Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

KÜLTÜR BİLİMLERİ AKADEMİSİNDEN TARİHİ CEVAP...

GÜNDEM 25.04.2021 - 15:00, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

KÜLTÜR BİLİMLERİ AKADEMİSİNDEN TARİHİ CEVAP...

KÜLTÜR BİLİMLERİ AKADEMİSİ BAŞKANI PROF DR.KEMAL ÜÇÜNCÜ’NÜN, ABD BAŞKANI BİDEN’IN SÖZDE SOYKIRIM KONUSUNDAKİ AÇIKLAMASINA VERDİĞİ CEVAP ADETA TARİHİ DERS NİTELİĞİNDE...
Prof. Dr. Kemal Üçüncü'nün, Türkiye Cumhuriyeti Devletine çözüm önerileri de sunan açıklaması şöyle: Parlamentolar ve  devlet başkanlarının 1915 Ermeni  soykırımı gibi bir konudaki açıklamaları  tamamen siyasi ve düşmancadır. Bu konuda AİHM gibi uluslararası mahkemelerin kararları -özellikle Sn Dr. Doğu Perinçek kararı- Türkiye’nin böylesi bir suçlamayla muhatap kılınamayacağını açıkça ortaya koymuştur. Biden yönetimi bu kararıyla Türkiye’nin millet ve devlet olarak tepkisini yoklamaktadır. Türkiye devlet ve millet olarak topyekûn kararlı bir karşı duruş göstermezse pandoranın kutusu ardına kadar açılacaktır. Bu tablo karşısında Ermeni soykırımı yalanına sarılan emperyalizmin yerli tetikçisi HDP temsil ettiğini söylediği Kürt yurttaşların 1915 sürecinde maruz kaldığı katliamın vebaline Van, Bitlis, Erzurum şehirlerinin Ermeni çeteleri tarafından yakılıp yok edilmesi mesuliyetine de vicdani anlamda ortak olmaktadır. 1.Biden’in açıklamasına karşı TBMM ortak mutabakatla tarihi bir cevap vermelidir 2.Savunma ekonomik işbirliği anlaşması askıya alınıp ABD üsleri süresiz kapatılmalıdır. 3.Türkiye Ermenistan’la diasporayı saf dışı ederek doğrudan diyalog başlatmalıdır. Fakir ve izole Ermenistan diaspora ağalarının umurunda değildir. 4.Fetö ve PYD konusundaki ABD işbirliği  NATO Askeri komitesi toplantısında gündeme getirilmelidir 5. Astana süreci, Sochi stratejik işbirliği perspektifi genişletilerek, derinleştirilerek  Kıbrıs’ın ve Abhazya’nın karşılıklı olarak uluslararası alanda tanınması süreci başlatılmalıdır. Bu yeni durum Türkiye’deki geleneksel olarak sorgusuz sualsiz Atlantik ittifakından yana tavır alan devlet kurumlarının ve kamuoyunun ciddi bir sorgulama yapmasına imkan sağlamasını umuyorum.
KÜLTÜR BİLİMLERİ AKADEMİSİ BAŞKANI PROF DR.KEMAL ÜÇÜNCÜ’NÜN, ABD BAŞKANI BİDEN’IN SÖZDE SOYKIRIM KONUSUNDAKİ AÇIKLAMASINA VERDİĞİ CEVAP ADETA TARİHİ DERS NİTELİĞİNDE...

Prof. Dr. Kemal Üçüncü'nün, Türkiye Cumhuriyeti Devletine çözüm önerileri de sunan açıklaması şöyle:

Parlamentolar ve  devlet başkanlarının 1915 Ermeni  soykırımı gibi bir konudaki açıklamaları  tamamen siyasi ve düşmancadır. Bu konuda AİHM gibi uluslararası mahkemelerin kararları -özellikle Sn Dr. Doğu Perinçek kararı- Türkiye’nin böylesi bir suçlamayla muhatap kılınamayacağını açıkça ortaya koymuştur. Biden yönetimi bu kararıyla Türkiye’nin millet ve devlet olarak tepkisini yoklamaktadır. Türkiye devlet ve millet olarak topyekûn kararlı bir karşı duruş göstermezse pandoranın kutusu ardına kadar açılacaktır. Bu tablo karşısında Ermeni soykırımı yalanına sarılan emperyalizmin yerli tetikçisi HDP temsil ettiğini söylediği Kürt yurttaşların 1915 sürecinde maruz kaldığı katliamın vebaline Van, Bitlis, Erzurum şehirlerinin Ermeni çeteleri tarafından yakılıp yok edilmesi mesuliyetine de vicdani anlamda ortak olmaktadır.

1.Biden’in açıklamasına karşı TBMM ortak mutabakatla tarihi bir cevap vermelidir
2.Savunma ekonomik işbirliği anlaşması askıya alınıp ABD üsleri süresiz kapatılmalıdır.
3.Türkiye Ermenistan’la diasporayı saf dışı ederek doğrudan diyalog başlatmalıdır. Fakir ve izole Ermenistan diaspora ağalarının umurunda değildir.

4.Fetö ve PYD konusundaki ABD işbirliği  NATO Askeri komitesi toplantısında gündeme getirilmelidir

5. Astana süreci, Sochi stratejik işbirliği perspektifi genişletilerek, derinleştirilerek  Kıbrıs’ın ve Abhazya’nın karşılıklı olarak uluslararası alanda tanınması süreci başlatılmalıdır.


Bu yeni durum Türkiye’deki geleneksel olarak sorgusuz sualsiz Atlantik ittifakından yana tavır alan devlet kurumlarının ve kamuoyunun ciddi bir sorgulama yapmasına imkan sağlamasını umuyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.