Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

MUTLULUĞUN RESMİ SİZİN ELLERİNİZDE...

BAKIRKÖY 10.12.2021 - 18:48, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

MUTLULUĞUN RESMİ SİZİN ELLERİNİZDE...

Bugün Belediye İş Sendikası Başkanı ile Bakırköy Belediye Başkanından ilk ve son kez bir ricada bulunacağım… Her iki tarafın da tutumu, maalesef Filler-Çimenler meselesine dönüştü. İnanıyor ve biliyorum ki, sizler isterseniz bu grev aylarca da devam edebilir ama lütfen: İşçi arkadaşların zemheri ayazında-yağmurda-çamurda geçirdikleri o zor günleri düşünün... Ailesine daha iyi bir gelecek sunabilmek için sosyal hayatından ödün verip, onurluca mücadele eden ve bu uğurda gece-gündüz demeden grev çadırında nöbet tutan, yüreği avucunda Anneleri-Babaları düşünün… Sizlerde çocuk oldunuz bilirsiniz; içinde Ana-Babanın sıcaklığı olmayan ev-yenen yemek-uyku cehennemin öteki adıdır. Saçları okşanarak-ninniler söylenerek uyutulup, sabah yanağına konulan sevgi dolu bir buseyle uyandırılmaktan mahrum kalan çocukları düşünün… Güneşli güzel günlere inanan işçilerin umudunu daha fazla kırmamak için, feda-Kar hesabı yapmadan fedakârlık yapıp anlaşın… En kısa günü belirleyin, O gün attığınız imzalar sayesinde işçilerin yüzleri aydınlansın. O gün Anne-Babalarının gülüşüne hasret çocuklar da yeniden gülebilsinler. Atatürk’ün geleceğimizi emanet ettiği çocuklarımız için yapın bu fedakarlığı…   Cevizlik mahallesinde bulunan yılların Kartopu Sokağı, bugün Bakırköy Belediye Meclisine verilen bir önergeyle ismi değiştirilerek Gönül Abla Sokağı oldu. Hani, Güzin Abla ismini anlarım da, Gönül Abla ne alaka… Eski muhtara bilmediğimiz bir diyet borcunuz mu var da sokak ismini değiştiriyorsunuz? Acaba eski muhtar, mahallesinin çehresini değiştirdiği veya herkesin takdir ettiği üstün başarılara imza attı da, biz mi bilmiyoruz! Yahu eski muhtar seçimi kaybetti diye kıskançlığından-hasetinden-tahammülsüzlüğünden dolayı muhtarlığın anahtarını, klasörlerini, bilgisayarını yeni seçilen muhtara vermedi. Muhtarlık mührünü bile yeni seçilen muhtar kaymakamlıktan alabildi. Cevizlik Mahallesi onun yüzünden muhtarlık binasından edildi. Belediye başkanı ve meclis üyelerine buradan soruyorum; siz şimdi Cevizlik Mahallesi Muhtarının yüzüne nasıl bakacaksınız? Yeni muhtara karşı yapılan onca rezil muameleye ses çıkarmayan sizler, seçim zamanı nasıl gidip o muhtarın kapısını çalacaksınız? İnşallah bu akla-mantığa sığmayan, saçma-anlamsız kararınız İBB’den döner.

Bugün Belediye İş Sendikası Başkanı ile Bakırköy Belediye Başkanından ilk ve son kez bir ricada bulunacağım…

Her iki tarafın da tutumu, maalesef Filler-Çimenler meselesine dönüştü. İnanıyor ve biliyorum ki, sizler isterseniz bu grev aylarca da devam edebilir ama lütfen:

İşçi arkadaşların zemheri ayazında-yağmurda-çamurda geçirdikleri o zor günleri düşünün...

Ailesine daha iyi bir gelecek sunabilmek için sosyal hayatından ödün verip, onurluca mücadele eden ve bu uğurda gece-gündüz demeden grev çadırında nöbet tutan, yüreği avucunda Anneleri-Babaları düşünün

Sizlerde çocuk oldunuz bilirsiniz; içinde Ana-Babanın sıcaklığı olmayan ev-yenen yemek-uyku cehennemin öteki adıdır. Saçları okşanarak-ninniler söylenerek uyutulup, sabah yanağına konulan sevgi dolu bir buseyle uyandırılmaktan mahrum kalan çocukları düşünün…

Güneşli güzel günlere inanan işçilerin umudunu daha fazla kırmamak için, feda-Kar hesabı yapmadan fedakârlık yapıp anlaşın…

En kısa günü belirleyin,
O gün attığınız imzalar sayesinde işçilerin yüzleri aydınlansın.

O gün Anne-Babalarının gülüşüne hasret çocuklar da yeniden gülebilsinler.

Atatürk’ün geleceğimizi emanet ettiği çocuklarımız için yapın bu fedakarlığı…

 

Cevizlik mahallesinde bulunan yılların Kartopu Sokağı, bugün Bakırköy Belediye Meclisine verilen bir önergeyle ismi değiştirilerek Gönül Abla Sokağı oldu. Hani, Güzin Abla ismini anlarım da, Gönül Abla ne alaka… Eski muhtara bilmediğimiz bir diyet borcunuz mu var da sokak ismini değiştiriyorsunuz? Acaba eski muhtar, mahallesinin çehresini değiştirdiği veya herkesin takdir ettiği üstün başarılara imza attı da, biz mi bilmiyoruz! Yahu eski muhtar seçimi kaybetti diye kıskançlığından-hasetinden-tahammülsüzlüğünden dolayı muhtarlığın anahtarını, klasörlerini, bilgisayarını yeni seçilen muhtara vermedi. Muhtarlık mührünü bile yeni seçilen muhtar kaymakamlıktan alabildi. Cevizlik Mahallesi onun yüzünden muhtarlık binasından edildi. Belediye başkanı ve meclis üyelerine buradan soruyorum; siz şimdi Cevizlik Mahallesi Muhtarının yüzüne nasıl bakacaksınız? Yeni muhtara karşı yapılan onca rezil muameleye ses çıkarmayan sizler, seçim zamanı nasıl gidip o muhtarın kapısını çalacaksınız? İnşallah bu akla-mantığa sığmayan, saçma-anlamsız kararınız İBB’den döner.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.