DAHA YAŞANILIR BAKIRKÖY İÇİN
DAHA YAŞANILIR BAKIRKÖY İÇİN
İstanbul Planlama Ajansı İPA’ya göre sosyal belediyecilik, belediyelerin yerel düzeyde sosyal adaleti ve refahı artırmak için çeşitli politika ve programları hayata geçirmesini içerir. Sosyal belediyecilik, kent planlama süreçlerinde önemli bir yer tutar. Kent planlaması sırasında, sosyal belediyecilik ilkeleri ve hedefleri doğrultusunda, dezavantajlı grupların ihtiyaçları ve toplumun genel refahı göz önünde bulundurulmalıdır.
Belediyeler, halkın fiziki ve maddi ihtiyaçlarını yani altyapı, imar, trafik, temizlik, sağlık, eğitim vb. ihtiyaçlarını karşılayarak sosyo-ekonomik gelişmeye katkıda bulunurlar. Elbette insan, bu ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra duygularına hitap eden sanat, estetik, müzik ve edebiyat vb. kültürel-sanatsal faaliyetlerin içinde de olmak ister. Bakırköy’de yaşayan farklı kesimlerin, kent kültürü, kimliği ve değerlerini içselleştirerek ilçelerine sahip çıkabilmelerinin yolunun kültür etkinliklerinden geçtiğini unutmamak gerekir.
Naçizane önerilerimiz; örneğin, her yıl düzenlenecek uluslararası ‘Ata’yı Anma ve Çocuk Festivali’ ilçemize büyük değer katmaz mı?
Belediyemiz, bankamatikleri işten çıkararak, yerlerine alınacak müzisyenlerle ilçe orkestrası, mehter-bando takımı, Türk Sanat, Türk Halk ve Klasik Müzik koroları kuramaz mı?
Sanatçıların icra ettikleri resim, heykel, yağlı boya, hat, ebru vb. eserler her ay belediye bünyesinde açılan sanat galerilerinde sergilenemez mi? Hatta, belediyemiz gezici sanat ve gezici tiyatro otobüsü hazırlatarak, ilçe merkezine gelemeyen kesimlerin ayağına kültür ve sanat faaliyetlerini götüremez mi?
Bakırköy Belediyesi olarak, sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla tüm ilçe halkına dönük ağaçlandırma, mahallelere/semtlere park, spor alanı kazandırma, atık kağıt, cam/şişe toplama, temiz kent, ilaç toplama gibi kampanyalar düzenlese, Bakırköy daha yaşanır bir ilçe olmaz mı?
Belediyemiz şehrin planlanması, hizmetlerin projelendirilmesinde özürlülerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurup, ayrıca bireylere ve ailelere psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmeti verse kim mutlu olmaz?
Sayın başkan ve yönetimi gerek öğrencileri yaz okullarında ücretsiz eğiterek, gerek öğrencilere burs vererek sosyal belediyecilikte ilk ve önemli adımları attı. Kız yurdunda kalan öğrencilerimizin yurt ücretlerinin minimuma indirilmesini, yeni kız yurdu açılması için teşebbüse geçilmesini, önceki yönetim döneminde yıkılan Şefkat Evi’nin yeniden yapılarak, ihtiyaç sahibi yaşlılarımızın hizmetine sunulmasını belediyemizden beklemekteyiz.
Sizler elinizi taşın altına koyun, Bakırköy halkı gövdesini koyar.
Yaklaşık 1.5 yıl önce, Kartaltepe mahallesinde bulunan Barış Manço Çocuk Evi tadilat nedeniyle kapatılarak minik öğrenciler, ‘ben yaptım oldu mantığıyla’ Menekşe Çocuk Evine gönderildiler. Daha önce servisle kreşe götürülen miniklerin velilerine yeni yönetim, mevcut araçların servis aracı olarak kullanılmasının tehlike arzedeceğini bildirerek başlarının çaresine bakmalarını söylemişler. Aynı zamanda kendisi de bir anne olan ve çalışan kadınların yaşadığı güçlükleri çok iyi bilen sayın belediye başkanımızın bu konuya derhal el atarak, gerekirse dışarıdan servis aracı sağlayıp minik yavrularımızı ve ailelerini bu sıkıntıdan kurtaracağına inancım tamdır.
Şehit haberleri aldığımız gün 101.nci yıl kutlamasını derhal iptal eden CHP Bakırköy İlçe Başkanlığını, gösterdiği hassasiyetten dolayı tebrik ederim.
Not: Birine kırk defa ombudsman derseniz, sonunda kendisini öyle zannetmeye başlar… demeyin!
İstanbul HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.