Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

MÜLTECİ BAŞKENTİ BAKIRKÖY...

BAKIRKÖY 14.08.2021 - 18:17, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

MÜLTECİ BAŞKENTİ BAKIRKÖY...

Özellikle hafta sonları Bakırköy ilçesi, adeta mülteci başkentine dönüşüyor.
Bir tarafta “Suriye-Suriye” diye tezahürat yapıp dans edenler, öte tarafta Afganlı savaş kaçkınları, zaman zaman göz tacizi, zaman zamansa aşırı derecede rahatsızlık verici tavırlar sergileyerek Bakırköylü vatandaşların denize girmesini engellemeye devam ediyorlar. Florya-Yeşilköy-Yeşilyurt ve Basınköy’ün sokakları ise sahillerden daha rezalet... Bu mahallelerde yaşayan halk, sokak içlerinde donlarıyla gezen, kavga çıkaran, galiz küfürlü konuşmalar yapan mültecilerden illallah etmiş durumda. Bir gazetenin yaptığı röportajda, Fatih Şam Yetimler Derneği'nin müdürü Suriyeli Mehdi Halil, " Evet Türkiye bize kucak açtı. Biz de burada yaşıyoruz. Yaşarken de elbet gezeceğiz, denize gideceğiz.’’ Dedi. Mülteci değil de, adeta Türk vatandaşlığına geçmiş gibi rahatça yapılan bu açıklama bile ileride çok daha büyük sorunlar yaşanacağının küçük bir ipucu… Bizler yurtdışına turist olarak gittiğimizde bile kendi ülkemizdeki gibi rahat hareket edemezken, Suriyeli-Afganlı savaş kaçkınlarının bu kadar rahat hareket etmeleri, cinayet-tecavüz-hırsızlık başta olmak üzere her tür suça bulaşmaları, Bakırköy halkını korkuya ve endişelere sevk ediyor. PEKİ BU KONUDA BAKIRKÖY BELEDİYESİ NE YAPABİLİR? Sahilleri işgal eden ve çoğunluğunun ülkemizde kaçak olarak yaşadıkları mülteciler, ilçe halkını artık canından bezdirmiştir ve bu durum küçük bir kıvılcımla-provokasyonla önüne geçilemeyecek nahoş olaylara sebebiyet verebilir. Öncelikle sayın belediye başkanı, vatandaşların binleri aşan şikayetlerini acilen değerlendirerek, Bakırköy sahilinin tamamında mültecilerin denize girmelerini, uygunsuz vaziyette sokak aralarında gezip dolaşmalarını yasaklayabilir. İlçemizde mevcut tüm siyasi partilerin, alınacak olan bu yasak kararının arkasında olacakları muhakkaktır.   Sayın belediye başkanı Kerimoğlu; 2019 yılında Bursa'nın Mudanya ilçesi'nin Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz Suriyelilerin sahil şeridinde bulunmasını ve denize girmesini yasakladı. Benzer bir yasaklama Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde de yaşandı. Bakırköy halkının yüzde 99’u benzer yasaklamaları sizden bekliyor-umut ediyor-inanıyor. Lütfen bu duruma çare olun…   Unutulmamalıdır ki, büyük Türk Milleti tarihin en ağır savaşlarını yaşadı, milyonlarca şehit verdi ama buna rağmen vatanını terkedip hiç bir yere kaçmadı-sığınmacı-mülteci olmadı. İnandı-savaştı ve kazandı. İşte o yüzden bizler, Suriyeli ve Afganlıyı hazmedemiyoruz-affedemiyoruz-istemiyoruz. Haberle ilgili OdaTv'nin yayınladığı video aşağıdadır. İzlemeyi unutmayınız.
Özellikle hafta sonları Bakırköy ilçesi, adeta mülteci başkentine dönüşüyor.

Bir tarafta “Suriye-Suriye” diye tezahürat yapıp dans edenler, öte tarafta Afganlı savaş kaçkınları, zaman zaman göz tacizi, zaman zamansa aşırı derecede rahatsızlık verici tavırlar sergileyerek Bakırköylü vatandaşların denize girmesini engellemeye devam ediyorlar. Florya-Yeşilköy-Yeşilyurt ve Basınköy’ün sokakları ise sahillerden daha rezalet... Bu mahallelerde yaşayan halk, sokak içlerinde donlarıyla gezen, kavga çıkaran, galiz küfürlü konuşmalar yapan mültecilerden illallah etmiş durumda.

Bir gazetenin yaptığı röportajda, Fatih Şam Yetimler Derneği'nin müdürü Suriyeli Mehdi Halil, " Evet Türkiye bize kucak açtı. Biz de burada yaşıyoruz. Yaşarken de elbet gezeceğiz, denize gideceğiz.’’ Dedi. Mülteci değil de, adeta Türk vatandaşlığına geçmiş gibi rahatça yapılan bu açıklama bile ileride çok daha büyük sorunlar yaşanacağının küçük bir ipucu…

Bizler yurtdışına turist olarak gittiğimizde bile kendi ülkemizdeki gibi rahat hareket edemezken, Suriyeli-Afganlı savaş kaçkınlarının bu kadar rahat hareket etmeleri, cinayet-tecavüz-hırsızlık başta olmak üzere her tür suça bulaşmaları, Bakırköy halkını korkuya ve endişelere sevk ediyor.

PEKİ BU KONUDA BAKIRKÖY BELEDİYESİ NE YAPABİLİR?

Sahilleri işgal eden ve çoğunluğunun ülkemizde kaçak olarak yaşadıkları mülteciler, ilçe halkını artık canından bezdirmiştir ve bu durum küçük bir kıvılcımla-provokasyonla önüne geçilemeyecek nahoş olaylara sebebiyet verebilir. Öncelikle sayın belediye başkanı, vatandaşların binleri aşan şikayetlerini acilen değerlendirerek, Bakırköy sahilinin tamamında mültecilerin denize girmelerini, uygunsuz vaziyette sokak aralarında gezip dolaşmalarını yasaklayabilir. İlçemizde mevcut tüm siyasi partilerin, alınacak olan bu yasak kararının arkasında olacakları muhakkaktır.

 

Sayın belediye başkanı Kerimoğlu; 2019 yılında Bursa'nın Mudanya ilçesi'nin Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz Suriyelilerin sahil şeridinde bulunmasını ve denize girmesini yasakladı. Benzer bir yasaklama Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde de yaşandı. Bakırköy halkının yüzde 99’u benzer yasaklamaları sizden bekliyor-umut ediyor-inanıyor. Lütfen bu duruma çare olun…

 

Unutulmamalıdır ki, büyük Türk Milleti tarihin en ağır savaşlarını yaşadı, milyonlarca şehit verdi ama buna rağmen vatanını terkedip hiç bir yere kaçmadı-sığınmacı-mülteci olmadı. İnandı-savaştı ve kazandı. İşte o yüzden bizler, Suriyeli ve Afganlıyı hazmedemiyoruz-affedemiyoruz-istemiyoruz.

Haberle ilgili OdaTv'nin yayınladığı video aşağıdadır. İzlemeyi unutmayınız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.