Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

İŞÇİ GREVİ SİYASİ GREVE DÖNÜŞTÜ

BAKIRKÖY 04.11.2021 - 15:14, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

İŞÇİ GREVİ SİYASİ GREVE DÖNÜŞTÜ

Belediye İş Sendikası, Bakırköy Belediyesinin ‘’Sıfır Zam’’ dayatması karşısında 11 gündür GREV ’deler. Haklı isteklerinden dolayı kendilerine daima destek olmaya çalıştım. Gerçi belediye başkanı da, işçilerin zam taleplerinin haklı olduğunu söylüyor ama paralarının olmadığını öne sürerek bu talebi karşılamıyor. Buraya kadar her şey normal ama grev süresince yaşanan anormallikler herkesin kafasını karıştırdı. PEKİ, NEDİR O ANORMALLİKLER? Sendikalar; siyasete hizmet etmek-malzeme olmak için değil, üyelerinin çalışma ve ücret koşullarını iyileştirmek, onlara çeşitli ekonomik ve sosyal haklar sağlamak, işyerinde insanlık onuruna yakışır bir çalışma ortamı yaratmak, işçilerin kendilerini ve üretim süreci ile ilgili bütün konulara dahil edebilmek için toplu iş sözleşmesini sonuca bağlayan kuruluşlardır. Oysa son bir haftadır Belediye İş sendikasının grev çadırında yaşananlar beni ziyadesiyle üzmüştür. Apo serbest bırakılsın diyen HDP Milletvekilleri, terör örgütü PKK’nın adeta sözcülüğünü yapan Evrensel gazetesi yazarı, DDSB vs. grev çadırında bulunma nedenleri sadece belediyeden haklı taleplerini istemek olan işçilere gelip siyasi konuşma, parti-örgüt propagandası yapamazlar. Belediye İş sendikasında, kendilerinden asla şüphe duymadığım Türk Milliyetçisi arkadaşlarım var. Bu nasıl eylem tarzıdır ki, o arkadaşlarımızın siyasi düşünceleri yok sayılarak grev adeta HDP’nin ve farklı fraksiyonların siyasi arenasına dönüştürülmüştür! İşçilerin üzerinden prim yaparak bir siyasi partide görev kapmaksa arzunuz, bunu DİSK şube temsilcisi gibi sizde başaramayacaksınız. Bugün İzmir’den Belediye İş’e destek vermek için gelen 150 emekçi ile birlikte, meydanda yaklaşık 300 kişi vardı. Oysa sadece Bakırköy’de, Belediye İş’e bağlı yaklaşık 330 üye bulunmakta. O zaman eyleme katılmayan ve grevde olan diğer emekçiler neredeydiler? "Kurtuluş yok tek başına - ya hep beraber ya hiçbirimiz." Sloganınızı rafa mı kaldırdınız? Olmaz kardeşim, haklı talepleriniz karşılanmadığı için aldığınız grev kararınızı yüzünüzü gözünüze bulaştırdınız. Üstüne, 2 nolu şube başkanı Savaş Doğan’ın bugün yaptığı basın açıklamasında, polisin eylemcilere şiddet uyguladığını söylemesi ise, işin tuzu-biberi oldu. Oysa, İzmir’den gelen sendika temsilcileri ise polis tarafından herhangi bir şiddet görmediklerini ifade ettiler. Bu tür provokasyon kokan ve işçi ile polisi karşı karşıya getirecek cümleler, sadece müstevlilerin siyasi emellerine hizmet eder   Bu arada, İzmir’den gelerek greve destek veren arkadaşlar; İzmir Marşını söyleyerek yüreklerimizin pasını sildiğiniz için sizlere sonsuz teşekkürler… sağolun, varolun. Bir kocaman teşekkür de; 11 gündür devam eden grev boyunca görevini layıkıyla yaparak hiçbir taşkınlığa mahal vermeyen Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne… Evet değerli okurlar; bu grev en fazla 5 gün içerisinde uzlaşmayla sona erer ama işçi arkadaşlarım kendilerine yaşatılanlardan mutlaka ders çıkartacaklardır.

Belediye İş Sendikası, Bakırköy Belediyesinin ‘’Sıfır Zam’’ dayatması karşısında 11 gündür GREV ’deler. Haklı isteklerinden dolayı kendilerine daima destek olmaya çalıştım. Gerçi belediye başkanı da, işçilerin zam taleplerinin haklı olduğunu söylüyor ama paralarının olmadığını öne sürerek bu talebi karşılamıyor.

Buraya kadar her şey normal ama grev süresince yaşanan anormallikler herkesin kafasını karıştırdı.

PEKİ, NEDİR O ANORMALLİKLER?

Sendikalar; siyasete hizmet etmek-malzeme olmak için değil, üyelerinin çalışma ve ücret koşullarını iyileştirmek, onlara çeşitli ekonomik ve sosyal haklar sağlamak, işyerinde insanlık onuruna yakışır bir çalışma ortamı yaratmak, işçilerin kendilerini ve üretim süreci ile ilgili bütün konulara dahil edebilmek için toplu iş sözleşmesini sonuca bağlayan kuruluşlardır.

Oysa son bir haftadır Belediye İş sendikasının grev çadırında yaşananlar beni ziyadesiyle üzmüştür. Apo serbest bırakılsın diyen HDP Milletvekilleri, terör örgütü PKK’nın adeta sözcülüğünü yapan Evrensel gazetesi yazarı, DDSB vs. grev çadırında bulunma nedenleri sadece belediyeden haklı taleplerini istemek olan işçilere gelip siyasi konuşma, parti-örgüt propagandası yapamazlar. Belediye İş sendikasında, kendilerinden asla şüphe duymadığım Türk Milliyetçisi arkadaşlarım var. Bu nasıl eylem tarzıdır ki, o arkadaşlarımızın siyasi düşünceleri yok sayılarak grev adeta HDP’nin ve farklı fraksiyonların siyasi arenasına dönüştürülmüştür! İşçilerin üzerinden prim yaparak bir siyasi partide görev kapmaksa arzunuz, bunu DİSK şube temsilcisi gibi sizde başaramayacaksınız.

Bugün İzmir’den Belediye İş’e destek vermek için gelen 150 emekçi ile birlikte, meydanda yaklaşık 300 kişi vardı. Oysa sadece Bakırköy’de, Belediye İş’e bağlı yaklaşık 330 üye bulunmakta. O zaman eyleme katılmayan ve grevde olan diğer emekçiler neredeydiler? "Kurtuluş yok tek başınaya hep beraber ya hiçbirimiz." Sloganınızı rafa mı kaldırdınız?

Olmaz kardeşim, haklı talepleriniz karşılanmadığı için aldığınız grev kararınızı yüzünüzü gözünüze bulaştırdınız. Üstüne, 2 nolu şube başkanı Savaş Doğan’ın bugün yaptığı basın açıklamasında, polisin eylemcilere şiddet uyguladığını söylemesi ise, işin tuzu-biberi oldu. Oysa, İzmir’den gelen sendika temsilcileri ise polis tarafından herhangi bir şiddet görmediklerini ifade ettiler. Bu tür provokasyon kokan ve işçi ile polisi karşı karşıya getirecek cümleler, sadece müstevlilerin siyasi emellerine hizmet eder

 

Bu arada, İzmir’den gelerek greve destek veren arkadaşlar; İzmir Marşını söyleyerek yüreklerimizin pasını sildiğiniz için sizlere sonsuz teşekkürler… sağolun, varolun.

Bir kocaman teşekkür de; 11 gündür devam eden grev boyunca görevini layıkıyla yaparak hiçbir taşkınlığa mahal vermeyen Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne…

Evet değerli okurlar; bu grev en fazla 5 gün içerisinde uzlaşmayla sona erer ama işçi arkadaşlarım kendilerine yaşatılanlardan mutlaka ders çıkartacaklardır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.