Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Bu Kader Değil, Cinayettir...

BAKIRKÖY 28.06.2021 - 18:33, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

Bu Kader Değil, Cinayettir...

Adı-Soyadı: Nihat Şafak Görevi: Bakırköy Belediyesinde Temizlik İşçisi Doğum Tarihi: 07/09/1985 Ölüm Tarihi-Sebebi: 2021-Göz Göre Göre Cinayet Medeni Durumu: Evli, 1 Çocuk Babası Bakırköy Belediyesi temizlik işçisi Nihat Şafak, 36 yaşında ve yüzde 72 engelli bir emekçiydi. Hepimiz gibi umutları, hayalleri, istekleri gerçekleşsin diye engelleriyle barışık bir şekilde vargücüyle çalışıyordu. Bazıları aksırıncaya tıksırıncaya kadar karınlarını doyururken o,Belediyenin verdiği 3100 TL maaş-5 TL yemek parasıyla çay-simit yiyip, akşam çocuğuna oyuncak-çikolata ya da bir yıldır alamadığı ayakkabının düşünü kuruyordu. Hayatın acımasızlığını iliklerinde hissederken, üstüne birde sosyal demokrat belediyesinin vurdumduymaz tutumu onu kahrediyordu. Tüm bu zor şartlar altında yaşama tutunmaya çalışan Nihat Şafak’ın hayatına, iş bilmez liyakatsız yöneticiler sorumsuzlukları yüzünden kastettiler. Nasıl mı? Temizlik işçisi Nihat Şafak botanik parkta hayatını kaybetti. Aylarca, botanik parkta neden güvenlik görevlileri yok, burası neden sahipsiz bırakıldı diye haberler yapmıştık. Nihat Şafak tam da haberlerimizde bahsettiğimiz gibi güvenliğin olmadığı güvenlik mobu’nun arka tarafında kalp krizi sonucu yaşama gözlerini yumdu. Oysa, park başıboş bırakılmasa, orada güvenlik görevlileri olsaydı, kendisine müdahale edilebilir, yaşama döndürülebilir, bir çocuk babasız kalmazdı. Hava sıcaklığı göz önüne alınıp, yüzde 72 engelli işçimizin çalışma şartları ona göre ayarlansa bugün yüreğimizi yakan acı olayla karşılaşmazdık. Evet, Nihat kardeşimiz basiretsiz yöneticilerin ihmali sonucu öldü. Suçlu kimlerse kanun önünde mutlaka hesap sorulmalıdır.    Bakırköy Belediyesi DİSK temsilcisi Süreyya Doğan’ın devamlı olarak dile getirdiği feryadını, buradan bir kez de biz paylaşalım: “Kuralsız, güvencesiz ve toplu sözleşmesiz çalıştırılan Bakırköy Belediyesi şirket işçileri, yoğun iş yükü, stress, hijyen olmayan işyerlerinde, yoksullukla mücadele ederek geçim sıkıntısı içerisinde iken çalıştırılıyorlar. Günlük brüt 5 lira yemek parası ile beslenemiyor ve 3.100 lira ile ailelerinin geçimini sağlayamıyorlar. Bu dertler ve bu sıkıntılar ile iş yerlerinde ölümle burun buruna çalışıyorlar. İşte bugün bu yoksulluğun, bu sıkıntının, kuralsızlığın, güvencesizliğin sonucu Bakırköy Belediyesi Temizlik işçisi Nihat Şafak arkadaşımız vefat etti ve aramızdan ayrıldı. Aynı Bakırköy Belediyesi 'nde çalışmakta iken aramızdan ayrılan Mustafa Yılmaz, Nihat Kurtuluş, Mustafa Akyüz, Ali Akdemir, Eşref Fındık, Hakan Uzunel gibi... Bakırköy Belediyesi 'nde işçiler ölüyor. Sorumlular izliyor...   Tinin şad mekanın daim uçmağ olsun Nihat Şafak....

Adı-Soyadı: Nihat Şafak

Görevi: Bakırköy Belediyesinde Temizlik İşçisi

Doğum Tarihi: 07/09/1985

Ölüm Tarihi-Sebebi: 2021-Göz Göre Göre Cinayet

Medeni Durumu: Evli, 1 Çocuk Babası

Bakırköy Belediyesi temizlik işçisi Nihat Şafak, 36 yaşında ve yüzde 72 engelli bir emekçiydi. Hepimiz gibi umutları, hayalleri, istekleri gerçekleşsin diye engelleriyle barışık bir şekilde vargücüyle çalışıyordu. Bazıları aksırıncaya tıksırıncaya kadar karınlarını doyururken o,Belediyenin verdiği 3100 TL maaş-5 TL yemek parasıyla çay-simit yiyip, akşam çocuğuna oyuncak-çikolata ya da bir yıldır alamadığı ayakkabının düşünü kuruyordu. Hayatın acımasızlığını iliklerinde hissederken, üstüne birde sosyal demokrat belediyesinin vurdumduymaz tutumu onu kahrediyordu.

Tüm bu zor şartlar altında yaşama tutunmaya çalışan Nihat Şafak’ın hayatına, iş bilmez liyakatsız yöneticiler sorumsuzlukları yüzünden kastettiler.

Nasıl mı?

Temizlik işçisi Nihat Şafak botanik parkta hayatını kaybetti. Aylarca, botanik parkta neden güvenlik görevlileri yok, burası neden sahipsiz bırakıldı diye haberler yapmıştık. Nihat Şafak tam da haberlerimizde bahsettiğimiz gibi güvenliğin olmadığı güvenlik mobu’nun arka tarafında kalp krizi sonucu yaşama gözlerini yumdu. Oysa, park başıboş bırakılmasa, orada güvenlik görevlileri olsaydı, kendisine müdahale edilebilir, yaşama döndürülebilir, bir çocuk babasız kalmazdı. Hava sıcaklığı göz önüne alınıp, yüzde 72 engelli işçimizin çalışma şartları ona göre ayarlansa bugün yüreğimizi yakan acı olayla karşılaşmazdık.

Evet, Nihat kardeşimiz basiretsiz yöneticilerin ihmali sonucu öldü. Suçlu kimlerse kanun önünde mutlaka hesap sorulmalıdır. 

 

Bakırköy Belediyesi DİSK temsilcisi Süreyya Doğan’ın devamlı olarak dile getirdiği feryadını, buradan bir kez de biz paylaşalım: “Kuralsız, güvencesiz ve toplu sözleşmesiz çalıştırılan Bakırköy Belediyesi şirket işçileri, yoğun iş yükü, stress, hijyen olmayan işyerlerinde, yoksullukla mücadele ederek geçim sıkıntısı içerisinde iken çalıştırılıyorlar. Günlük brüt 5 lira yemek parası ile beslenemiyor ve 3.100 lira ile ailelerinin geçimini sağlayamıyorlar. Bu dertler ve bu sıkıntılar ile iş yerlerinde ölümle burun buruna çalışıyorlar. İşte bugün bu yoksulluğun, bu sıkıntının, kuralsızlığın, güvencesizliğin sonucu Bakırköy Belediyesi Temizlik işçisi Nihat Şafak arkadaşımız vefat etti ve aramızdan ayrıldı. Aynı Bakırköy Belediyesi 'nde çalışmakta iken aramızdan ayrılan Mustafa Yılmaz, Nihat Kurtuluş, Mustafa Akyüz, Ali Akdemir, Eşref Fındık, Hakan Uzunel gibi...

Bakırköy Belediyesi 'nde işçiler ölüyor. Sorumlular izliyor...
 

Tinin şad mekanın daim uçmağ olsun Nihat Şafak....

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.