Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Çayla simidin aşkı son buldu

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.05.2022 - 05:00, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

Çayla simidin aşkı son buldu

İyi Partili Kazım Yücel Kayseri Büyükşehir Belediyesi önünde yapmış olduğu açıklamada vatandaşın bir simiti bir çayı vardı artık bu birliktelikte son buldu. Vatandaşın neredeyse her gün gelen zamlardan şikayetçi olduğunu dile getirdi. Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) İYİ Partili Kazım Yücel “Vatandaşlarımızın geçim ile ilgili sıkıntıları son günlerde hat safhada. Bizler bunu Büyükşehir Belediyesi Meclisinde su fiyatlarının Kayseri’de yüksek olduğunu, Bursanın, Konyanın, Diyarbakırın, Eskişehir’in bizlerden daha ucuz olduğunu gündeme getirmiştir. Sonrasında da konuyu Kayserinin çeşitli yerlerinde emeklisinden işçisine vatandaşlarımıza sorduk. Geçim ile ilgili durumunuz nedir dediğimiz de su fiyatlarıyla ilgili ne düşünüyorsunuz dediğimizde, su fiyatlarının 30-35 m3 kullanan bir vatandaşın iş yeri sahibinin 400-450 TL civarlarında fatura ödediğini, evinde ise 150 TL’yi geçen su faturasının geldiğini duyunca hayrete düştük. Bunu Eskişehir, Bursa, Diyarbakır, Konya’da kullandığında ne kadar düşük olabileceğini gördük ve anladık.” İfadelerine yer verdi. Yücel, “Bazen espriyle karışık bir çayla bir simit hesabı yapılırdı. Artık neredeyse her gün gelen zamlarla ki son günlerdeki çaya şekere gelen zamlarda düşünüldüğünde yıllardır ayrılmaz bir ikili olan simit ile çayın yol arkadaşlığı da bittiğini gördük. 4 kişilik bir ailenin öğün başı 1 çay 1 simitle karnını doyurduğunu düşündüğümüzde asgari ücretle çalışan bir vatandaşın ailesini 1 çay ve 1 simitle ancak zar zor idare edeceğini gördük.” dedi. MUTFAKTA YANGIN VAR Yücel, “Vatandaşımız diyor ki, önceden mutfak da ateş vardı. Artık su fiyatlarını ödediğimiz faturalarda ateş var, geçinemiyoruz nakit alışveriş zaten yapamıyorduk artık kredi kartlarımızda dolu. Başta belediyelerimiz su fiyatlarından başlayarak en azından vatandaşa destek vermeli. Vatandaşımızın sürekli söylediği, elektrik zammı akaryakıt zammı.  Çiftçinin şu anda muzdarip olduğu mazot fiyatları ve her gün artan gübre fiyatları. Çiftçilerimizden artık üretim yapmamız mümkün değil ifadeleri ile karşılaşıyoruz. Vatandaşımız gerçekten çok dertli ve çok sıkıntı içerisinde.” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

İyi Partili Kazım Yücel Kayseri Büyükşehir Belediyesi önünde yapmış olduğu açıklamada vatandaşın bir simiti bir çayı vardı artık bu birliktelikte son buldu. Vatandaşın neredeyse her gün gelen zamlardan şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
İYİ Partili Kazım Yücel “Vatandaşlarımızın geçim ile ilgili sıkıntıları son günlerde hat safhada. Bizler bunu Büyükşehir Belediyesi Meclisinde su fiyatlarının Kayseri’de yüksek olduğunu, Bursanın, Konyanın, Diyarbakırın, Eskişehir’in bizlerden daha ucuz olduğunu gündeme getirmiştir. Sonrasında da konuyu Kayserinin çeşitli yerlerinde emeklisinden işçisine vatandaşlarımıza sorduk. Geçim ile ilgili durumunuz nedir dediğimiz de su fiyatlarıyla ilgili ne düşünüyorsunuz dediğimizde, su fiyatlarının 30-35 m3 kullanan bir vatandaşın iş yeri sahibinin 400-450 TL civarlarında fatura ödediğini, evinde ise 150 TL’yi geçen su faturasının geldiğini duyunca hayrete düştük. Bunu Eskişehir, Bursa, Diyarbakır, Konya’da kullandığında ne kadar düşük olabileceğini gördük ve anladık.” İfadelerine yer verdi.

Yücel, “Bazen espriyle karışık bir çayla bir simit hesabı yapılırdı. Artık neredeyse her gün gelen zamlarla ki son günlerdeki çaya şekere gelen zamlarda düşünüldüğünde yıllardır ayrılmaz bir ikili olan simit ile çayın yol arkadaşlığı da bittiğini gördük. 4 kişilik bir ailenin öğün başı 1 çay 1 simitle karnını doyurduğunu düşündüğümüzde asgari ücretle çalışan bir vatandaşın ailesini 1 çay ve 1 simitle ancak zar zor idare edeceğini gördük.” dedi.

MUTFAKTA YANGIN VAR

Yücel, “Vatandaşımız diyor ki, önceden mutfak da ateş vardı. Artık su fiyatlarını ödediğimiz faturalarda ateş var, geçinemiyoruz nakit alışveriş zaten yapamıyorduk artık kredi kartlarımızda dolu. Başta belediyelerimiz su fiyatlarından başlayarak en azından vatandaşa destek vermeli. Vatandaşımızın sürekli söylediği, elektrik zammı akaryakıt zammı.  Çiftçinin şu anda muzdarip olduğu mazot fiyatları ve her gün artan gübre fiyatları. Çiftçilerimizden artık üretim yapmamız mümkün değil ifadeleri ile karşılaşıyoruz. Vatandaşımız gerçekten çok dertli ve çok sıkıntı içerisinde.” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.