Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Bol kar yağışlı hava raporu

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.01.2022 - 09:00, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

Bol kar yağışlı hava raporu

Marmaranın doğusu, Doğu Akdenizin doğusu, İç Anadolunun güney ve doğusu(Sivas hariç), Batı Karadenizin kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Anadolunun batısı ile Giresun, Muş, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevreleri, Diyarbakır ve Şanlıurfanın batı kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.BURSA (İGFA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğünün (MGM) uyarılarının ardından ülkenin büyük bölümünde sağanak ve kar yağışı etkisini gösterdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiyenin genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmaranın Doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, Marmaranın doğusu, Doğu Akdenizin doğusu, İç Anadolunun güney ve doğusu(Sivas hariç), Batı Karadenizin kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Anadolunun batısı ile Giresun, Muş, Bingöl, Bitlis, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevreleri, Diyarbakır ve Şanlıurfanın batı kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don görüleceği tahmin ediliyor. KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI Rüzgarın; Doğu Akdeniz, İç Anadolunun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadenizin iç kesimleri ile Doğu Anadoluda güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına ve kuvvetli fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. ZİRAİ DON UYARISI Tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Ege ve Akdeniz Bölgelerinin kıyılarında ve iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ise orta ve yer yer kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden çiftçilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gererekiyor. ÇIĞ TEHLİKESİ UYARI Meteorolojiden yapılan son bir uyarı da Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması yönünde.

Marmaranın doğusu, Doğu Akdenizin doğusu, İç Anadolunun güney ve doğusu(Sivas hariç), Batı Karadenizin kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Anadolunun batısı ile Giresun, Muş, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevreleri, Diyarbakır ve Şanlıurfanın batı kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BURSA (İGFA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğünün (MGM) uyarılarının ardından ülkenin büyük bölümünde sağanak ve kar yağışı etkisini gösterdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiyenin genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmaranın Doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, Marmaranın doğusu, Doğu Akdenizin doğusu, İç Anadolunun güney ve doğusu(Sivas hariç), Batı Karadenizin kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Anadolunun batısı ile Giresun, Muş, Bingöl, Bitlis, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevreleri, Diyarbakır ve Şanlıurfanın batı kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don görüleceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgarın; Doğu Akdeniz, İç Anadolunun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadenizin iç kesimleri ile Doğu Anadoluda güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına ve kuvvetli fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

ZİRAİ DON UYARISI

Tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Ege ve Akdeniz Bölgelerinin kıyılarında ve iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ise orta ve yer yer kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden çiftçilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gererekiyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARI

Meteorolojiden yapılan son bir uyarı da Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması yönünde.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.