Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kel, şişko, pislik demeden önce düşünün!

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.05.2022 - 08:30, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

Kel, şişko, pislik demeden önce düşünün!

İngiltere’nin Sheffield bölgesinde çalışma arkadaşı tarafından kel, şişko, pislik gibi hakaretlere uğrayan kişinin açtığı davada mahkeme kararını verdi.İngiltere’de bir mahkeme, birine kel demenin cinsel saldırı olduğuna karar verdi. Yargıç, söylemin cinsiyetçi olduğuna hükmetti. The Independetin aktardığı habere göre deneyimli bir elektrkik teknisyeni olduğu belirtilen Tony Finn, fabrika müdürü Jamie Kinge hakaret davası açmıştı. Davanın görüldüğü duruşma sırasında Yargıç Jonathan Brain, saç dökülmesinin erkeklerde kadınlara göre çok daha yaygın olduğu ve bu nedenle birini tanımlamak için kelliği örnek göstermenin bir tür ayrımcılık doğurduğu sonucuna vardı. Mahkeme, kelliğin bir cinsiyetin karakteristik bir özelliği olabileceğine hükmederek ikisi arasında bağlantı olduğuna kanaat getirdi ve söylemin cinsiyetçi olduğuna hükmetti. Finnin alacağı tazminatın ileri tarihli bir duruşmada belirleneceği öğrenildi.

İngiltere’nin Sheffield bölgesinde çalışma arkadaşı tarafından kel, şişko, pislik gibi hakaretlere uğrayan kişinin açtığı davada mahkeme kararını verdi.

İngiltere’de bir mahkeme, birine kel demenin cinsel saldırı olduğuna karar verdi. Yargıç, söylemin cinsiyetçi olduğuna hükmetti.

The Independetin aktardığı habere göre deneyimli bir elektrkik teknisyeni olduğu belirtilen Tony Finn, fabrika müdürü Jamie Kinge hakaret davası açmıştı. Davanın görüldüğü duruşma sırasında Yargıç Jonathan Brain, saç dökülmesinin erkeklerde kadınlara göre çok daha yaygın olduğu ve bu nedenle birini tanımlamak için kelliği örnek göstermenin bir tür ayrımcılık doğurduğu sonucuna vardı.

Mahkeme, kelliğin bir cinsiyetin karakteristik bir özelliği olabileceğine hükmederek ikisi arasında bağlantı olduğuna kanaat getirdi ve söylemin cinsiyetçi olduğuna hükmetti.

Finnin alacağı tazminatın ileri tarihli bir duruşmada belirleneceği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.