Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ATAKÖY YEŞİL ALANINA SAHİP ÇIKIYOR

BAKIRKÖY 07.07.2021 - 19:32, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

ATAKÖY YEŞİL ALANINA SAHİP ÇIKIYOR

Son bir hafta içinde Ataköy 7-8-9. Kısım’da henüz belirlenemeyen nedenlerle çıkan ikinci yangının ardından, bölgede İBB tarafından temizlik çalışmaları başlatıldı.  Yanan alanın ağaçlandırılması ve korunmasında çok büyük emeği olan, başta Çevre Dostları Derneği, Bakırköy Sivil Toplum Kuruluşları, Ataköy’ün site yönetimleri, 7,8,9 kısım muhtarı yangının söndürülmesinde büyük gayret gösterip, alanın yapılaşmaya açılmaması için işbirliği sözü vererek, burası için, ‘Yeşil Vadi’ projesinin acilen başlatılması amacıyla İBB nezdinde girişimler başlattılar. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Çevre Dostları Derneği Başkanı ve Bakırköy STK Platformu Onursal Başkanı Ülker Durukan şunları söyledi:   Öncelikle, Çevre Dostları Derneği olarak Ataköy ile havaalanı arasında kalan 1.000.000 metrekare hazine arazisi için mücadele edip,1996 yılı Haziran ayı meclisinde 800 dönümlük kısmı yeşil alan ilan ettirmiştik. Orman fakültesi dekanı sayın Melih Boydak burası için, egzoz gazlarının zehrini emecek geniş yapraklı ağaçlardan oluşan bir botanik park önerdi. Hemen akabinde, fakültenin önerisi belediyenin öncülüğünde hayata geçirilmeye başlandı. Başta derneğimiz olmak üzere, tüm duyarlı Ataköylüler mevcut alana fidan dikme seferberliği başlattık. Maalesef yerel yönetim değişince, botanik park girişimi yarım kaldı. Bizlere, her belediye başkanı ve İBB başkanı bu projenin tamamlanması için söz verdiler ama bırakın sözlerinde durmayı, derenin karşı tarafına çevre dostu üyesi Yüksel Özer’in diktiği 1000 ağaçlık koru Turgay Akbal yönetimindeki Bakırköy park bahçeler müdürlüğü tarafından kaderine terk edilerek kurutuldu. Sonradan haklarında FETÖ’den işlem yapılan bir camii Derneği’ne paralı yurt yapılmak üzere ruhsat verdiler. Çevre Dostları olarak bununla ilgili yargıya gittik ve davayı kazanarak verilen izin ve ruhsatları iptal ettirdik. Afet merkezi yanındaki üç dönümlük ağaçlık alanı, Ahmet Çetinsaya’nın imara açma girişimini ise Ataköylü Celal Beşiktepe ve Av. Pune Yengin Özkılınç açtıkları davalarla engellediler. Mahkeme kararıyla birlikte İBBye giden biz çevre dostları, 1/ 5000 lik planlarda yeşil alan şerhini kesinleştirerek bu imarlaşma girişimini tamamen durdurduk. Ancak bu alandaki yapılaşma talebinin reddi ile Ahmet Çetinsaya’ya ait olan yerdeki alan içindeki halkın diktiği 80 ağacı bir gecede kestiler. 4 yıl süren tüm bu mücadeleleri mevcut başkan Bülent Kerimoğlu sadece seyretti. Ataköylü yönetimleri gezerken seçim sırasında verdiği hiçbir vaadi tutmadı. Diğer mahallelerden aldığı oyun iki katını Ataköy’den alan CHP, bu sayede yerel yönetimi kazanmasına rağmen, Ataköylülerin en büyük isteği olan projeyi ve diğer hizmetlerin hiçbirini yapmayarak tam bir nankörlük ve vefasızlık örneği göstermiştir. Eğer sayın İmamoğlu’da verdiği sözleri tutmazsa, Ataköy halkı ne yapacağını çok iyi bilir. Bu nedenle sayın İmamoğlu’nu bir an önce projenin tamamlanması için göreve çağırıyoruz.

Son bir hafta içinde Ataköy 7-8-9. Kısım’da henüz belirlenemeyen nedenlerle çıkan ikinci yangının ardından, bölgede İBB tarafından temizlik çalışmaları başlatıldı. 

Yanan alanın ağaçlandırılması ve korunmasında çok büyük emeği olan, başta Çevre Dostları Derneği, Bakırköy Sivil Toplum Kuruluşları, Ataköy’ün site yönetimleri, 7,8,9 kısım muhtarı yangının söndürülmesinde büyük gayret gösterip, alanın yapılaşmaya açılmaması için işbirliği sözü vererek, burası için, ‘Yeşil Vadi’ projesinin acilen başlatılması amacıyla İBB nezdinde girişimler başlattılar.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Çevre Dostları Derneği Başkanı ve Bakırköy STK Platformu Onursal Başkanı Ülker Durukan şunları söyledi:
 

Öncelikle, Çevre Dostları Derneği olarak Ataköy ile havaalanı arasında kalan 1.000.000 metrekare hazine arazisi için mücadele edip,1996 yılı Haziran ayı meclisinde 800 dönümlük kısmı yeşil alan ilan ettirmiştik. Orman fakültesi dekanı sayın Melih Boydak burası için, egzoz gazlarının zehrini emecek geniş yapraklı ağaçlardan oluşan bir botanik park önerdi. Hemen akabinde, fakültenin önerisi belediyenin öncülüğünde hayata geçirilmeye başlandı. Başta derneğimiz olmak üzere, tüm duyarlı Ataköylüler mevcut alana fidan dikme seferberliği başlattık. Maalesef yerel yönetim değişince, botanik park girişimi yarım kaldı. Bizlere, her belediye başkanı ve İBB başkanı bu projenin tamamlanması için söz verdiler ama bırakın sözlerinde durmayı, derenin karşı tarafına çevre dostu üyesi Yüksel Özer’in diktiği 1000 ağaçlık koru Turgay Akbal yönetimindeki Bakırköy park bahçeler müdürlüğü tarafından kaderine terk edilerek kurutuldu.

Sonradan haklarında FETÖ’den işlem yapılan bir camii Derneği’ne paralı yurt yapılmak üzere ruhsat verdiler. Çevre Dostları olarak bununla ilgili yargıya gittik ve davayı kazanarak verilen izin ve ruhsatları iptal ettirdik.

Afet merkezi yanındaki üç dönümlük ağaçlık alanı, Ahmet Çetinsaya’nın imara açma girişimini ise Ataköylü Celal Beşiktepe ve Av. Pune Yengin Özkılınç açtıkları davalarla engellediler.

Mahkeme kararıyla birlikte İBBye giden biz çevre dostları, 1/ 5000 lik planlarda yeşil alan şerhini kesinleştirerek bu imarlaşma girişimini tamamen durdurduk.

Ancak bu alandaki yapılaşma talebinin reddi ile Ahmet Çetinsaya’ya ait olan yerdeki alan içindeki halkın diktiği 80 ağacı bir gecede kestiler. 4 yıl süren tüm bu mücadeleleri mevcut başkan Bülent Kerimoğlu sadece seyretti. Ataköylü yönetimleri gezerken seçim sırasında verdiği hiçbir vaadi tutmadı. Diğer mahallelerden aldığı oyun iki katını Ataköy’den alan CHP, bu sayede yerel yönetimi kazanmasına rağmen, Ataköylülerin en büyük isteği olan projeyi ve diğer hizmetlerin hiçbirini yapmayarak tam bir nankörlük ve vefasızlık örneği göstermiştir.

Eğer sayın İmamoğlu’da verdiği sözleri tutmazsa, Ataköy halkı ne yapacağını çok iyi bilir.

Bu nedenle sayın İmamoğlu’nu bir an önce projenin tamamlanması için göreve çağırıyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.