Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

KILIÇDAROĞLU'NDAN LAF OLSUN DİYE ''ERKEN SEÇİM''

GÜNDEM 16.10.2020 - 13:14, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

KILIÇDAROĞLU'NDAN LAF OLSUN DİYE ''ERKEN SEÇİM''

Kılıçdaroğlu çok önemli bir çağrıyı halka değil, milletvekillerine değil, Meclis başkanına değil, İktidara değil, Cumhurbaşkanına değil de Devlet Bahçeli’ye yaptı. Meclisin en çok sandalyesine sahip olan 2. Partisi, Ana muhalefet partisi genel başkanı erken seçim istiyor. Ana muhalefet erken seçimi neden ister? İktidarın iyi yönetemediğini düşünüp kendisinin yöneteceğine inandığı için ama en önemlisi de, seçim olursa kendisinin iktidar olacağına inandığı için ister. Peki, normalde bu isteği dile getirmek için ne yapması gerekir? Kamuoyunda bir algı yaratabilir, Meclise seslenebilir, İktidara meydan okuyabilir. Peki ne yaptı sayın Kılıçdaroğlu? Devlet Bahçeli’den erken seçim çağrısı yapmasını istedi. Bu ne demek? MHP ve Devlet Bahçeli’nin mecliste 4. Parti olmasına rağmen yapabileceklerinin kendisinden daha çok olduğunu ve etkinliğini kurumsal olarak kabul etmesidir. Kağıt üzerinde iktidar ile hiçbir bağı olmadığı gözükse de MHP iktidar ortağıdır. Peki, bunu fiili duruma getiren kimdir? İşte tam olarak Kılıçdaroğlu, protokolün 2. İsmi olmak yerine kendini Devlet Bahçeli’den arkaya koyuyor ve kendisine iktidarın yıllardır gösterdiği geri planda kalma rolünü kabulleniyor tabi bunun yanında iddiasının ne kadar temelsiz olduğunu göstermiş oluyor. Hadi bunlara tamam diyelim. Peki iddiası nedir Kılıçdaroğlu’nun? Cumhur ittifakı oy kaybediyor. Anketlere göz atıyoruz; kararsızlar 15 seviyelerine çıkmış. Dikkat edin, henüz cumhur ittifakı oy kaybetti diyemeyiz. Neden diyemeyiz? Ortada seçim çalışması yok. Kararsız olanların çoğunun Cumhur ittifakından olduğunu kabul edersek onları geri kazanmaya en yakın olanın da yine Cumhur ittifakı olduğunu unutmayalım. CHP kendi oyu 20 İyi parti oyu 10 civarında gözüktüğüne göre kararsızların hepsi gelse yine iktidar değişmiyor. Yani aslında ortada yine bir iddia yok. Tabi CHP uzun zamandır inkar ettiği gizli ittifakı artık ortaya çıkarırsa ve HDP ile birlikte hareket ederse ne olur? İyi parti ittifaktan ayrılır. Muharrem İnce Hareketi CHP’yi geçer. Kısacası bizim bu tahminlerimizi Sayın Kılıçdaroğlu bilmiyor mu? Elbette biliyor ama Tribünlere oynuyor. Bakın ben seçim istiyorum diyerek. Bunu yaparken de bulunduğu makamı değersizleştirerek yapıyor. Kaldı ki, bunların hepsine Erdoğan seçim 2023’de diyerek cevap verdi. Şimdi sorarım size, seçim istiyoruz diye tekrar tekrar söyleyecek mi? Kime söyleyecek? Bahçeli’den mi isteyecek? Direk iktidara mı söyleyecek? Halkta bir hareket mi başlatacak? Yoksa, yapacağım primi yaptım diyerek susacak mı?

Kılıçdaroğlu çok önemli bir çağrıyı halka değil, milletvekillerine değil, Meclis başkanına değil, İktidara değil, Cumhurbaşkanına değil de Devlet Bahçeli’ye yaptı.

Meclisin en çok sandalyesine sahip olan 2. Partisi, Ana muhalefet partisi genel başkanı erken seçim istiyor.

Ana muhalefet erken seçimi neden ister?

İktidarın iyi yönetemediğini düşünüp kendisinin yöneteceğine inandığı için ama en önemlisi de, seçim olursa kendisinin iktidar olacağına inandığı için ister.

Peki, normalde bu isteği dile getirmek için ne yapması gerekir?

Kamuoyunda bir algı yaratabilir, Meclise seslenebilir, İktidara meydan okuyabilir.

Peki ne yaptı sayın Kılıçdaroğlu?

Devlet Bahçeli’den erken seçim çağrısı yapmasını istedi.

Bu ne demek?

MHP ve Devlet Bahçeli’nin mecliste 4. Parti olmasına rağmen yapabileceklerinin kendisinden daha çok olduğunu ve etkinliğini kurumsal olarak kabul etmesidir. Kağıt üzerinde iktidar ile hiçbir bağı olmadığı gözükse de MHP iktidar ortağıdır.

Peki, bunu fiili duruma getiren kimdir?

İşte tam olarak Kılıçdaroğlu, protokolün 2. İsmi olmak yerine kendini Devlet Bahçeli’den arkaya koyuyor ve kendisine iktidarın yıllardır gösterdiği geri planda kalma rolünü kabulleniyor tabi bunun yanında iddiasının ne kadar temelsiz olduğunu göstermiş oluyor. Hadi bunlara tamam diyelim.

Peki iddiası nedir Kılıçdaroğlu’nun?

Cumhur ittifakı oy kaybediyor. Anketlere göz atıyoruz; kararsızlar 15 seviyelerine çıkmış. Dikkat edin, henüz cumhur ittifakı oy kaybetti diyemeyiz.

Neden diyemeyiz?

Ortada seçim çalışması yok. Kararsız olanların çoğunun Cumhur ittifakından olduğunu kabul edersek onları geri kazanmaya en yakın olanın da yine Cumhur ittifakı olduğunu unutmayalım.

CHP kendi oyu 20 İyi parti oyu 10 civarında gözüktüğüne göre kararsızların hepsi gelse yine iktidar değişmiyor. Yani aslında ortada yine bir iddia yok.

Tabi CHP uzun zamandır inkar ettiği gizli ittifakı artık ortaya çıkarırsa ve HDP ile birlikte hareket ederse ne olur?

İyi parti ittifaktan ayrılır. Muharrem İnce Hareketi CHP’yi geçer.

Kısacası bizim bu tahminlerimizi Sayın Kılıçdaroğlu bilmiyor mu?

Elbette biliyor ama Tribünlere oynuyor. Bakın ben seçim istiyorum diyerek. Bunu yaparken de bulunduğu makamı değersizleştirerek yapıyor.

Kaldı ki, bunların hepsine Erdoğan seçim 2023’de diyerek cevap verdi.

Şimdi sorarım size, seçim istiyoruz diye tekrar tekrar söyleyecek mi? Kime söyleyecek? Bahçeli’den mi isteyecek? Direk iktidara mı söyleyecek? Halkta bir hareket mi başlatacak? Yoksa, yapacağım primi yaptım diyerek susacak mı?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.