Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Derdini söyle DERMAN olayım.

ADALAR 17.03.2021 - 17:42, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

Derdini söyle DERMAN olayım.

Bildiğiniz üzere; Adalar ilçemizde hem Mavi Marmara, hemde Kartal motor iskeleleri sahiller işgal edilerek kaçak olarak inşa edilmiş ve halen faaliyettedirler. Heybeliada da ‘kaçak’ olarak inşa edilen ‘Mavi Marmara’ iskelesinin sahipleri şimdi de, mevcut iskeleyi daha da büyütmek için hummalı bir inşaat çalışmasına başlamıştır. İlk etapta iskeleye kazıklar çakan Mavi Marmara şirketinin, bu işlem için Şehir Hatları da dahil olmak üzere tüm yetkililerden izin aldığı beyan edilmektedir. Adalar İlçesi doğal ve kültürel sit bölgesi olması nedeniyle, 2863 sayılı Kanun uyarınca Kurullardan izin, proje tasdiki ve inşaat ruhsatı alınmadan burada inşa-i faaliyet yapılması kesinlikle mümkün değildir. Yasalara göre Adalar Belediyesi yapılarla ilgili ‘tamir belgesi’ bile veremez. Yapılan iskele büyütme işi-onarımı için KUDEB’in ‘tamir ruhsatı’ vermesi gerekir ki, yapılan çalışmalara ilişkin olarak burada tabela ve izne de rastlanmamıştır. İddialara göre, Mavi Marmara İskele inşaatının başında CHP’li meclis üyesi Haluk Derman durmaktadır. Adı geçen şahıs, vaktiyle Mavi Marmara ile ‘naylon fatura’ davasından mahkemelik olmuştur. Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, hem Adalar Belediyesine, hemde mülki amir konumunda bulunan Adalar Kaymakamlığına soralım: Soru 1- Mavi Marmara işletmesinin Heybeliada’da yapmakta olduğu iskele genişletme-onarım işine kim-hangi kurum tarafından izin verilmiştir? Soru 2- KUDEP'ten şayet izin alınmışsa, yapılan işlerle alınan izin arasında doğruluk var mıdır?   Soru 3- Eğer ortada bir izin yoksa burada yapılan inşaata birileri tarafından göz mü yumulmaktadır? Heybeliada Mavi Marmara İskelesinde yapılan kazık çakma, iskele yenileme işlerine ilişkin yasal izinlerin dayanağının bildirilmesi, etraftaki dedikodulardan aklanılması için yetkililerin bir an önce izin belgelerini ve ruhsatları kamuoyuna beyan etmeleri gerekmektedir. Özellikle de, Adalar’da yapılan tüm ruhsatsız çalışmalarda KUDEB’ten RED alanlara, birilerinin ‘’gidin Adalar Belediyesi ile anlaşın’’ diye yönlendirdiği kulağımıza gelmekteyken...   Ozan NARMAN

Bildiğiniz üzere; Adalar ilçemizde hem Mavi Marmara, hemde Kartal motor iskeleleri sahiller işgal edilerek kaçak olarak inşa edilmiş ve halen faaliyettedirler.

Heybeliada da ‘kaçak’ olarak inşa edilen ‘Mavi Marmara’ iskelesinin sahipleri şimdi de, mevcut iskeleyi daha da büyütmek için hummalı bir inşaat çalışmasına başlamıştır. İlk etapta iskeleye kazıklar çakan Mavi Marmara şirketinin, bu işlem için Şehir Hatları da dahil olmak üzere tüm yetkililerden izin aldığı beyan edilmektedir.

Adalar İlçesi doğal ve kültürel sit bölgesi olması nedeniyle, 2863 sayılı Kanun uyarınca Kurullardan izin, proje tasdiki ve inşaat ruhsatı alınmadan burada inşa-i faaliyet yapılması kesinlikle mümkün değildir. Yasalara göre Adalar Belediyesi yapılarla ilgili ‘tamir belgesi’ bile veremez. Yapılan iskele büyütme işi-onarımı için KUDEB’in ‘tamir ruhsatı’ vermesi gerekir ki, yapılan çalışmalara ilişkin olarak burada tabela ve izne de rastlanmamıştır. İddialara göre, Mavi Marmara İskele inşaatının başında CHP’li meclis üyesi Haluk Derman durmaktadır. Adı geçen şahıs, vaktiyle Mavi Marmara ile ‘naylon fatura’ davasından mahkemelik olmuştur.

Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, hem Adalar Belediyesine, hemde mülki amir konumunda bulunan Adalar Kaymakamlığına soralım:

Soru 1- Mavi Marmara işletmesinin Heybeliada’da yapmakta olduğu iskele genişletme-onarım işine kim-hangi kurum tarafından izin verilmiştir?

Soru 2- KUDEP'ten şayet izin alınmışsa, yapılan işlerle alınan izin arasında doğruluk var mıdır?  

Soru 3- Eğer ortada bir izin yoksa burada yapılan inşaata birileri tarafından göz mü yumulmaktadır?

Heybeliada Mavi Marmara İskelesinde yapılan kazık çakma, iskele yenileme işlerine ilişkin yasal izinlerin dayanağının bildirilmesi, etraftaki dedikodulardan aklanılması için yetkililerin bir an önce izin belgelerini ve ruhsatları kamuoyuna beyan etmeleri gerekmektedir.

Özellikle de, Adalar’da yapılan tüm ruhsatsız çalışmalarda KUDEB’ten RED alanlara, birilerinin ‘’gidin Adalar Belediyesi ile anlaşın’’ diye yönlendirdiği kulağımıza gelmekteyken...

 

Ozan NARMAN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.