Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

TIPKI BELEDİYE BİNASI GİBİYİZ... darmadağın.

BAKIRKÖY 02.07.2022 - 15:03, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

TIPKI BELEDİYE BİNASI GİBİYİZ... darmadağın.

Haberde kullandığımız resimde kırmızı okla işaretlenen virane, Belediye Binasının Başkanlık Makamı. "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz/ Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde." Ziya Paşa bu beytinde diyor ki: "İnsanın aynası iştir, lafa bakılmaz. Bir kişinin aklının seviyesi yaptığı işte görünür." Bari pazarcıların binaya attıkları yumurta lekelerini temizleseydiniz.
Değerli okurlar; bugün çok fazla konu biriktiği için haberleri kısa kısa geçeceğim. Geçtiğimiz Perşembe günü yine mahkemedeydim. Bakırköy Belediyesinin devlet memuru, BYUAŞ şirketinin patronu olan, çifte maaşlı İ. Bellek’in açtığı manevi tazminat davası mahkemece reddedildi. Hukukun üstünlüğü bir kez daha galip geldi.   Sayın Kerimoğlu tivıtır hesabından, “Botanik Parkımızda Çalışmalarımızı tamamladık. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekiplerimiz; peyzaj düzenleme, temizlik, budama, bakım ve onarım çalışmalarını tamamladı.’’ Demiş. Bir yıldır kaderine terkedilen ve geçtiğimiz aylarda özelleştirilmeye açılan Parkın yeni alıcısı, ‘o kadar para saydım, malı temiz isterim’ dedi herhalde…   Bildiğiniz üzere Yeşilköy’de bulunan belediyeye ait Huzurevi Kızılay’a devredilmişti. Yapılan protokolle birlikte, Bakırköy Belediyesinde işten çıkarılan 24 işçi de güvenlik soruşturmaları uygun bulunduğu takdirde Kızılay bünyesinde çalışmaya devam edecekti. ‘Kızılay’da çalışacaksınız’ sözü verilen 24 işçi, yaklaşık sekiz aydır işsizlik maaşıyla yaşamlarını idame ettirmeye çalışarak bekliyorlar. Ne kapılarını çalan, ne hallerini soran kimse yok… Adeta açlığa mahkûm halde, ‘Sesimizi Duyan Olmayacak mı’ diye isyan ediyorlar.   İki gün önce İstasyon Caddesinde bulunan işhanının en üst katında çıkan yangınla birlikte akıllara takılan soru; yangın merdiveni olmayan ve halen ruhsat alamayan(Hemde CHP’li belediyeden) HALK TV. binasının faaliyetine neden göz yumulduğuydu. O binada çıkabilecek olası bir yangın sonucu can kaybı yaşanırsa bunun hesabını kim verecek.   Kentsel dönüşüm falan hikâye. Bakırköy’de parayı veren düdüğü çalıyor. Örneğin, Florya’da ana cadde üzerinde bir binanın üst katına kaçak kat çıkılmış. Dedik ya, parayı veren düdüğü çalar diye… Bakmışlar gelen giden yok, üstüne bir kaçak kat daha çıkmışlar. Anaaaaa, la yine kimseden ses yok, onun üstüne bir kaçak kat daha çıkmışlar. Evet, yanlış okumadınız… üst üste tam üç kaçak kat çıkmışlar ve kimsecikler müdahale etmemiş. Adamlar çökmeyeceğinden emin olsalar binayı gökdelene dönüştürecekler… Aziz Mümin Kardeşim.   Bakırköy Belediyesi, Temmuz ayında işçi çıkaracaktı ama bir tarafta yaklaşan seçimler, öte tarafta yüzlerce bankamatik çalışan varken, alın teriyle çalışanların işten atılmalarının kamuoyunda büyük tepki çekeceğini görerek ertelemiş. Yine de yanlış kararlarından şimdilik de olsa vazgeçtikleri için teşekkür ederim.   Bakırköy Kent Konseyi, ‘Sürdürülebilir Katılımcı Bütçe’ programı için ‘siyasete karışmamış’ insan bulamadıklarından dolayı, şimdi de üye bulmak için harıl harıl barınakları dolaşıyorlarmış.   Zeytinlik Halk Pazarının Yıkımına destek zabıtaları da gitmiş. Yasalara göre Destek Zabıtaları yıkım da görevlendirilemezler. Geçmişte yaşanan (BakırköySpor Tesislerinin Yıkımı) ve bir personelin ölümüyle sonuçlanan olaylı yıkımdan hiçbir ders alınmadı mı?   Yazımı soruyla bitirmek istiyorum. Bakırköy Belediyesi uhdesinde olup da, sadece halkın kullandığı tek bir park var mı?
Haberde kullandığımız resimde kırmızı okla işaretlenen virane, Belediye Binasının Başkanlık Makamı. "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz/ Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde." Ziya Paşa bu beytinde diyor ki: "İnsanın aynası iştir, lafa bakılmaz. Bir kişinin aklının seviyesi yaptığı işte görünür." Bari pazarcıların binaya attıkları yumurta lekelerini temizleseydiniz.

Değerli okurlar; bugün çok fazla konu biriktiği için haberleri kısa kısa geçeceğim.

Geçtiğimiz Perşembe günü yine mahkemedeydim. Bakırköy Belediyesinin devlet memuru, BYUAŞ şirketinin patronu olan, çifte maaşlı İ. Bellek’in açtığı manevi tazminat davası mahkemece reddedildi. Hukukun üstünlüğü bir kez daha galip geldi.

 

Sayın Kerimoğlu tivıtır hesabından, “Botanik Parkımızda Çalışmalarımızı tamamladık. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekiplerimiz; peyzaj düzenleme, temizlik, budama, bakım ve onarım çalışmalarını tamamladı.’’ Demiş. Bir yıldır kaderine terkedilen ve geçtiğimiz aylarda özelleştirilmeye açılan Parkın yeni alıcısı, ‘o kadar para saydım, malı temiz isterim’ dedi herhalde…

 

Bildiğiniz üzere Yeşilköy’de bulunan belediyeye ait Huzurevi Kızılay’a devredilmişti. Yapılan protokolle birlikte, Bakırköy Belediyesinde işten çıkarılan 24 işçi de güvenlik soruşturmaları uygun bulunduğu takdirde Kızılay bünyesinde çalışmaya devam edecekti. ‘Kızılay’da çalışacaksınız’ sözü verilen 24 işçi, yaklaşık sekiz aydır işsizlik maaşıyla yaşamlarını idame ettirmeye çalışarak bekliyorlar. Ne kapılarını çalan, ne hallerini soran kimse yok… Adeta açlığa mahkûm halde, ‘Sesimizi Duyan Olmayacak mı’ diye isyan ediyorlar.

 

İki gün önce İstasyon Caddesinde bulunan işhanının en üst katında çıkan yangınla birlikte akıllara takılan soru; yangın merdiveni olmayan ve halen ruhsat alamayan(Hemde CHP’li belediyeden) HALK TV. binasının faaliyetine neden göz yumulduğuydu. O binada çıkabilecek olası bir yangın sonucu can kaybı yaşanırsa bunun hesabını kim verecek.

 

Kentsel dönüşüm falan hikâye. Bakırköy’de parayı veren düdüğü çalıyor. Örneğin, Florya’da ana cadde üzerinde bir binanın üst katına kaçak kat çıkılmış. Dedik ya, parayı veren düdüğü çalar diye… Bakmışlar gelen giden yok, üstüne bir kaçak kat daha çıkmışlar. Anaaaaa, la yine kimseden ses yok, onun üstüne bir kaçak kat daha çıkmışlar. Evet, yanlış okumadınız… üst üste tam üç kaçak kat çıkmışlar ve kimsecikler müdahale etmemiş. Adamlar çökmeyeceğinden emin olsalar binayı gökdelene dönüştüreceklerAziz Mümin Kardeşim.

 

Bakırköy Belediyesi, Temmuz ayında işçi çıkaracaktı ama bir tarafta yaklaşan seçimler, öte tarafta yüzlerce bankamatik çalışan varken, alın teriyle çalışanların işten atılmalarının kamuoyunda büyük tepki çekeceğini görerek ertelemiş. Yine de yanlış kararlarından şimdilik de olsa vazgeçtikleri için teşekkür ederim.

 

Bakırköy Kent Konseyi, ‘Sürdürülebilir Katılımcı Bütçe’ programı için ‘siyasete karışmamış’ insan bulamadıklarından dolayı, şimdi de üye bulmak için harıl harıl barınakları dolaşıyorlarmış.

 

Zeytinlik Halk Pazarının Yıkımına destek zabıtaları da gitmiş. Yasalara göre Destek Zabıtaları yıkım da görevlendirilemezler. Geçmişte yaşanan (BakırköySpor Tesislerinin Yıkımı) ve bir personelin ölümüyle sonuçlanan olaylı yıkımdan hiçbir ders alınmadı mı?

 

Yazımı soruyla bitirmek istiyorum. Bakırköy Belediyesi uhdesinde olup da, sadece halkın kullandığı tek bir park var mı?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.