Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

BAKIRKÖY SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI, DEPREM HAZIRLIKLARI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM İŞİNİ DENETLEMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİ.

BAKIRKÖY 10.10.2020 - 13:16, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

BAKIRKÖY SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI, DEPREM HAZIRLIKLARI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM İŞİNİ DENETLEMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİ.

Geçtiğimiz günlerde Marmara denizindeki  faylar yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. 1999 yılından bu yana depremle ilgili birçok çalışmalar ve girişimler yapan Bakırköy Sivil Toplum kuruluşları da bu konudaki son durumu, alınan tedbir ve önlemleri, Kentsel Dönüşüm konusunun neden hala bekletildiğini denetlemek üzere bir karar alarak harekete geçti. Öncelikle Bakırköy Kaymakamlık makamına gidip Sayın Kaymakam Nazmi Günlü den bu konuda kapsamlı bilgiler aldılar. Daha sonra yapılan bir değerlendirme toplantısında İBB de gurubu olan tüm partilerin ilçe Başkanları kanalıyla İBB Meclis guruplarından randevu alınıp kendileriyle birer toplantı yapılarak Bakırköy ün riskli 5,6 mahallesi için yapılacak Kentsel Dönüşüm Planlarımızın acilen çıkarılması talep edilecek. Bu çağırılara ilgi göstermeyen ilçe Başkanları ve parti gurupları basın ve sosyal medya yoluyla Bakırköy halkına teşhir edilecektir. Deprem bir can güvenliği konusudur, Anayasamıza göre devletin hiçbir kademesi vatandaşların can ve mal güvenliği konusunu savsaklayamaz bu suçtur. Aldığımız bilgilere göre 5 mahallede çok vahim durumda binalar ve tahmini insan kaybı çok yüksektir. Bunları bile bile bu işten siyaset RANT beklemek veya siyasi engel koymak hem çok büyük bir VEBAL hem de Anayasal SUÇTUR. Bunu halk diline çevirirsek ÖLÜME SEBEBİYET VERMEK yâda taammüden adam öldürmek gibi izah edilebilir. Bu nedenle Bakırköy’deki tüm siyasetçileri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini ( Bilhassa Ak parti gurup Başkanını) acilen göreve çağırıyoruz. Depremin, Doğal felaketin, Ulusal çıkarlarımızın, vatan korumasının, rejimi korumanın ve Dış siyasetin particiliği yâda siyasete alet edilmesi kabul edilemez.   Ülker DURUKAN Çevre Dostları Derneği Başkanı. Bakırköy Sivil toplum kuruluşları Onursal Başkanı.

Geçtiğimiz günlerde Marmara denizindeki  faylar yavaş yavaş hareketlenmeye başladı.

1999 yılından bu yana depremle ilgili birçok çalışmalar ve girişimler yapan Bakırköy Sivil Toplum kuruluşları da bu konudaki son durumu, alınan tedbir ve önlemleri, Kentsel Dönüşüm konusunun neden hala bekletildiğini denetlemek üzere bir karar alarak harekete geçti.

Öncelikle Bakırköy Kaymakamlık makamına gidip Sayın Kaymakam Nazmi Günlü den bu konuda kapsamlı bilgiler aldılar.

Daha sonra yapılan bir değerlendirme toplantısında İBB de gurubu olan tüm partilerin ilçe Başkanları kanalıyla İBB Meclis guruplarından randevu alınıp kendileriyle birer toplantı yapılarak Bakırköy ün riskli 5,6 mahallesi için yapılacak Kentsel Dönüşüm Planlarımızın acilen çıkarılması talep edilecek.

Bu çağırılara ilgi göstermeyen ilçe Başkanları ve parti gurupları basın ve sosyal medya yoluyla Bakırköy halkına teşhir edilecektir.

Deprem bir can güvenliği konusudur, Anayasamıza göre devletin hiçbir kademesi vatandaşların can ve mal güvenliği konusunu savsaklayamaz bu suçtur.

Aldığımız bilgilere göre 5 mahallede çok vahim durumda binalar ve tahmini insan kaybı çok yüksektir.

Bunları bile bile bu işten siyaset RANT beklemek veya siyasi engel koymak hem çok büyük bir VEBAL hem de Anayasal SUÇTUR.

Bunu halk diline çevirirsek ÖLÜME SEBEBİYET VERMEK yâda taammüden adam öldürmek gibi izah edilebilir.

Bu nedenle Bakırköy’deki tüm siyasetçileri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini ( Bilhassa Ak parti gurup Başkanını) acilen göreve çağırıyoruz.

Depremin, Doğal felaketin, Ulusal çıkarlarımızın, vatan korumasının, rejimi korumanın ve Dış siyasetin particiliği yâda siyasete alet edilmesi kabul edilemez.

 

Ülker DURUKAN
Çevre Dostları Derneği Başkanı.
Bakırköy Sivil toplum kuruluşları Onursal Başkanı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.