Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

SEN ÇOK YAŞA BAKIRKÖY GÜZEL SANATLAR LİSESİ

BAKIRKÖY 21.04.2022 - 16:48, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

SEN ÇOK YAŞA BAKIRKÖY GÜZEL SANATLAR LİSESİ

Dün, Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesinin düzenlemiş olduğu Balkan Türküleri Konseri’ni izlemek üzere, RYUİAD ve REV’in başkan yardımcısı sayın Ferzan Özer ile birlikte Cem Karaca Kültür Merkezine gittik. Ülkemizde okullarımızın durumu hepinizin malumu. Konser öncesi düşüncem, kısıtlı bütçesiyle zaten zar zor eğitim veren okulun öylesine düzenlediği bir dinletiyi izleyip döneceğimdi. Yanıldım değerli okurlar, hemde çok yanıldım. Daha kültür merkezinin girişinde misafirlerini son derece güleryüzle karşılayan okul yöneticileri, ‘’Harâbât ehlini hor görme zâkir/Defîneye mâlik vîrâneler var" (Erzurumlu İbrahim Hakkı Hz.) sözünü tokat gibi suratıma çarparak beni utandırdılar. Tıka basa dolu konser salonuna geçtiğimizde, yarınımızın umudu gençlerin saygı-sevgi dolu ışıklarıyla içim aydınlandı. Dün sadece konser izlemedik, aynı zamanda Balkan Savaşında soydaşlarımızın yaşadığı umutsuzluğu, çaresizliği, vahşeti, soykırımı ve savaş sonrası insanların evsizliğini, geçmişlerinden koparılışlarını, vatanlarından uzak kalışlarını, yabancı oldukları topraklarda yeni hayata başlamak zorunda bırakılışlarını, kısaca savaşın trajedilerini de bir kez daha hatırlayıp hüzünlendik.   Konser esnasında, bende dahil bütün izleyicilerin bedenleri salondaydı ama kalplerimiz, Srebrenitsa, Doboj, Bijeljina, Foča, Višegrad, Prijedor, Zvornik, Snagovo, Glogova, Ahatovići, Barimo, Višegrad, Priboj, Ahmići, Doljani ve Sovići, Stupni Do, Markale, Tuzla’da katledilen 100 bin şehidimizle, tecavüze uğrayan onbinlerce kadınlarımızla birlikte, elem-keder ve çaresizliğin neticesi isyanla atmaktaydı. Balkanlarda yaşanan katliamları Şair Mehmet Akif Ersoy şiirinde ne de güzel dile getirmiş. “Dolaşsın, sonra, İslâm’ın harem-gâhında nâ-mahrem… Benim hakkım, sus ey bülbül, senin hakkın değil mâtem!”   Bu anlamlı konseri düzenleyerek, ‘’Unutmak İhanettir’’ sözünü bir kez daha hatırlamamıza vesile olan Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesinin müdür-müdür yardımcıları ve tüm öğretmenlerine, desteklerini esirmeyen Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Fatih Çepni’ye ve geleceğimizin teminatı öğrencilerimize çok teşekkür ederim. Elbette koro şefi Özge Yılmaz hocamı unutmuş değilim… Özge hocam; üstün performans sergileyerek yönettiğiniz koroyla gönüllerimizi fethettiniz, bir kez daha emeğinize-yüreğinize sağlık.

Dün, Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesinin düzenlemiş olduğu Balkan Türküleri Konseri’ni izlemek üzere, RYUİAD ve REV’in başkan yardımcısı sayın Ferzan Özer ile birlikte Cem Karaca Kültür Merkezine gittik. Ülkemizde okullarımızın durumu hepinizin malumu. Konser öncesi düşüncem, kısıtlı bütçesiyle zaten zar zor eğitim veren okulun öylesine düzenlediği bir dinletiyi izleyip döneceğimdi. Yanıldım değerli okurlar, hemde çok yanıldım. Daha kültür merkezinin girişinde misafirlerini son derece güleryüzle karşılayan okul yöneticileri, ‘’Harâbât ehlini hor görme zâkir/Defîneye mâlik vîrâneler var" (Erzurumlu İbrahim Hakkı Hz.) sözünü tokat gibi suratıma çarparak beni utandırdılar.

Tıka basa dolu konser salonuna geçtiğimizde, yarınımızın umudu gençlerin saygı-sevgi dolu ışıklarıyla içim aydınlandı. Dün sadece konser izlemedik, aynı zamanda Balkan Savaşında soydaşlarımızın yaşadığı umutsuzluğu, çaresizliği, vahşeti, soykırımı ve savaş sonrası insanların evsizliğini, geçmişlerinden koparılışlarını, vatanlarından uzak kalışlarını, yabancı oldukları topraklarda yeni hayata başlamak zorunda bırakılışlarını, kısaca savaşın trajedilerini de bir kez daha hatırlayıp hüzünlendik.

 

Konser esnasında, bende dahil bütün izleyicilerin bedenleri salondaydı ama kalplerimiz, Srebrenitsa, Doboj, Bijeljina, Foča, Višegrad, Prijedor, Zvornik, Snagovo, Glogova, Ahatovići, Barimo, Višegrad, Priboj, Ahmići, Doljani ve Sovići, Stupni Do, Markale, Tuzla’da katledilen 100 bin şehidimizle, tecavüze uğrayan onbinlerce kadınlarımızla birlikte, elem-keder ve çaresizliğin neticesi isyanla atmaktaydı.

Balkanlarda yaşanan katliamları Şair Mehmet Akif Ersoy şiirinde ne de güzel dile getirmiş.

“Dolaşsın, sonra, İslâm’ın harem-gâhında nâ-mahrem
Benim hakkım, sus ey bülbül, senin hakkın değil mâtem!

 

Bu anlamlı konseri düzenleyerek, ‘’Unutmak İhanettir’’ sözünü bir kez daha hatırlamamıza vesile olan Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesinin müdür-müdür yardımcıları ve tüm öğretmenlerine, desteklerini esirmeyen Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Fatih Çepni’ye ve geleceğimizin teminatı öğrencilerimize çok teşekkür ederim.

Elbette koro şefi Özge Yılmaz hocamı unutmuş değilim… Özge hocam; üstün performans sergileyerek yönettiğiniz koroyla gönüllerimizi fethettiniz, bir kez daha emeğinize-yüreğinize sağlık.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.