Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

MEŞRULUĞUNU YİTİREN GREVİ DESTEKLEMİYORUZ...

BAKIRKÖY 26.11.2021 - 16:33, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

MEŞRULUĞUNU YİTİREN GREVİ DESTEKLEMİYORUZ...

Bugün günlerden Cuma… Bakırköy Belediye Çalışanı Tüm Bel-Sen üyesi Memurlar; kişi başı 9.000TL gibi sadece 2022 yılına isabet eden hak kaybı ile 2021 yılbaşından bu güne devam eden mali hak kayıplarını, emekli olan memur çalışanların bir kısmının emekli ikramiyesinin bir yıldır ödenmemesini, maaşların yasaya aykırı şekilde aksatılmasını, içerideki ikramiye alacaklarını, iş barışını ve huzurunu bozan sürgünleri, baskıları, mobbinge varan keyfi haksız hukuksuz uygulamaları, aynı zamanda grevde olan Belediye İş’e destek vermek adına basın açıklaması yapacaklarını söyleyince, siz okurlarımı bilgilendirmek adına Özgürlük Meydanı'na gittim. Orada ne göreyim, Özgürlük Meydanı ve belediyenin önünde tam bir kavram kargaşası yaşanmakta… Belediyeden alamadıkları haklarını istemek için meydanda 10 üyesiyle basın açıklaması yapan Tüm Bel-Sen, baştan sona kadar hükümeti suçladı. Verilmeyen hakların sorumlusu olarak adres, belediye yerine hükümetti. Tüm Bel-Sen’liler, basın açıklaması yaparken, ‘’acaba belediye başkanını eleştirmedik ama kendisi yine de alınır mı’’ dercesine adeta hicap duyuyor gibiydiler. ‘Yazıklar olsun bana’, sayın Kerimoğlu’nun boşuna günahını almışım diye kendi kendime resmen vicdan muhasebe yaptım. Tüm Bel-Sen’le ilgili daha yazacak çok şey var ama uzatmayayım. Gördüklerim yeterince canımı sıktığı için oradan uzaklaşıp ofisime dönecektim ki, yaklaşıp 15 kişilik bir grup grevdeki Belediye İş’e destek için ellerinde pankartlarla meydana yürüyorlardı… Destek için gelenler kim dersiniz? Partizan-DDSB-DGB-BDSP… Bizler yazılarımızda bu konuyu defalarca dile getirerek, her siyasi görüşten emekçinin sendikaya üye olduğunu ve o arkadaşlara da saygı duymak adına amacın dışına taşılmaması gerektiğini izah etmeye çalıştık. Bizlere faşist damgası vurmaya kalkanlara yine de örgütlü hareket edin dedik, örgütlerle el ele hareket edin demedik-dedirtemeyeceksiniz! Peki siz ne yapıyorsunuz? 'Kemalist diktatörlük; sözde demokratik, gerçekte askeri faşist bir diktatörlüktür. ''Kemalizm ile devrimcilik bir arada yürümez... Kemalizm faşizmdir.' Diyen TİKO'nun kurucusu, Cumhuriyet Rejiminin düşmanı İbrahim Kaypakkaya sempatizanlarına orada alkış tutuyorsunuz. Artık kimse kusura bakmasın; ben CHP’li belediye başkanı olsam, partimin kurucu başkanına diktatör-faşist diyenlere alkış tutan kim varsa bırakın zam vermeyi, aynı gün kapının önüne koyarım ve Atatürkçü olduğunu iddia eden CHP’li Bülent Kerimoğlu’ndan da yine aynı hassasiyeti göstermesini bekliyorum. Bu saatten sonra, Belediye İş Sendikasının grevi benim gözümde meşruluğunu yitirmiştir. Atatürkçü-Türk Milliyetçisi belediye çalışanı arkadaşlar; Belediye İş Sendikası saflarında yer almaya devam ettiğiniz sürece, alkışçılarla aranızda fark yoktur.   www.tekhabergazetesi.com ailesi olarak, yaşanan olumsuzlukların ısrarla sürdürülmesi nedeniyle sendikaların eylemlerine-grevlerine artık destek vermeyeceğiz. İşçi-Memur arkadaşlarımız haklarını helal etsinler.

Bugün günlerden Cuma… Bakırköy Belediye Çalışanı Tüm Bel-Sen üyesi Memurlar; kişi başı 9.000TL gibi sadece 2022 yılına isabet eden hak kaybı ile 2021 yılbaşından bu güne devam eden mali hak kayıplarını, emekli olan memur çalışanların bir kısmının emekli ikramiyesinin bir yıldır ödenmemesini, maaşların yasaya aykırı şekilde aksatılmasını, içerideki ikramiye alacaklarını, iş barışını ve huzurunu bozan sürgünleri, baskıları, mobbinge varan keyfi haksız hukuksuz uygulamaları, aynı zamanda grevde olan Belediye İş’e destek vermek adına basın açıklaması yapacaklarını söyleyince, siz okurlarımı bilgilendirmek adına Özgürlük Meydanı'na gittim.

Orada ne göreyim, Özgürlük Meydanı ve belediyenin önünde tam bir kavram kargaşası yaşanmakta… Belediyeden alamadıkları haklarını istemek için meydanda 10 üyesiyle basın açıklaması yapan Tüm Bel-Sen, baştan sona kadar hükümeti suçladı. Verilmeyen hakların sorumlusu olarak adres, belediye yerine hükümetti. Tüm Bel-Sen’liler, basın açıklaması yaparken, ‘’acaba belediye başkanını eleştirmedik ama kendisi yine de alınır mı’’ dercesine adeta hicap duyuyor gibiydiler. ‘Yazıklar olsun bana’, sayın Kerimoğlu’nun boşuna günahını almışım diye kendi kendime resmen vicdan muhasebe yaptım.

Tüm Bel-Sen’le ilgili daha yazacak çok şey var ama uzatmayayım. Gördüklerim yeterince canımı sıktığı için oradan uzaklaşıp ofisime dönecektim ki, yaklaşıp 15 kişilik bir grup grevdeki Belediye İş’e destek için ellerinde pankartlarla meydana yürüyorlardı…

Destek için gelenler kim dersiniz?

Partizan-DDSB-DGB-BDSP… Bizler yazılarımızda bu konuyu defalarca dile getirerek, her siyasi görüşten emekçinin sendikaya üye olduğunu ve o arkadaşlara da saygı duymak adına amacın dışına taşılmaması gerektiğini izah etmeye çalıştık. Bizlere faşist damgası vurmaya kalkanlara yine de örgütlü hareket edin dedik, örgütlerle el ele hareket edin demedik-dedirtemeyeceksiniz!

Peki siz ne yapıyorsunuz? 'Kemalist diktatörlük; sözde demokratik, gerçekte askeri faşist bir diktatörlüktür. ''Kemalizm ile devrimcilik bir arada yürümez... Kemalizm faşizmdir.' Diyen TİKO'nun kurucusu, Cumhuriyet Rejiminin düşmanı İbrahim Kaypakkaya sempatizanlarına orada alkış tutuyorsunuz.

Artık kimse kusura bakmasın; ben CHP’li belediye başkanı olsam, partimin kurucu başkanına diktatör-faşist diyenlere alkış tutan kim varsa bırakın zam vermeyi, aynı gün kapının önüne koyarım ve Atatürkçü olduğunu iddia eden CHP’li Bülent Kerimoğlu’ndan da yine aynı hassasiyeti göstermesini bekliyorum. Bu saatten sonra, Belediye İş Sendikasının grevi benim gözümde meşruluğunu yitirmiştir.

Atatürkçü-Türk Milliyetçisi belediye çalışanı arkadaşlar; Belediye İş Sendikası saflarında yer almaya devam ettiğiniz sürece, alkışçılarla aranızda fark yoktur.

 

www.tekhabergazetesi.com ailesi olarak, yaşanan olumsuzlukların ısrarla sürdürülmesi nedeniyle sendikaların eylemlerine-grevlerine artık destek vermeyeceğiz. İşçi-Memur arkadaşlarımız haklarını helal etsinler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.