Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

TBMMden Kazakistan açıklaması

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.01.2022 - 19:30, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

TBMMden Kazakistan açıklaması

Kazakistanda yaşanan olaylarla ilgili TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile mecliste grubu bulunan 4 siyasi parti ortak deklarasyon yayınlayarak, her türlü desteği vereceklerini açıkladı.ANKARA (İGFA) - Türkiye Büyük Millet Meclisinde ortak bir deklarasyona imza atıldı. Kazakistanda yaşanan olaylar hakkında TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile AK Parti Grubu Başkanvekili Cahit Özkan, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, İYİ Parti Grup Başkanvekil Müsavat Dervişoğlu tarafından ortak açıklama yapıldı. Kazakistanın istikrarı ve huzuru bizler için ülkemizin istikrar ve huzuru kadar önemli olduğunun altı çizilen deklarasyonda, insan hayatını tehlikeye atan, kamu düzenini bozan, mala zarar veren eylemleri şiddetle kınandı. Ortak açıklamada; "Kazakistan yönetiminin halkının esenlik ve refahını daha da artırmaya yönelik reform gündemini destekliyoruz. Gazi Meclisimiz, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Kazakistan makamlarının sergilediği dayanışmayı unutmayacaktır. Bağımsızlığın ilk gününden itibaren Kazakistanın yanında olan Türkiye, bundan sonra da Kazakistanın bölgenin geneli için de hayati önemdeki barış ve istikrarına her türlü desteği vermeyi sürdürecektir" ifadelerine yer verildi. https://twitter.com/TBMMGenelKurulu/status/1481288385591484429

Kazakistanda yaşanan olaylarla ilgili TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile mecliste grubu bulunan 4 siyasi parti ortak deklarasyon yayınlayarak, her türlü desteği vereceklerini açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Türkiye Büyük Millet Meclisinde ortak bir deklarasyona imza atıldı.

Kazakistanda yaşanan olaylar hakkında TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile AK Parti Grubu Başkanvekili Cahit Özkan, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, İYİ Parti Grup Başkanvekil Müsavat Dervişoğlu tarafından ortak açıklama yapıldı.

Kazakistanın istikrarı ve huzuru bizler için ülkemizin istikrar ve huzuru kadar önemli olduğunun altı çizilen deklarasyonda, insan hayatını tehlikeye atan, kamu düzenini bozan, mala zarar veren eylemleri şiddetle kınandı.

Ortak açıklamada; "Kazakistan yönetiminin halkının esenlik ve refahını daha da artırmaya yönelik reform gündemini destekliyoruz. Gazi Meclisimiz, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Kazakistan makamlarının sergilediği dayanışmayı unutmayacaktır. Bağımsızlığın ilk gününden itibaren Kazakistanın yanında olan Türkiye, bundan sonra da Kazakistanın bölgenin geneli için de hayati önemdeki barış ve istikrarına her türlü desteği vermeyi sürdürecektir" ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/TBMMGenelKurulu/status/1481288385591484429
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.