Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Ataköy Yediemin Otoparkı, Mahallelinin Canına Tak Etti!

ARŞİV 04.02.2020 - 18:53, Güncelleme: 29.08.2022 - 15:26
 

Ataköy Yediemin Otoparkı, Mahallelinin Canına Tak Etti!

Ataköy 9. Kısım Mahalle Muhtarı Aylin Keserkaya,  açıldığı günden beri usulsüz araba çekmeleri, makbuzsuz ödeme almaları ve araçları çekilen vatandaşların otopark görevlileri tarafından maruz kaldıkları hoş olmayan davranışlar nedeniyle,  mahallelerinde bulunan Yediemin Otoparkının kaldırılması için imza kampanyası başlattı.    Ataköy Yediemin Otoparkının bir milletvekiline ait olduğu iddiaları da kamuoyunda tartışılırken, TEDAŞ’a ait olduğu bilinen alanın 5 bin metrekarelik kısmının Rubenis isimli firmaya satıldığı söylendi. İnşaatına devam edilen Ataköy Metrosuna yakın olan alana Rubenis isimli firmanın önceleri konut yapmak istediği, ruhsat alamayınca da otopark olarak kullanmaya başlandığı da iddia edildi.  Önceki dönemde İBB’den açık otopark olarak ruhsat aldığı belirtilen Yediemin Otoparkının, UKM’den de giriş çıkışlarda trafiği mahsur teşkil etmediği şeklinde onay aldığı söylendi.  Sosyal medyadan da şikâyetlerini dile getiren Ataköylü bir vatandaşta,  insanların gerekli gereksiz arabalarını çeken trafik çekicisinin kendi otoparklarında yer kalmadığı için, yaya geçidi ve aynı zamanda yangın çıkışı önü olan yere park ettiğini gördüğünü, otopark yetkililerine durumu belirttiğinde ise “Yangın çıkarsa biz aracımızı çekeriz” cevabı aldığını yazdı.   Kurallara uymayanların trafik çekicisi olmasının çok üzücü olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerin duruma el atmasını istedi.  Son günlerde Yediemin Otoparkı kapısında “3500 metrekare satılık arsa” ilanı yazıldığı gözlenirken, ilanda yazılan telefon numarasına kimsenin bakmaması ise akıllarda soru işareti bıraktı.    Vatandaşlardan gelen şikâyetleri değerlendiren Ataköy 9 Kısım Muhtarı Aylin Keserkaya, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile görüştüğünü, belediyenin otoparkla ilgili bir dâhilinin olmadığını, otoparkın kaldırılmasıyla ilgili başlattıkları imza kampanyasıyla ilgili de kendilerini desteklediğini ifade etti.  Ataköy 7-8-9 ve 10’un tüm bloklarına dilekçe dağıtarak Ataköy Yediemin Otoparkının kaldırılması için imza kampanyası başlatan Keserkaya, tüm Ataköylülere destek çağrısında bulundu. Kampanyayı henüz iki gün önce başlattıklarını söyleyen Keserkaya, şimdiden yüzlerce imza toplandığını ve ilgili yerlere durumu ileterek vatandaşın da talebi olan otoparkın kaldırılmasıyla ilgili çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.   Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç

Ataköy 9. Kısım Mahalle Muhtarı Aylin Keserkaya,  açıldığı günden beri usulsüz araba çekmeleri, makbuzsuz ödeme almaları ve araçları çekilen vatandaşların otopark görevlileri tarafından maruz kaldıkları hoş olmayan davranışlar nedeniyle,  mahallelerinde bulunan Yediemin Otoparkının kaldırılması için imza kampanyası başlattı. 

 


Ataköy Yediemin Otoparkının bir milletvekiline ait olduğu iddiaları da kamuoyunda tartışılırken, TEDAŞ’a ait olduğu bilinen alanın 5 bin metrekarelik kısmının Rubenis isimli firmaya satıldığı söylendi. İnşaatına devam edilen Ataköy Metrosuna yakın olan alana Rubenis isimli firmanın önceleri konut yapmak istediği, ruhsat alamayınca da otopark olarak kullanmaya başlandığı da iddia edildi. 


Önceki dönemde İBB’den açık otopark olarak ruhsat aldığı belirtilen Yediemin Otoparkının, UKM’den de giriş çıkışlarda trafiği mahsur teşkil etmediği şeklinde onay aldığı söylendi. 
Sosyal medyadan da şikâyetlerini dile getiren Ataköylü bir vatandaşta,  insanların gerekli gereksiz arabalarını çeken trafik çekicisinin kendi otoparklarında yer kalmadığı için, yaya geçidi ve aynı zamanda yangın çıkışı önü olan yere park ettiğini gördüğünü, otopark yetkililerine durumu belirttiğinde ise “Yangın çıkarsa biz aracımızı çekeriz” cevabı aldığını yazdı.

 


Kurallara uymayanların trafik çekicisi olmasının çok üzücü olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerin duruma el atmasını istedi. 
Son günlerde Yediemin Otoparkı kapısında “3500 metrekare satılık arsa” ilanı yazıldığı gözlenirken, ilanda yazılan telefon numarasına kimsenin bakmaması ise akıllarda soru işareti bıraktı. 



 

Vatandaşlardan gelen şikâyetleri değerlendiren Ataköy 9 Kısım Muhtarı Aylin Keserkaya, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile görüştüğünü, belediyenin otoparkla ilgili bir dâhilinin olmadığını, otoparkın kaldırılmasıyla ilgili başlattıkları imza kampanyasıyla ilgili de kendilerini desteklediğini ifade etti. 
Ataköy 7-8-9 ve 10’un tüm bloklarına dilekçe dağıtarak Ataköy Yediemin Otoparkının kaldırılması için imza kampanyası başlatan Keserkaya, tüm Ataköylülere destek çağrısında bulundu. Kampanyayı henüz iki gün önce başlattıklarını söyleyen Keserkaya, şimdiden yüzlerce imza toplandığını ve ilgili yerlere durumu ileterek vatandaşın da talebi olan otoparkın kaldırılmasıyla ilgili çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.
 

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.