Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

BAKIRKÖY’DE CORONA VİRÜS TEHLİKESİ...

BAKIRKÖY 27.02.2020 - 14:38, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

BAKIRKÖY’DE CORONA VİRÜS TEHLİKESİ...

Değerli okurlar; bizlerin öncelikli görevi her şartta ve durumda sizleri uyarmaktır. Bildiğiniz üzere, Esenyurt’tan ilçemize sıçrayan bir virüs yüzünden tam 6 yıldır perişan haldeyiz. Her 5 yılda bir kendini yenileyen bu virüs öldürmüyor ama süründürüyor. Özellikle 60 yaş üstünü esir alıp bağımlı hale getiren bu virüs yüzünden genç nüfus ilçeyi terketmekte… Etkisini daha da artırmak için denizden esen temiz havayı rezidanslarla kesen virüsün, 4 yıl daha etkisini sürdüreceği düşünülmekte. Tam da kaderimize razı olmuşken şimdi de Corona virüsüyle baş başa bırakıldık. Corona virüsünün en kötü yanı 65 yaş üstündekiler için ölümcül olması. İlçe nüfusunun yüzde 75’i 65 yaş üstü olunca facianın boyutunu düşünmek bile istemiyorum. Eğer Corona virüsü ilçemize yayılırsa seçmen sayımız 55.000’lere kadar düşebilir ve bu durum tüm siyasi dengeleri değiştirir. Sayın belediye başkanımızın kapımıza kadar gelen bu tehlike için gerekli tedbirleri alacağını umuyoruz.   Yeşilköy Bakyaşam Huzurevi bildiğiniz üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlanmıştı. Bakırköy Belediyesi bunun üzerine huzurevinin elektrik ve suyunu kesti fakat orada halen belediyenin 4 güvenlik görevlisi zor şartlar altında hizmet vermekte. Diğer tarafta ise, Vahide Sultan Vakfı huzurevinin tüm odalarına kilit vurmuş ‘’burası benim’’ diyor. Şimdi vatandaş buranın asıl sahibinin kim olduğunu ve akıbetinin ne olacağını merak ediyor. Konuyla ilgili Bakırköy Belediyesinin bugüne kadar hiçbir açıklama yapmaması, özellikle www.yurthaberajansı.com Selvi Sarıtaç’ın huzureviyle ilgili yaptığı haberlere cevap vermemesi ise son derece düşündürücü.   Bilgi birikimi cahiliye döneminden kalma meclis üyemiz mahalle toplantısında vatandaşlarımızın ‘’Belediyenin uygulamaları ve çalışmalarıyla’’ ilgili eleştirel soru soranlara, ‘’Sizler yerel basını takip ediyorsunuz galiba, çalışmalarımızı belediyemizin haber sayfasından takip edin’’ diye abuk subuk bir cümle kurmuş. Bu meclis üyemiz o cümleyi kurmadan önce acaba belediyenin sayfasına hiç bakmış mı? Yerel basının bugüne kadar sorduğu hangi sorunun cevabı belediyenin sayfasında yer almış? Yerel basının bugüne kadar hangi yalan haberine şahit olmuş? Yani anlayacağınız değerli okurlar, bu meclis üyemiz boş boş konuşmuş…   Kentsel Dönüşümün ne olduğunu, nasıl yapılması gerektiğini, hangi kriterlerin baz alınacağını, halkın ve STK’ların bu konuda kesin isteklerinin ne olduğunu ortaya koymadan alınan kararların hiçbir işe yaramayacağını anlamayan bir güruh var. Ve bu güruh bataklık sivrisineği gibi hiçbir şeyden anlamadan sadece kan alma peşinde… Bakırköy’ü ya +2 kat, ya da ada bazlı plan kurtarır. +1 kat asla çözüm olamaz…

Değerli okurlar; bizlerin öncelikli görevi her şartta ve durumda sizleri uyarmaktır. Bildiğiniz üzere, Esenyurt’tan ilçemize sıçrayan bir virüs yüzünden tam 6 yıldır perişan haldeyiz. Her 5 yılda bir kendini yenileyen bu virüs öldürmüyor ama süründürüyor. Özellikle 60 yaş üstünü esir alıp bağımlı hale getiren bu virüs yüzünden genç nüfus ilçeyi terketmekte… Etkisini daha da artırmak için denizden esen temiz havayı rezidanslarla kesen virüsün, 4 yıl daha etkisini sürdüreceği düşünülmekte.

Tam da kaderimize razı olmuşken şimdi de Corona virüsüyle baş başa bırakıldık. Corona virüsünün en kötü yanı 65 yaş üstündekiler için ölümcül olması. İlçe nüfusunun yüzde 75’i 65 yaş üstü olunca facianın boyutunu düşünmek bile istemiyorum. Eğer Corona virüsü ilçemize yayılırsa seçmen sayımız 55.000’lere kadar düşebilir ve bu durum tüm siyasi dengeleri değiştirir. Sayın belediye başkanımızın kapımıza kadar gelen bu tehlike için gerekli tedbirleri alacağını umuyoruz.

 

Yeşilköy Bakyaşam Huzurevi bildiğiniz üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlanmıştı. Bakırköy Belediyesi bunun üzerine huzurevinin elektrik ve suyunu kesti fakat orada halen belediyenin 4 güvenlik görevlisi zor şartlar altında hizmet vermekte. Diğer tarafta ise, Vahide Sultan Vakfı huzurevinin tüm odalarına kilit vurmuş ‘’burası benim’’ diyor. Şimdi vatandaş buranın asıl sahibinin kim olduğunu ve akıbetinin ne olacağını merak ediyor. Konuyla ilgili Bakırköy Belediyesinin bugüne kadar hiçbir açıklama yapmaması, özellikle www.yurthaberajansı.com Selvi Sarıtaç’ın huzureviyle ilgili yaptığı haberlere cevap vermemesi ise son derece düşündürücü.

 

Bilgi birikimi cahiliye döneminden kalma meclis üyemiz mahalle toplantısında vatandaşlarımızın ‘’Belediyenin uygulamaları ve çalışmalarıyla’’ ilgili eleştirel soru soranlara, ‘’Sizler yerel basını takip ediyorsunuz galiba, çalışmalarımızı belediyemizin haber sayfasından takip edin’’ diye abuk subuk bir cümle kurmuş. Bu meclis üyemiz o cümleyi kurmadan önce acaba belediyenin sayfasına hiç bakmış mı? Yerel basının bugüne kadar sorduğu hangi sorunun cevabı belediyenin sayfasında yer almış? Yerel basının bugüne kadar hangi yalan haberine şahit olmuş? Yani anlayacağınız değerli okurlar, bu meclis üyemiz boş boş konuşmuş…

 

Kentsel Dönüşümün ne olduğunu, nasıl yapılması gerektiğini, hangi kriterlerin baz alınacağını, halkın ve STK’ların bu konuda kesin isteklerinin ne olduğunu ortaya koymadan alınan kararların hiçbir işe yaramayacağını anlamayan bir güruh var. Ve bu güruh bataklık sivrisineği gibi hiçbir şeyden anlamadan sadece kan alma peşinde… Bakırköy’ü ya +2 kat, ya da ada bazlı plan kurtarır. +1 kat asla çözüm olamaz…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.