Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

ADIMEK kurslarıyla kadınlar hem üretiyor hem kazanıyor

(DHA) - Demirören Haber Ajansı | 30.05.2025 - 12:02, Güncelleme: 30.05.2025 - 12:02
 

ADIMEK kurslarıyla kadınlar hem üretiyor hem kazanıyor

ADIYAMAN (PHA) - Gülbahar SÜNGÜ - Adıyaman Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Edindirme Kursları (ADIMEK), özellikle 6 Şubat depremlerinin ardından kadınların hem ekonomik hem de sosyal olarak yeniden hayata tutunmalarına önemli katkılar sunuyor. Bahçecik TOKİ yerleşkesinde açılan el sanatları kursu, kadınların üretim gücünü ekonomik değere dönüştürmelerinin yanı sıra, deprem sonrası yaşadıkları travmayı atlatmalarında da büyük rol oynuyor.
Evde Başlayan Emek, Kursla Gelire Dönüşüyor El sanatları kursuna katılan 15 kadın, geçmişten bugüne taşınan motifleri modern tasarımlarla harmanlayarak havlu, seccade, dantel ve çeşitli el işi ürünleri üretiyor. Kurs sonunda hazırlanan bu ürünler, sipariş üzerine satılarak aile bütçelerine doğrudan katkı sağlıyor. Kurs sürecinde kadınların eğitimini yürüten Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Fatma Akıncı, kursların dönüştürücü etkisine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Kursa başladıklarında iğne bile tutmayı bilmeyen kadınlarımız şimdi sipariş alıp satış yapıyor. Evlerine ekonomik katkı sağlıyorlar. Deprem sonrası zor zamanlar geçiren kadınlarımız burada hem sosyalleşiyor hem de üretmenin mutluluğunu yaşıyor.” Çeyiz Hazırlıyorlar, Sıfır Atıkla Üretiyorlar Kurslar yalnızca ekonomik değil, kültürel sürdürülebilirliğe de hizmet ediyor. Geleneksel el sanatları teknikleriyle hazırlanan ürünler, kimi zaman çocukların çeyizi için hazırlanırken, kimi zaman da sipariş üzerine satılarak gelir kaynağına dönüşüyor. Fatma Akıncı, atık ve ikinci el malzemelerden de yararlanıldığını vurgulayarak, “Nenelerden kalma dantelleri yeniden işleyip çeyizlik hale getiriyoruz. Bu kurs aynı zamanda bir sıfır atık ve sürdürülebilir üretim modeli,” dedi. “Hayatımıza Düzen Kattı” Kursiyerlerden Atiye Bozaner, kursta yaşadığı değişimi şu sözlerle dile getirdi: “Buraya geldiğimde iğne tutmayı bile bilmiyordum. Şimdi 10’dan fazla havlu işledim, dışarıya satış yapıyorum. Maddi olarak bizi destekledi ama en önemlisi manevi olarak da çok iyi geldi. Burada kreşimiz de var, çocuğumla birlikte geliyorum. O arkadaş ortamını öğreniyor, ben üretmenin mutluluğunu yaşıyorum. Kurs sayesinde hayatımıza düzen kattık.” ADIMEK: Kadının Güçlenmesinde Öncü Rol Adıyaman Belediyesi’nin desteklediği ADIMEK kursları, kadınlara yönelik mesleki eğitimlerin yanı sıra sosyal dayanışma ve psikolojik destek ortamı sunarak kadınların güçlenmesinde öncü bir rol üstleniyor. Bahçecik TOKİ’deki el sanatları kursu, bu sürecin en güncel ve başarılı örneklerinden biri olarak öne çıkıyor. Kaynak : PHA
ADIYAMAN (PHA) - Gülbahar SÜNGÜ - Adıyaman Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Edindirme Kursları (ADIMEK), özellikle 6 Şubat depremlerinin ardından kadınların hem ekonomik hem de sosyal olarak yeniden hayata tutunmalarına önemli katkılar sunuyor. Bahçecik TOKİ yerleşkesinde açılan el sanatları kursu, kadınların üretim gücünü ekonomik değere dönüştürmelerinin yanı sıra, deprem sonrası yaşadıkları travmayı atlatmalarında da büyük rol oynuyor.

Evde Başlayan Emek, Kursla Gelire Dönüşüyor

El sanatları kursuna katılan 15 kadın, geçmişten bugüne taşınan motifleri modern tasarımlarla harmanlayarak havlu, seccade, dantel ve çeşitli el işi ürünleri üretiyor. Kurs sonunda hazırlanan bu ürünler, sipariş üzerine satılarak aile bütçelerine doğrudan katkı sağlıyor.

Kurs sürecinde kadınların eğitimini yürüten Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Fatma Akıncı, kursların dönüştürücü etkisine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Kursa başladıklarında iğne bile tutmayı bilmeyen kadınlarımız şimdi sipariş alıp satış yapıyor. Evlerine ekonomik katkı sağlıyorlar. Deprem sonrası zor zamanlar geçiren kadınlarımız burada hem sosyalleşiyor hem de üretmenin mutluluğunu yaşıyor.”

Çeyiz Hazırlıyorlar, Sıfır Atıkla Üretiyorlar

Kurslar yalnızca ekonomik değil, kültürel sürdürülebilirliğe de hizmet ediyor. Geleneksel el sanatları teknikleriyle hazırlanan ürünler, kimi zaman çocukların çeyizi için hazırlanırken, kimi zaman da sipariş üzerine satılarak gelir kaynağına dönüşüyor.

Fatma Akıncı, atık ve ikinci el malzemelerden de yararlanıldığını vurgulayarak, “Nenelerden kalma dantelleri yeniden işleyip çeyizlik hale getiriyoruz. Bu kurs aynı zamanda bir sıfır atık ve sürdürülebilir üretim modeli,” dedi.

“Hayatımıza Düzen Kattı”

Kursiyerlerden Atiye Bozaner, kursta yaşadığı değişimi şu sözlerle dile getirdi:

“Buraya geldiğimde iğne tutmayı bile bilmiyordum. Şimdi 10’dan fazla havlu işledim, dışarıya satış yapıyorum. Maddi olarak bizi destekledi ama en önemlisi manevi olarak da çok iyi geldi. Burada kreşimiz de var, çocuğumla birlikte geliyorum. O arkadaş ortamını öğreniyor, ben üretmenin mutluluğunu yaşıyorum. Kurs sayesinde hayatımıza düzen kattık.”

ADIMEK: Kadının Güçlenmesinde Öncü Rol

Adıyaman Belediyesi’nin desteklediği ADIMEK kursları, kadınlara yönelik mesleki eğitimlerin yanı sıra sosyal dayanışma ve psikolojik destek ortamı sunarak kadınların güçlenmesinde öncü bir rol üstleniyor. Bahçecik TOKİ’deki el sanatları kursu, bu sürecin en güncel ve başarılı örneklerinden biri olarak öne çıkıyor.

Kaynak : PHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.