Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

ADALAR'DA SİRTAKİLİ İHANET...

ADALAR 18.05.2022 - 16:53, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

ADALAR'DA SİRTAKİLİ İHANET...

‘’Keşke Yunan Galip Gelseydi’’ diyen Pontusçu Zihniyetin, Adalar’da oynamaya çalıştığı oyunlar asla başarıya ulaşamayacaktır.
Hepimizin bildiği gibi, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki en önemli olaylardan biri, Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs 1919 tarihidir. 20 Haziran 1938 tarihli “ulusal bayram ve genel tatiller hakkında 2739 sayılı kanuna ek kanunla, Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıktığı 19 Mayıs (1919) günü Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmiştir. Ulu Önder Atatürk’ün; 7 yıl boyunca aralıksız savaşmak zorunda kalan ve varını yoğunu kaybetmiş, dahası elinde kalan toprakları bilfiil işgal edilmiş yorgun, yoksul bir halkı “Ya istiklal ya ölüm” parolasıyla ayağa kaldırmayı başardığı gündür 19 Mayıs. Türk Milleti için büyük kutsiyeti olan 19 Mayıs’ı ne zaman hakkettiği şekilde kutlayacağız? Bir tarafta, “yerli ve milli” olmaktan bahsedip sonrada büyük tutarsızlık örneği göstererek milli bayramların coşkusunu azaltmak isteyen AK Parti, öteki tarafta ise, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın anlam ve manasını kavrayamamış, kendi yaşadıkları toprağın ne kültürünü ne de tarihini bilen CHP’li Adalar Belediyesi ve CHP Adalar İlçe Başkanı… Justin McCarthy'ye göre Türk Bağımsızlık Savaşı boyunca 640,000 Türk sivil Sirtaki oynayan Yunan ordusu tarafından katledildi. Adalar Belediyesi ve CHP Adalar İlçenin, ‘’aman ilçemizde yaşayan Rum vatandaşlarımızın kalbi kırılmasın’’ diye 19 Mayıs kutlama programına Sirtaki koyması nasıl bir densizliktir-ihanettir. Bu ilçenin mülki amiri olan kaymakama sesleniyorum; Yunan’ın, Türk halkına karşı yapmış oldukları vahşet ve zulümler dünya zulüm tarihine belgelerle geçmiştir. Olayların gelişmesine, vahşet ve cinayetlere bakıldığında, Yunanlıların amaçlarının, ele geçirmiş oldukları Türk topraklarında tek bir Müslüman kalmayacak şekilde katlederek soykırım gerçekleştirmek niyetinde oldukları ayan beyan ortadadır. Tarihi gerçekler ışığında, Yunanistan’ın milli oyunu olan Sirtaki’ye 19 Mayıs’ta izin vererek İzmir, Manisa, Aydın, Bursa, Bilecik, Afyon, Sakarya, Kütahya, Balıkesir, Uşak, Yalova il ve ilçelerinde Yunan Mezalimi sonucu katledilen TÜRK MİLLETİNİN kemiklerini sızlatmayın. Adalılara sesleniyorum; Ulu Önder Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetini kurmak uğruna verdiği mücadelenin Yunan Sirtakisiyle baltalanmasına, 640 bin şehidimizin ruhu için asla izin vermeyiniz.
‘’Keşke Yunan Galip Gelseydi’’ diyen Pontusçu Zihniyetin, Adalar’da oynamaya çalıştığı oyunlar asla başarıya ulaşamayacaktır.

Hepimizin bildiği gibi, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki en önemli olaylardan biri, Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs 1919 tarihidir. 20 Haziran 1938 tarihli “ulusal bayram ve genel tatiller hakkında 2739 sayılı kanuna ek kanunla, Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıktığı 19 Mayıs (1919) günü Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmiştir.

Ulu Önder Atatürk’ün; 7 yıl boyunca aralıksız savaşmak zorunda kalan ve varını yoğunu kaybetmiş, dahası elinde kalan toprakları bilfiil işgal edilmiş yorgun, yoksul bir halkı “Ya istiklal ya ölüm” parolasıyla ayağa kaldırmayı başardığı gündür 19 Mayıs.

Türk Milleti için büyük kutsiyeti olan 19 Mayıs’ı ne zaman hakkettiği şekilde kutlayacağız?

Bir tarafta, “yerli ve milli” olmaktan bahsedip sonrada büyük tutarsızlık örneği göstererek milli bayramların coşkusunu azaltmak isteyen AK Parti, öteki tarafta ise, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın anlam ve manasını kavrayamamış, kendi yaşadıkları toprağın ne kültürünü ne de tarihini bilen CHP’li Adalar Belediyesi ve CHP Adalar İlçe Başkanı…

Justin McCarthy'ye göre Türk Bağımsızlık Savaşı boyunca 640,000 Türk sivil Sirtaki oynayan Yunan ordusu tarafından katledildi. Adalar Belediyesi ve CHP Adalar İlçenin, ‘’aman ilçemizde yaşayan Rum vatandaşlarımızın kalbi kırılmasın’’ diye 19 Mayıs kutlama programına Sirtaki koyması nasıl bir densizliktir-ihanettir.

Bu ilçenin mülki amiri olan kaymakama sesleniyorum; Yunan’ın, Türk halkına karşı yapmış oldukları vahşet ve zulümler dünya zulüm tarihine belgelerle geçmiştir. Olayların gelişmesine, vahşet ve cinayetlere bakıldığında, Yunanlıların amaçlarının, ele geçirmiş oldukları Türk topraklarında tek bir Müslüman kalmayacak şekilde katlederek soykırım gerçekleştirmek niyetinde oldukları ayan beyan ortadadır. Tarihi gerçekler ışığında, Yunanistan’ın milli oyunu olan Sirtaki’ye 19 Mayıs’ta izin vererek İzmir, Manisa, Aydın, Bursa, Bilecik, Afyon, Sakarya, Kütahya, Balıkesir, Uşak, Yalova il ve ilçelerinde Yunan Mezalimi sonucu katledilen TÜRK MİLLETİNİN kemiklerini sızlatmayın.

Adalılara sesleniyorum; Ulu Önder Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetini kurmak uğruna verdiği mücadelenin Yunan Sirtakisiyle baltalanmasına, 640 bin şehidimizin ruhu için asla izin vermeyiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.