Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Azerbaycan Toprağını Savunmak Türkiye Toprağını Savunmaktır!

BAKIRKÖY 01.10.2020 - 19:01, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

Azerbaycan Toprağını Savunmak Türkiye Toprağını Savunmaktır!

Bilindiği üzere Ermenistan 27 Eylül Pazar sabahı Azerbaycan’ın sivil yerleşim bölgelerine saldırarak, kardeşlerimizi katletti. Şehitlerimiz için başsağlığı, yaralılarımız için acil şifalar diliyoruz.
Ermenistan bu saldırıyı, daha önce işgal ettiği Azerbaycan topraklarından yaptı. Azerbaycan ordusu ise derhal harekete geçerek bu saldırıya gerekli cevabı verdi ve vermeye de devam ediyor, işgal edilen topraklarını geri alıyor. Azerbaycan’ın bu başarısı üzerine, uluslararası emperyalist çevrelerden (ABD ve İsrail) yine sözde barış yanlısı/savaş karşıtı söylemler gecikmedi ve ‘çatışmaların’ derhal durdurulması istendi. Ermenistan otuz yıl önce Dağlık Karabağ’a saldırıp katliam yaparken, kınama gibi cılız tepkilerle bu katliamları geçiştiren Atlantikçi çevreler, hiçbir zaman Azerbaycan’ın haklı davasında yanında olmamıştır. Tersine bu tutumlarıyla geçmişte olduğu gibi, bugün de Ermenistan’ı cesaretlendirmektedirler. VATAN SAVUNMASI “ULUSLARARASI TOPLUMDAN BEKLENEMEZ Erivan yönetiminin saldırganlığı, uluslararası topluma çağrılar yapılarak önlenemez. Kardeş Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü uluslararası toplumdan bekleyemeyiz. Uluslararası toplumun böyle bir davası yoktur. TÜRKİYE’Yİ ÜÇ CEPHEDEN KUŞATMA PLANI Öncelikle bu tehdidin nereden geldiğini doğru saptamalıyız. Bu kuşatma planının arkasında ABD ve İsrail olup, başta Türkiye olmak üzere tüm bölge ülkelerini tehdit etmektedir. Ermenistan’ın bu alçakça saldırısı Türkiye’yi Karadeniz, Doğu Akdeniz, Libya, Fırat’ın Doğusu ve Batısı üzerinden ve bir de Kafkaslardan tehdit etmektedir. ÇÖZÜM Vatan Partisinin geliştirdiği Karadeniz-Akdeniz Dostluk ve Barış Planı, bölge ve vatan savunmasında tek çözümdür. Türkiye, acilen harekete geçerek aşağıda belirttiğimiz insiyatifi göstermelidir. 1.Türkiye ve Rusya, Ermenistan’ın Karabağ’daki işgaline son vermek üzere ağırlıklarını koymalıdırlar. 2.Kırım’ın Rusya Federasyonu toprağı olduğu başta Türkiye olmak üzere bölge ülkeleri tarafından tanınmalıdır. 3.KKTC, başta Rusya olmak üzere bölge ülkeleri tarafından tanınmalıdır. 4.Abhazya, başta Türkiye olmak üzere bölge ülkeleri tarafından tanınmalıdır. 5.İran’ın toprak bütünlüğüne yönelik her girişime karşı bölge ülkeleri ortak tavır geliştirmelidir. 6.Rusya’ya, İran’a, Türkiye’ye, KKTC’ye, Abhazya’ya ve bölge ülkelerine yönelik ambargo ve yaptırımlara karşı ortak tavır alınmalıdır. 7.Doğu Akdeniz’de bölge ülkelerinin ortak güvenliği sağlanmalıdır.   Yüksel Kahraman Vatan Partisi Bakırköy İlçe Başkanı
Bilindiği üzere Ermenistan 27 Eylül Pazar sabahı Azerbaycan’ın sivil yerleşim bölgelerine saldırarak, kardeşlerimizi katletti. Şehitlerimiz için başsağlığı, yaralılarımız için acil şifalar diliyoruz.

Ermenistan bu saldırıyı, daha önce işgal ettiği Azerbaycan topraklarından yaptı. Azerbaycan ordusu ise derhal harekete geçerek bu saldırıya gerekli cevabı verdi ve vermeye de devam ediyor, işgal edilen topraklarını geri alıyor.

Azerbaycan’ın bu başarısı üzerine, uluslararası emperyalist çevrelerden (ABD ve İsrail) yine sözde barış yanlısı/savaş karşıtı söylemler gecikmedi ve ‘çatışmaların’ derhal durdurulması istendi.

Ermenistan otuz yıl önce Dağlık Karabağ’a saldırıp katliam yaparken, kınama gibi cılız tepkilerle bu katliamları geçiştiren Atlantikçi çevreler, hiçbir zaman Azerbaycan’ın haklı davasında yanında olmamıştır. Tersine bu tutumlarıyla geçmişte olduğu gibi, bugün de Ermenistan’ı cesaretlendirmektedirler.

VATAN SAVUNMASI “ULUSLARARASI TOPLUMDAN BEKLENEMEZ

Erivan yönetiminin saldırganlığı, uluslararası topluma çağrılar yapılarak önlenemez. Kardeş Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü uluslararası toplumdan bekleyemeyiz. Uluslararası toplumun böyle bir davası yoktur.

TÜRKİYE’Yİ ÜÇ CEPHEDEN KUŞATMA PLANI

Öncelikle bu tehdidin nereden geldiğini doğru saptamalıyız. Bu kuşatma planının arkasında ABD ve İsrail olup, başta Türkiye olmak üzere tüm bölge ülkelerini tehdit etmektedir. Ermenistan’ın bu alçakça saldırısı Türkiye’yi Karadeniz, Doğu Akdeniz, Libya, Fırat’ın Doğusu ve Batısı üzerinden ve bir de Kafkaslardan tehdit etmektedir.

ÇÖZÜM

Vatan Partisinin geliştirdiği Karadeniz-Akdeniz Dostluk ve Barış Planı,

bölge ve vatan savunmasında tek çözümdür. Türkiye, acilen harekete geçerek

aşağıda belirttiğimiz insiyatifi göstermelidir.

1.Türkiye ve Rusya, Ermenistan’ın Karabağ’daki işgaline son vermek

üzere ağırlıklarını koymalıdırlar.

2.Kırım’ın Rusya Federasyonu toprağı olduğu başta Türkiye olmak üzere

bölge ülkeleri tarafından tanınmalıdır.

3.KKTC, başta Rusya olmak üzere bölge ülkeleri tarafından tanınmalıdır.

4.Abhazya, başta Türkiye olmak üzere bölge ülkeleri tarafından

tanınmalıdır.

5.İran’ın toprak bütünlüğüne yönelik her girişime karşı bölge ülkeleri

ortak tavır geliştirmelidir.

6.Rusya’ya, İran’a, Türkiye’ye, KKTC’ye, Abhazya’ya ve bölge ülkelerine

yönelik ambargo ve yaptırımlara karşı ortak tavır alınmalıdır.

7.Doğu Akdeniz’de bölge ülkelerinin ortak güvenliği sağlanmalıdır.

 

Yüksel Kahraman

Vatan Partisi Bakırköy İlçe Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.