.
 
Yapılan işlerin iyi olmasının yeterli olmadığını belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Yaygın etkinin de çok olması gerekiyor. Hatta sosyal etkinin de çok olması gerektiğini söylemeliyiz. Üniversitelerin sosyal etki güçleri yapılan araştırmalarda üzerine çalışılan bir konu. Topluma etkilerine ve bilgilendirme düzeylerine bakılıyor. Genç arkadaşlarımız bu açıdan şanslılar. Sosyal etki, yenilikçilik, girişimcilik ve yeni şeyler yapabilmek yönünden önlerinde çok daha fazla fırsatlar var.” dedi.
 
Prof. Dr. Nevzat Tarhan, üniversite olarak gençlere ihtimal iklimi oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Günümüzde daha çok kuantum konuşulduğunu anımsatan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, popüler kültürün etkisi ile insanların artık aynı şeye güldüğünü ve aynı şey ile eğleniyorlar, aynı şeyi hissettiğini söyldi. Tarhan "Harari’nin dediği gibi dünya dijital diktatörlüğe doğru gidiyor. Biz özgür son nesiliz demişti. Bunu ciddiye almak gerekiyor” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, katıldığı zirvede Milli Teknoloji Hamlesi Politikaları’nı hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi ve teknoloji girişimlerinin 2022’de ilk 3 ayda 1.2 milyar doların üzerinde yatırım aldığına, 2002’de 414 adet olan patent başvurularının ise 2020’de 21 kat artarak 8 bin 400’lere ulaştığına vurgu yaptı.

ZİRVE İKİ GÜN SÜRECEK
 
İki gün sürecek zirvenin ikinci gününde ise Bay İfade Eğitim Tasarımcısı Volkan Akay, “Ne Zaman Hayatının Kahramanı Olacaksın?”, Albaraka Tech Global Genel Müdür Yardımcısı Hasan Laçin “Finansal Ekosistemlerde Kariyer Yolculuğu “, Ericsson Türkiye Ağ Sistemleri Direktörü Taner Duman, “Yeni Nesil Ağ, 5G”, Bilişim Vadisi Genel Müdür Danışmanı, Octopus Kurucusu Emre Yıldız, “Girişimcilik”, Huawei Türkiye Ar-GE Departman Direktörü Emre Günaydın, “5G ve Huawei Cloud Ekosistemi”, Cezeri Yapay Zeka Robotik Teknolojileri İd. Sorumlusu Ertuğrul Akhan, “Savunma Sanayi”, SanLab Kurucusu Salih Kükrek, “Teknoloji Girişimciliği Tecrübe Paylaşımı” başlıklı sunumlarıyla katılacak.
 
Zirve, Queeme Kurucu Ortak Ersoy Soyer, Lodestar Business Solutions Kurucusu Dr. Naci Adalılar ve Uygur Danışmanlık Kurucusu Serkan Uygur’un katılımlarıyla gerçekleşecek Girişimcilik ve İnovasyon Paneli ile sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.