Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

ERMENİ VAKFI, ERMENİ MEZARLIĞINI İMARA AÇTIRDI...

BAKIRKÖY 11.09.2021 - 18:13, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

ERMENİ VAKFI, ERMENİ MEZARLIĞINI İMARA AÇTIRDI...

Ermeni Vakfından Ermeni Vatandaşlarımızın Geçmişine Büyük Saygısızlık
Dün yapılan belediye meclis toplantısında, Yeşilköy’de 351 Ada - 6 Parsel de bulunan 3.338,40 metrekare alan, CHP ve AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla sessiz sedasız imara açıldı. Mülkiyeti S. Stepanos Ermeni Kilisesi Vakfına ait alan, geçmiş dönemde Ermeni Mezarlığı olarak kullanılıyordu. Bir tarafında Katolik, öte yanında Rum Mezarlığı bulunan bu yerin imara açılması, orada ki mezarlarda yakınları yatan Ermeni vatandaşlarımızın büyük tepkisini çekti. Tarihi ve kutsal olan Ermeni mezarlığının, Ermeni Vakfı tarafından yok edilmeye çalışılması akıl alır gibi değil. Mezarlıklar toplumun tarihsel yüzleşme mekanları olması itibariyle önemli yerlerdir. Ama görüyoruz ki burada aynı zamanda Ermeni Vakfı tarafından tarihi yok etme girişimi de var. Dün, Bakırköy belediyesinin ahlaka-vicdana sığmayacak şekilde el koyup halk pazarı yaptığı Ermeni Mezarlığına, bugün de Ermeni Vakfı tarafından avm-rezidans yapılmak istenmesini, ölülerimize büyük saygı duyan farklı dinlere mensup yüce milletimizin takdirine bırakıyorum. İncil’de ne güzel ifade edilmiş; ‘’Mezar; bugünkü yaşayanların, yarınki evi’’ diye. Ve Kuran demiş ki; Kıyamet hiç şüphesiz gelecek ve muhakkak ki Tanrı bütün mezarlarda olan kimseleri tekrar diriltecektir.  Haberle ilgili daha geniş açıklama en kısa zamanda yapılacaktır.  
Ermeni Vakfından Ermeni Vatandaşlarımızın Geçmişine Büyük Saygısızlık

Dün yapılan belediye meclis toplantısında, Yeşilköy’de 351 Ada - 6 Parsel de bulunan 3.338,40 metrekare alan, CHP ve AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla sessiz sedasız imara açıldı. Mülkiyeti S. Stepanos Ermeni Kilisesi Vakfına ait alan, geçmiş dönemde Ermeni Mezarlığı olarak kullanılıyordu. Bir tarafında Katolik, öte yanında Rum Mezarlığı bulunan bu yerin imara açılması, orada ki mezarlarda yakınları yatan Ermeni vatandaşlarımızın büyük tepkisini çekti.

Tarihi ve kutsal olan Ermeni mezarlığının, Ermeni Vakfı tarafından yok edilmeye çalışılması akıl alır gibi değil. Mezarlıklar toplumun tarihsel yüzleşme mekanları olması itibariyle önemli yerlerdir. Ama görüyoruz ki burada aynı zamanda Ermeni Vakfı tarafından tarihi yok etme girişimi de var.

Dün, Bakırköy belediyesinin ahlaka-vicdana sığmayacak şekilde el koyup halk pazarı yaptığı Ermeni Mezarlığına, bugün de Ermeni Vakfı tarafından avm-rezidans yapılmak istenmesini, ölülerimize büyük saygı duyan farklı dinlere mensup yüce milletimizin takdirine bırakıyorum.

İncil’de ne güzel ifade edilmiş; ‘’Mezar; bugünkü yaşayanların, yarınki evi’’ diye.

Ve Kuran demiş ki; Kıyamet hiç şüphesiz gelecek ve muhakkak ki Tanrı bütün mezarlarda olan kimseleri tekrar diriltecektir.

 Haberle ilgili daha geniş açıklama en kısa zamanda yapılacaktır.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.